Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Kimsenin kimseyi yargıladığı yok, ayrıca hakkı ve haddi de değil... siz okuduklarınızı son dakika haberleri etkisi ile algılıyor ve yorumluyorsaniz bu da size kişileri genelleme yaparak kesin yargı sahibi yapmaz, boş tan adam olmaz adam olursa da boş olmaz, işkembeyi sadece ye ordan konuşma, bu konuda huzurun kaçtıysa da sizi dışarı alalım, baştan sonuna kadar dolu adam gibi okuduğunu yazıldığı gibi anlar cevaplarsan zaten hepimizin birbirine saygı göstererek fikirlerini beyan ettiğini göreceksiniz, sırf yazmış olmak için okuyunca kibir tavan yapmış sizde, sakin olun hele.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@mehmetsunu

Mehmet agam beni anmışsın.
Duyduğuma göre ban jant seti yollayacakmışsın:D
Naza çekip ne zahmet ettin agam hiç gerek yoktu diyeceğimi zanlediyorsan yanılmaktasın:)

@_murdoch_
Kimsenin kimseyi yargıladığı yok, ayrıca hakkı ve haddi de değil... siz okuduklarınızı son dakika haberleri etkisi ile algılıyor ve yorumluyorsaniz bu da size kişileri genelleme yaparak kesin yargı sahibi yapmaz, boş tan adam olmaz adam olursa da boş olmaz, işkembeyi sadece ye ordan konuşma, bu konuda huzurun kaçtıysa da sizi dışarı alalım, baştan sonuna kadar dolu adam gibi okuduğunu yazıldığı gibi anlar cevaplarsan zaten hepimizin birbirine saygı göstererek fikirlerini beyan ettiğini göreceksiniz, sırf yazmış olmak için okuyunca kibir tavan yapmış sizde, sakin olun hele.

• Beğen
Tepkiler: Togursamsun
biraz daha sakin kalıp tüketim ve din ilişkisini de konuşabilsek keşke. bunu başarabiliriz aslında, biraz daha sakin olalım sadece. bir de bu konularda kimler ne yazmış bir bakınalım etrafımıza, aklımıza geleni söylemeden önce.

@ahmtbag
sadece bu konu dahilinde konuşmuyorum. isteyen üstüne alınsın. ama huzurum kaçtı diye gitmem. huzuru kaçıranlar başka yerde oynasınlar. işlerine güçlerine baksınlar. konunun başlığına bak, şimdiye kadar konuşulmuş şeylere bak. birde şu haline bak. çok mantıklı dimi

@cahitakin
Katılıyorum... Mesela Diyanet İşleri Başkanına 1 milyon değerinde makam aracı tahsis etmek dine uygun mudur, bunu konuşalım.
Gariban 1300 lira ile karnını zor doyururken, ona "şükret sen, öbür tarafta cennette karnını tıka basa doyurursun" demek, dine uygun mudur?

@Candan Biberci

Bizde laf ağızdan bir kere çıkar. Boşta duracağına işe yarasın. Sendede en iyi şekilde işe yarayacağına eminim. Adresi özelden atarsan kargoya veririm.

@vela2016
İşte her lafa verilecek cevap var da yeri burası degil. Anlatmaya çalıştığım bu. Dine uygun mu değil mi? Bana ne.
O Cannondale senin değil Allah'ın, eeee? Sonuçta seni bindirmeyeceğim hep ben süreceğim, Allah'ın Da olsa Zeus'un da olsa sattığım zaman parasını ben alacağım. Ne değişti?
Hiç!

@vela2016 Müslümanların davranışlarını ve dinsel yapılanmaları eleştirmek de mümkün elbette. Bu konuyu konuşmanın bir diğer yolu da, örneğin Weber'in "Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu"nda nasıl bir analiz yaptığını tartışmak. İlle de polemiğe düşmeden, etrafımızdaki sadece kötü davranışlara odaklanmadan da konuşabiliriz. Tabii istersek.

@Ahmetgitar, post: 210oynatırım ber: 60692
Top benim kimi canım isterse oynatırım kimi istemezse oynatmam mantığı. Biraz büyü be arkadaşım

Ahmet hocam bu sayfayı ilk açtığınız günden beri takip ediyorum paylaşımlarınız ve diğer yazan arkadaşların paylaşımları çok güzel çok faydalıydı.Hatta fikirleriniz o kadar hoşuma gitti ki yine bu başlıkta 6.sayfada önerdiğiniz yazarların kitaplarını aldım ve okumaya başladım.Şu anda latin amerika nın kesik damarlarını okuyorum.Bu arada paylaşımlarınızdan az çok dünya görüşünüzle ilgili tahminlerim de oldu.Yalan yok keşke bu ahmet abi de benimle aynı görüşte olsa böyle güzel bir insan nasıl dine karşı soğuk olur dedim içimden.Ama bu beni ilgilendirmez tabi.

Bu güne kadar bu sayfada hiç yazmadım hatta genelde forumda pek yazmıyorum genelde paylaşımları takip ediyorum ama bugün yazma ihtiyacı hissettim.Bence Bu gerginliğin sebebi niyetin anlaşılamaması.Yani herşey Allahındır diyen arkadaş aslında sizin ve diğer arkadaşların sayfalarca savunduğu şeye yani tüketim karşıtlığına kendi düşünceleriyle destek vermek istedi.Yani sizleri tenkit etmek niyetiyle yazmadı bunu.Siz bu arkadaşa mesajının hemen akabinde tepki mesajı yazmasaydınız olay buralara gelmeyecek.
Siz kaliteli bir insansınİz ama herşey ALlahındır-özel mülkiyet konusunda biraz yüzeysel ve alaycı yorum yaptığınız kanaatindeyim.Sizden ricam yapmayın bunu lütfen.

Bu arada mario abi seni de çok seviyorum ve takip ediyorum hazır yazmışken bunu da belirtmek istedim.

@cahitakin
iş bu konuları tartışmaksa, konuşmaksa açalım böyle bi topik onu orda konuşalım. mesajların amacı bu değil ki ortalığı karıştırmak. her konuya böyle girilirse polemik çıkar tabi. amaç ortalığı karıştırmak

@vela2016
DB başkanını savunmuyorum ama 1milyon değerinde değil o makam aracı iftira ya giriyor sizin söylediğiniz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ahmetgitar
:D bak yaaaa basliga saldirmak nedir Ahmet ? :D vaaz etme egilimim yok bunu beni taniyanlar az cok bilir. Ama sen nasil fikirlerini beyan ediyorsan bende ediyorum. Ayrica Allah demekten kimseye zarar gelmez , Yeterki Allah.diyerek kötülük yapmasinlar. Gercekten tartiismanin demokratik olmasi icin elimden geleni yapmama ragmen Alllah dedigim icin futursuzca suclanmaktayim sevgili dostum. Lutfen önyargilarindan kurtul Ben sadece tuketim ve kapitalizm karsiti bi Musluman kardesinim . elbet ki fikir ayriliklari olur ama önyargiyla saldirganlasmayalim. Ben sana asla saldirmadim hc bsekilde . Takilmis olabilirim eee o kadarda nazimiz gecsin dmi

@zlatan_1903
999,999 liradır yani çok çok... ama kesinlikle 1 milyon değil.
İşte dinci ahlakı budur.

@İbrahim A.
ilgili haberi arama motoru kullanarak öğrenebilirsiniz

Geri