Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@hauy
:eek::) 3 bin lira :eek:

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Scudo
Herkese merhabalar dün gittiğim bir giyim mağazasında kasada ödeme yapmayı beklerken giyim mağazasında ne alaka dedirtecek olan haribo jelibonlarını gördüm .Böyle kasada minik 10 gramlık paketlerde fiyatı da 45 kuruş .Kuruşu görünce hemen ucuz sanıyorsunuz bi de yeni ürün almışsınız onun mutluluğu da var azıcık üstünüzde tak hemen jelibonu alasınız geliyor.Bende internetten o jelibonun fiyatlarına baktım .Hemen küçük hesaplama yapalım kasadakiler 10 gram 45 kuruş.Migros sanal markette 160 gramı 3.05 lira.Yani 10 gramı 19 kuruşa denk geliyor peki kasada kaçtı 45 kuruş .Arada 26 kuruş fark,kazık var.işte kapitalizm

@hauy Aynen hocam, geçen decathlondaa görmüstüm. Kasanin yaninda küçük sporcu yiyecekleri ve içecekleri vardi. :D

"Çevre aktivisti Rob Greenfield, tüketim toplumu farkındalığı için 1 ay boyunca çöplerini üzerinde taşıdı. "

(link)

Yazının sonunda videosu da var.Adam güzel bir farkındalık oluşturmuş.

HTC Desire EYE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ahmetgitar hocam gözükmüyorsunuz yazılarınızı keyifle okuyorum ara vermey lütfen

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp ve Nigga
Ben pek televizyon izlemeyi sevmem ama geçenlerde gözüme birsey takildi;

Ünlü bir oyuncu saçlarini 350 BIN TL"ye (ÜÇYÜZELLIBINTL), boyatmis ve bununla çok asiri derecede övünüyor.

Asgeri ücretli bir adam senede 15,600 TL kazaniyor, yani.ayda 1300 TL.

Eee ayda bu abimiz 650 TL kira+su+yiyecek+temel ihtiyaçlara harcasa 350 BIN TL"yi 40-41 yil çalisarak biriktiriyor.

Yani bu kadin benim ömür boyu kazanacagim parayla sadece 1 kez saçini boyatiyor VE BUNUNLA ÖVÜNÜYOR.

Belkide yapiyordur bilmiyorum ama saçini boyatmasa kisi basi 10 TL"den 35 BIN ihtiyaç sahibi insanin karnini doyurabilir.

Söyle insanlar olmasa memleketimizde ihtiyaç sahibi insan kalmaz, yazik gerçekten yazik...

Umarim bir gün IHTIYAÇ SAHIBI, YARDIMA MUHTAÇ birisi olmayi anlarlar...

Bu konuyu takibe almıştım ve güzel bilgiler de paylaşıldı doğrusu.

Özellikle israf etmesini sevmem. Bu sebeple çoğu şeye dikkat ederim.

Ancak yine bu başlıkta gördüğüm elektrik prizlerindeki fişlerin çekilmesi hususunu ben de uygulamaya başladım ve işte sonuç:

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161024/943b66ef23316afacf48f1e922a55677.jpg

Bu ay elektrik faturası limit altı geldi.

Ofisteki çay-kahve makinaları, bilgisayar, yazıcı, tv gibi aletleri ofiste olmadığım zaman tamamen kapatıp fişlerini de çekmeye başladım. Onların fişinin çekili olduğu zamanlar sadece mini buzdolabı çalışıyordu ve sonuç gayet iyi bence.

Bu uygulamaya hâlen devam ediyorum, edeceğim de. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Godzilla
Bir kafede bisikleti cepten çıkarıp masa üzerine koyamazsın

Körkütük hastayım ve ilaç almak için eczaneye giriyorum. eczacı ve uşakları orda 35ml si 300 lira olan bin yaşındaki teyzeyi 18 lik taze yapacağını iddia ettikleri kremi satmakla meşgul. dönüp bana bakan yok. saate bakıyorum. 60 saniye süre veriyorum. baktım hala ilgilenen yok çıkıyorum eczaneden. beyefendi buyrun diye arkamdan höykürüyor eccacı. Çok geç. Ben gidip ayfon için sıraya girmem . girene de selam olsun.

Bana transvalim Sunny ss70 telefonum ve diğer ihtiyaclarim yeter ne 200₺lik nede 10₺ lik ayakkabı giyerim her orantılı ve normal ve kararında kullanılırsa hiç bir şey olmaz.

Sunny SLX 1.6i.e. Cihazımdan Benzin Kullanarak Gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Evvet bugün artık usd 3.12 lirayı geçti. sene sonu merkez bankası tahmini 3.27 ama 3.4 bile olabilir. tuzu kuru olanları ilgilendirmiyor tabii ama 2017 modelleri göreyim öyle bisiklet alırım diye düşünenler, piyasadaki daralmayı dikkate alıp eğer ellerinde nakit varsa sıkı pazarlıkla 2016 ve öncesi bisikletleri almaya baksınlar. bugün 3000 liraya alacağınız bisiklet seneye 4000-4250 lira civarında olacak.

Şunu da şuraya akıl değneği olarak mandallayayım

“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” Mustafa Kemal Atatürk

Türk Telekom gibi bir kuruluşu satmış idik Lübnan lıya. Şimdi battı batıyor öger telekom diyorlar. İnsan telekom gibi bir uzvunu neden satar ki?

@mehmetlevent Dünyadaki ülkeleri şirketleştirme furyasına biz de dahil edilmeye çalışıyoruz ne yazık ki. Önünüzdeki süreçte devlet daha da küçülecek gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmetlevent
Fahiş fiyatlara satilan buroks selenin cok ucuza bakimini yapmanin yolunu buldum. Evde bulunan ayakabi boyasiyla kunduramizi boyarken seleyide aradan cikartiyoruz 2016-10-31_02-02-16_HDR.jpg

@mehmetlevent
Aslında yılda iki üç kez bu şekilde geliyor faturalar ama bu ay izlediğim çokça Breaking Bad dizisi sebebiyle bu kadar az elektirik faturası geleceğini düşünmemiştim.

@mehmetsunu
Doğrusu çekindim, hem çevrecisin hem de evinde elektirik var, gerçek bir çevreci asla elektirik kullanmamalı dersiniz diye :ckskc:

Geri