Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Dövüş klubu kuralim biz ahmetcim :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
@mariokaldato
Kuralım da kanontalem var diye hepiniz beni döversiniz. Ben de zaten mantık gereği kendi kendimi dövüyor olacağım.

Bu arada kanontale demişken. Geçen yıl bisikleti sadece kilo vermek spor yapmak amaçlı almıştım. O sebeple yol bisikleti aldım. İlk aldığımda astım rahatsızlığı sebebiyle zaten semtten çıkacağımı düşünmüyordum. Zaman içerisinde ciğerlerim kondisyonum beklediğim inanamadığım şekilde gelişti. Devamında bisikleti rahatlıkla şehir merkezine ulaşım amacıyla, işe gitme amaçlı kullanacağımı anladım ki yoğun iş gününde spor olarak ayrıca uğraşmak zor olacaktı. İşe gidiş gelişe sporu yedirmem gerekiyordu.
Eğer işe gidiş ulaşım amaçlı kullanımı hayatıma sokmasaydım bugün sadece yol bisikleti bana yeterdi. Bu da eksik kalan son açıklama olsun.

@Ahmetgitar Merhabalar Ahmet bey. Çamaşır, bulaşık yıkama ve su kullanımı konusundaki alışkanlıklarımız benziyor. Bir önceki mesajımdaki telefon ve fren papuç alımından yeni vazgeçtim. Ancak 1 yıldan beri kıyafet alımını bırakmıştım. Dolabıma bakınca yeni alacağım her kıyafetin gereksiz olacağını düşündüm. Ta ki geçen gün 1/3 fiyatına bir pantolon gördüm ve tam ölçü olunca aldım ihtiyactan. Bu da 1 yıl daha idare eder beni.
Bunlar küçük gibi görünse de toplamda meblağ artmakta ve ihtiyacımız olmayan bir çok şey evde bir köşede durmakta.
Bu arada konu dışı olacak ama Vitesse`nizden memnun musunuz? Mango renkliydi galiba 2015 model olanıydı.

:D en hosuma giden yazim sekillerinden biride insanlarin ingilzcesini gerine gerine Turkce metinlerin icine koyarak ayni zamanda londra da yasayan bi Hanry gibi telafuz etmeye calismalarina darbe vurmak icin deforme ederek yazmak ve okumak :D kenindeyl mi desek acaba senin Kumondale' ne haha :D rahat ol dostum bi garibana verirsin olur biter . Nasilsa paylasmak en mutlu eden sey yalniz o gariban kimandale nin sarhosluguna kapilip kibir yaparsa hos olmaz :D

@Yusufclp evet dolaba bakınca görüyoruz, ne çok alışveriş yapmışız değil mi?

Geçen yıl iki döküntü yırtık ayakkabıyı tamirciye götürdüm. İlk günkü gibi geldi ayakkabılar, üstelik boyamış da. İki ayakkabı için toplam on lira istedi. Şaka gibi. Aynı iki ayakkabıdan almaya kalksam belki 300 lira tutacaktı.

Dahon'dan çok memnunum. Km saati yok onda ama sanırım 1000 civarı sürmüş olmalıyım. Henüz yağlama dışı bakım görmedi. Taş gibi. Ayrıca akıcı, çok hızlı.

@Ahmetgitar Aynı model yılının siyahı var bende de. 4 ayı geçti alalı. Aldığım gibi de kullanıyorum. Önceki vybe modelinde kronik sorunlu arka aktarıcıdan dolayı vites ayarı tutmuyordu her gün ayar yapıyordum. Bunun ise daha vitesine anahtar deymedi çok şükür. (Maaşallah diyelim ikisine de)

Konuya dönecek olursak yıllar önce aldığım bir ayakkabım var. Sanırım 9. kışımızı geçireceğiz. Sadece sol teki tabandan bilinmeyen bir delikten su alıyordu. Tamirciye verdim bir el attı. 5-6 kış daha beraberiz galiba. Eskimeyen ayakkabı yapmışlar adeta.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@gmfaruk

evet parayı büyütecek bir şey yok haklısınız. "rıskı veren hudadır, kula minnet eylemem" demiş nesimi. minnet etmemek, kendimizden vermemek dileğiyle. :)

Konu benim 5 yıllık üyelik hatırım için kilitlensin. Bu kadar traş yeter. Lütfen.

@mehmetsunu
Bir şey mi kaçırdım? Konu neden kilitleniyor?

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@mehmetsunu

Çok talihsiz bir beyan. Fikirlerini paylaşan onlarca üyenin hatırına. Okumayın bu konuyu. Lütfen.

@Ahmetgitar
Ben de nedense bir türlü ikinci ele sıcak bakamıyorum. Kendim genelde çok özenli kullanırım eşyalarımı. Fakat insanların çoğu genelde özensiz kullanıyor. O yüzden ikinci el içime sinmiyor. İkinci eldense ucuz bir sıfırı tercih etmişimdir her zaman.

Evet dostlar evimin 40 metre kare bi bahcesi mevcud. Bahcemden bir kac kare sunmak istiyorum2016-09-23_17-50-28_HDR.jpg 2016-09-23_17-50-45_HDR.jpg 2016-09-23_17-51-46_HDR.jpg

Neler var peki bu bahcede ?
Seftali agacim
Ahu dudu
Cilek
Maydanoz
Pirasa
Biber
Domates
Sogan
Gül
Nane

Kislik sebze de dikecez en. Musait anda hele biberleri komple bi bitirelim domatesler filan. Tohum aldiktan sonra ekime gececegiz

Arkadaslar kredi karti kullanimini dusurup nakit para kullanmaya gecmeyi dusunuyorum bunun bana faydasi ne olur yapmalimiyim?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar kredi karti kullanimini dusurup nakit para kullanmaya gecmeyi dusunuyorum bunun bana faydasi ne olur yapmalimiyim?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@honeybadger
Hayatım boyunca kredi kartı kullanmadım. Cebimde param varsa alırım mantığı vardır bende. Kredi kartı yerine nakit ile alışveriş yapmanın gereksiz harcamaları azaltacağı ve nakiti harcamanın daha zor olduğu söylenir hep.

@honeybadger

En son beş yıl önce iş yerimin zorla verdiği kredi kartını kırdım. Sonra iki işyeri daha verdi kart bir kez bile kullanmadım.
Kullandıkça kullanıyorsunuz, olmayınca kullanmıyorsunuz.
Ayrıca nakit para bu devirde çok değerli bir şey. Nakit para olduktan sonra pazarlık şansınız artıyor.

Mesela iki yıl önce 400 liralık gözlüğe on taksit yapılıyordu, karta. Ne güzel ayda 40 lira pek bir şey değil diyebilirsiniz. Ama ben o gözlüğü nakit 220 lira gibi bir para ile almıştım.

Naçizane önerim, şimdi kartınızı alın ve bir güzel kırıp atın. Güzel bir başlangıç olur.

@vela2016 nakit kullanmanın harcamayı azalttığı söyleniyor doğrusunuz.
@Ahmetgitar inanın kartı kesinlikle kullanmak istemiyorum ama sanki onunla güvendeyim gibi :(

@Ahmetgitar
Oooooo 400 liralik gozluk heee al sana polemik kivilcimi ehehe :D

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@honeybadger bu hissiyat tüketim kültürü ile alakalı sahte bir güven hissi. Kredi kartınızı kırdığınız an onun zincirini de kırmış olacaksınız. Bir dakika sonra karta ihtiyacınız olmadığını göreceksiniz.
Küçük bir çocuğun kaydıraktan ilk kaymaya başlamadan önceki korkusu gibi. Ama bir kez yaptıktan sonra, ilk korkuyu yendikten sonra bu endişenin komik olduğu görülecek.
Örneğim umarım sizi incitmedi.

Şöyle yapalım, kartı kırın atın. Bir hafta içerisinde kart gerekliydi derseniz, kendinizi kötü hissederseniz bu başlıkta sizden özür dileyeceğim. Sonra da zaten anında gider yenisini alırsınız. Yani geri dönüşü mümkün.
Tabi karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
@Ahmetgitar hayır kırılmadım bu korku konusunda aslında haklısınız. Değişimler sancılıdır galiba bu sancıyı yaşıyorum. Dediğiniz gibi yapıp kartı kıracam atacam tesekkur ederim verdiğiniz cesaret için.

Geri