@serdarsezgin merhaba,
üzülecek ya da ümitsizliğe kapılacak bir durum yok.
Evet ben de bazen yılgınlığa düşüyorum, canım sıkılıyor ama olsun. Benim çocuğum yok. Oysa ki küçük çocukları olan ebeveynlerin duyarsızlığı benim canımı sıkıyor. Tamam sen ölüp gideceksin ama çocuğun 50-60 yıl daha dünyada; biraz duyarlı olsana... Yok duyarsızlık diz boyu.
Ama çevreci ve tüketim karşıtı çözümler en başta kendimize faydalı.
Kimsede duyarlık yok diyen insanlara karşı daha az ödediğim faturaları, daha yüksek bir hayat standardı, daha huzurlu bir yaşam; bunları anlatıyorum; git borçlan eğer söylediklerim aklına yatmıyorsa diyorum. Bu daha etkili oluyor.
Evini çamaşır suyuyla temizlemediğin zaman akciğer kanserine en başta yakalanmayacak insan sen olacaksın; insanlar bireysel ve bireysel örnekleme daha iyi oluyor sanki.
Hem özel öğrencilerim vardı hem de okulda çalışıyordum, ancak geçiniyordum. Tüketimi kaldırdım, hayatımın yarısı bana kaldı. Okulda çalışmıyorum artık, borcum da yok alacaklarım da. Daha çok kitap okuyor, daha çok geziyor daha az gelecek kaygısı duyuyorum. Tüketimi yok ettiğim zaman çalışmaya da gerek olmadığını anladım. Yani çok çalışmaya gerek olmadığını... Yaşamın bize kalmasını istiyorsak tüketimi azaltacağız ,haliyle çalışmayı ortadan kaldıracağız. En azından istediğimiz işi yapacak, kimseye köle olmayacağız.
Iphone isimli köle taciri kuruluşun telefon üretimi için gerekli sağlığa ve çevreye zararlı madenleri çıkarmakla yükümlü köle işçiler:
Baraka isimli muhteşem belgeselden bir sahne, rahatsız edici görüntüler içerir. Sonuna kadar izlemenizi öneririm.
Oysa ki doğayı korumak ve huzurlu bir hayatı yaşanır kılmak için halen çok sebep var