Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

Scudo
@ahmetyavuz
@BerkEvren güzel açıklamış, katılıyorum.
Daha çok tüketim yapacak bir psikoloji, kaynak bulmak için iş stresi çektiriyor insana. Kazandığın kadar harcamak harcadığın kadar kazanmak dengesi can sıkıcı. Daha az tüketim, aylaklık için vakit demek. Çünkü insanın boş vakit için hakkı da olmalı. İşsiz kaldığında acilen daha çok sömürüye evet dememesi bile ancak tüketimi azaltmakla mümkün.

Daha az seye sahip olmak özgürlüktür
3 bisikletim var ;
Bu çeliski beni düşundurur

@mehmetlevent
İzmir'i bilen biri değilim ama sahafların kitap aldıklarını biliyorum.
Ayrıca nadirkitap sanırım, oraya üye olup kitaplarınızı kendiniz de satabilirsiniz.
Kendiniz uğraşabilirseniz, vaktiniz varsa bu biraz daha kitapların değerinde gitmesine sebep olur.

Arkadaşlar bu benim gitarım.
Fotoğrafı birkaç dakika önce çektim.
Bundan size ne diye düşünülebilir ama fotoğrafı değil onu gösteren parmağa dikkatinizi çekmek istiyorum.
Zira fotoğrafın aydınlık olmasını sağlayan ışık bir güneş enerjili lambadan geliyor.
Salon için biraz yetersiz kalıyor bu lamba ancak daha küçük mekanı olan banyoda oldukça ideal.
Yaklaşık 6-7 aydır banyoda normal elektrik ampulünü hiç kullanmadım.
Hatta salonda tv izlerken de elektrik yerine bu ampül ışıl veriyor.
Normalinde Afrika'da elektriksiz köy okulları için tasarlanmış. Bana da o projeden bir tanıdık hediye etti.
Şöyle bir üç tane olsa hiçbir şekilde elektrik kullanmam sanırım.IMG_20160910_193902.JPG

Bazi alisveris sitelerinde boyle lambalar filan satiliyordu ama kulllanmadim dogrusu

@cesurokcu
Öncelikle evimiz müstakil tek azami 2 katlı olması gerekiyor birde konumu önemli Mersin de bir adam evine güneş enerjisi sistemini yaptım hatta yıllık baya bi kw toprağa vermek zorunda kalıyorum diyordu haberlerde

@zlatan_1903
Ev 2,5 katlı. Hem müstakil. Hem çatı garaj çatısı uygun. Ben şahsen devlete elektrik satmak istiyorum. Çünkü off grid sistemler daha pahalı gibi. Şebekeye bağlı günlük 1kw üretim yapacak bir güneş sistem kaça mal olur hocam ? -Zaten aylık tüketim 27 kw falan-

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@cesurokcu
Bunun için lisans almanız gerekiyor diye biliyorum yapabilirsiniz bütçeniz el veriyorsa rahat 5-10yılda amorti edersiniz diye düşünüyorum satma olayını gerçekleştirirseniz

@zlatan_1903
O iş 500 kw yukarısı için değil miydi?

@cesurokcu
Prosedür ne tam bilmiyorum ama satmak için dediğiniz gibi belirli bir kw yukarısı için şart olabilir

Üretmeden tüketen bir milletiz. Hayvanı, doğayı hatta kendimizi bile sömürüyoruz. Üç gün sonra öldüğümüzde bize mezar satacakları bu düzene itirazım var.

#Tapatalk

Yıllardır bu konudaki ilk mesajda bahsedilen meseleleri düşünür dururum. Hiç bir çıkış yolu için ümidim yok. En ufak bir çaba gösterdiğinde çevreden saçma sapan tepkiler görmeye başlıyorsun. Tepki görmek önemli değil asıl insanı ümitsizliğe sokan çevredeki insanlardan bu hassasiyette kimsenin olmadığını anlamak. Ben önce ülkemizde sonra dünyada bu sisteme karşı gelecek herhangi bir güç oluşabileceğini düşünmüyorum. Sadece kendimi tüm bu sistemden nasıl yalıtabileceğimi düşünüyorum. Bıktım ve yoruldum artık.

@serdarsezgin merhaba,
üzülecek ya da ümitsizliğe kapılacak bir durum yok.
Evet ben de bazen yılgınlığa düşüyorum, canım sıkılıyor ama olsun. Benim çocuğum yok. Oysa ki küçük çocukları olan ebeveynlerin duyarsızlığı benim canımı sıkıyor. Tamam sen ölüp gideceksin ama çocuğun 50-60 yıl daha dünyada; biraz duyarlı olsana... Yok duyarsızlık diz boyu.
Ama çevreci ve tüketim karşıtı çözümler en başta kendimize faydalı.
Kimsede duyarlık yok diyen insanlara karşı daha az ödediğim faturaları, daha yüksek bir hayat standardı, daha huzurlu bir yaşam; bunları anlatıyorum; git borçlan eğer söylediklerim aklına yatmıyorsa diyorum. Bu daha etkili oluyor.
Evini çamaşır suyuyla temizlemediğin zaman akciğer kanserine en başta yakalanmayacak insan sen olacaksın; insanlar bireysel ve bireysel örnekleme daha iyi oluyor sanki.

Hem özel öğrencilerim vardı hem de okulda çalışıyordum, ancak geçiniyordum. Tüketimi kaldırdım, hayatımın yarısı bana kaldı. Okulda çalışmıyorum artık, borcum da yok alacaklarım da. Daha çok kitap okuyor, daha çok geziyor daha az gelecek kaygısı duyuyorum. Tüketimi yok ettiğim zaman çalışmaya da gerek olmadığını anladım. Yani çok çalışmaya gerek olmadığını... Yaşamın bize kalmasını istiyorsak tüketimi azaltacağız ,haliyle çalışmayı ortadan kaldıracağız. En azından istediğimiz işi yapacak, kimseye köle olmayacağız.

Iphone isimli köle taciri kuruluşun telefon üretimi için gerekli sağlığa ve çevreye zararlı madenleri çıkarmakla yükümlü köle işçiler:

59.jpg

Baraka isimli muhteşem belgeselden bir sahne, rahatsız edici görüntüler içerir. Sonuna kadar izlemenizi öneririm.

Oysa ki doğayı korumak ve huzurlu bir hayatı yaşanır kılmak için halen çok sebep var :)

Öncelikle söylediklerinin hepsine katılıyorum. Zaten kendimden çok 10 aylık kızım için endişeleniyorum. Ben güzel bir çocukluk geçirdim ama kızımın bu güzellikleri yaşayamayacağını görüyorum. Binalar, arabalar, telefonlar ...

Bireysel olarak çaba göstermek daha kolay. Bir de eşiniz olduğunda herşeyden önce onu ikna etmeniz gerekir mücadele için. Yoksa tek başına mücadele etseniz de yorulacaksınız. Şimdi öncelikle çevresel etkiler konusunda bir hassasiyet oluşturdum ve artık lavobodan döktüğümüz her türlü kimyasalı engellemeye çalışıyoruz. Zaman içerisinde bu hassasiyeti derinleştirmeyi planlıyorum. Bu çalışmadaki amacımız sadece kirlenen çevrede kendimiz pay sahibi olmamak. Dünyanın düzelmeyeceğinden eminiz tabii ki. Ümitsizliğimi koruyorum ve görünen gerçekler beni haklı çıkarıyor. Tüketimi azaltmak insanların işine gelmiyor. insanlar pedal çevirmek yerine gaza basıp gitmek istiyor. Sıcağa tahammül etmek yerine klima altında oturmak istiyor. o son çıkan telefonu kullanmak istiyor, elindekiyle yetinmiyor. Engel olmaya çalışana da bir tek benim kullanmamla mı olacak diye saçma sapan bir tepki veriyor. Halbu ki 1 milyona kadar saymak için önce 1 den başlarsınız. Ancak kimse 1 olmak istemiyor. isteyenleri toplasak 100 de kalırız. İşte bu yüzden ben ümitsiz ve mutsuz bir insanım. Çünkü bu hassasiyeti çok derinden hissediyorum. Umarım bir gün geleceğe ümitle bakabileceğim insanlar ve gelişmeler olur.

Arkadaşlar sekiz ekolojik kitap yayınlamış Yeşilist sitesi. Ben de Birgün gazetesinde gördüm, ayrıca Birgün gazetesinin son sayfası her zaman çevre sayfası olarak çıkıyor. Bu duyarlılıklarından ötürü kendilerini kutlamak lazım. Örnek olarak bugünkü sayfasını şöyle:
DSC_1492.JPG

Bu da Yeşilist'in sekiz ekolojik kitap makalesi, paylaşalım derim:

(link)

Geri