Scudo Sports

Bisiklet düşünüyorum bilgi verirmisiniz.

Scudo
O fiyata iyi bir pazarlıkla Sedona Borla bulabilirsin yeni alan tanıdıklarım var,2 senedir kullanan var hepside çok memnun.salcanonun servisleri çok sorunlu,google'a salcano şikayet yazıp yazılanları okursan demek istediğimi anlarsın fakat salcano alıcaksanda f/p olarak astroya daha iyi diyorlar(sıkı bir pazarlıkla 600'e alırsın gibi)

@Ertuğrul
Tek Amortisörlüyüde aynı yollarda kullandıgım ıcın gercekten rahat edemedım yada benım bısıkletımde sıkıntı vardı hafifdi ama kalitesiz değildi 6 sene kullandım daha yenı yenı dokulmeye başladı dahada gıderı vardı bır turlu rahat edemedım onla birde kücük geliyordu bana cok alcalıyor chopper motor kullanıyor gibi oluyorum :D o yüzden arka amortisörlü seviyorum. :D şimdi bu bisiklettede alışınca amortisörsüz alırsam çok garip gelecektir geliyorda arkadaslardan test icin aldıgımda.marka olarakta bianchiden şaşmıyorum başka bisikletlere bakmıyorum sedona olsun salcano olsun hiç gözüm gitmedi hep bianchi,ve alırsam yine bianchi alacağım. ilgi alakanız için teşekkürler ama ben linktekini almayı dusunuyorum.

@Çağdaş A.

Marka olarak bianchiden şaşmam gerçekten bianchi çok güzel bisiklet . Salcanodan cok sikayet var sadece servisi değil kalite olarakta düşük.

@Hasan Karagüney

Hakaret gibi anlama ama yolun çok başındasın. Türkiyedeki en iyi bisiklet markalarından birisidir sedona... Bianchi'ye 1000 basar. ama biraz daha büyükçe anlarsın.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@Hasan Karagüney
Olaylara ve tavsiyelere daha açık olmasın burda senden hem yaş hem tecrübe anlamında daha bilgili ve daha büyük kişiler tavsiye veriyor.Bianchi kötü bir marka demiyorum ama bisiklet dünyanı sadece bianchi üzerine kurman yanlış olur ve eminimki o bisikleti alırsan şehir içinde kullanırsan ileride pişman olucaksın çünkü şehir bisikleti değil.Biachi'ninde güzel alu. kadrolu bisikletleri var.Bir atasözü var biliyormusun bilmiyorum ama Ulu sözü dinlemeyen,uyuya(uluya) kalır diye.Boşuna dememişler heralde :)
Edit:Bisiklet seçimini oku istersen :)

@Ertuğrul

Yoo sedonayı kötülemiyorum,salcano benim için kötüdür bianchiye bin basarmı 2 bin basarmı orasını bılmem kullanmadım konusmayayım sedona hakkında ama ınceledıgımde o sedonaların durusundan parcaların kalıtesınden anlasılıyor bıanchı gıbı ıyı bır bısıklet oldugu.

@Hasan Karagüney

Hem kücük kadroya biniyorum hem de rahatsiz oldum diyorsun bak bir seyleri bilmedigin cok belli bunu anlatmaya calisiyor millet sana. Madem cok biliyorsun git al bisikletini niye bu forumu mesgul ediyorsun ? Madem milleti dinlemeyeceksin niye konu aciyorsun ? Kimse yanlis anlamasin ama coluk cocuk forumuna dönmeye basladi burasi da.

@Hasan Karagüney

Burada onlarca insan sana bisiklet konusunda doğru bir yol göstermek için uğraşıyor ama sen hala ben en doğrusunu biliyorum, çift süspansiyonlu bisiklet iyi, rahat, tek süspansiyonlu olan rahatsız, kötü, benim kullandığım yollara gitmez diye diretiyorsun. Bianchi'ye çok iyi marka diyip Sedona'ya kötü diyorsun ki ben bunları yaşının küçük olmasına veriyorum. Bianchi bir zamanlar iyi bisiketti ama yaşın itibari ile Bianchi'nin iyi bisiklet olduğu yılları sen hatırlayamazsın. Ancak açıkcası son 10-15 yıldır Bianchi'nin ürettiği bisikletlerin çoğunda hiç iş yok. Benimde bir Bianchi bisikletim var, 1998 yılında almıştım, kendisi şu an yazlıkta duruyor, yazları arada kullanıyorum. Oturduğum yerde çok fazla yokuş var diyorsun ve bende diyorum ki, o yokuşlarda çift süspansiyonlu bir bisiklet kullanmak bir işkence ve aşırı yorulmana sebep olur. Tek süspansiyonlu bir bisiklet alırsan sen rahat edersin. Çift süspansiyonlu bisikletler daha göz alıcı gözükmeleri sebebi ile çocukların gözünü boyamak için yapılmış bisikletlerdir. Ben bisikletten anlarım diyen kimseye çift süspansiyonlu, çelik kadrolu bir bisiklet aldıramazsın. Mekanik disk fren olayına gelince, mekanik disk olayı yine göz boyamaktan başka hiçbir işe yaramayan bir sitemdir. Piyasadaki en kullanışsız fren mekanik disk frendir. Eğer paran yetiyorsa hidrolik disk frene yönel, eğer paran yetmiyorsa v-frenli bir bisiklet al. Son olarak Bianchi markasına çok fazla takılma, hiçte düşündüğün kadar iyi bir marka değil çünkü. Ben olsam Bianchi Montana alana kadar Carraro Force 500 alırdım. Force 500'de alüminyum kadro var. Fiyatları ikisininde aynı sayılır, ayrıca Carraro ve Bianchi Manisa'da aynı fabrikada montajlanıyor, yani Carraro'da Bianchi çatısı altında olan bir marka.

bianchini çift amartüsorlu bir bisikletini aldım kullandım ve köye götürüp depoya attım (şekline kandım) . sonra bianchi speed 2000 (hani senin süper dediğin bisiklet varya) ondan aldım hala kullanıyorum maddi durumum el versin 1dk bile beklemeden bunuda köye götürüp depoya atacam. benim yasım 29 ben senin yaslarında iken piyasada en iyi bisiklet bianchi idi aradan yıllar gecti ve ben hala en iyi bisiklet bianchidir diye gidip gene aldım. taki bu forumla karsılasana kadar burdan ögrendiğim en iyi sonuclardan birisi kesinlikle çift amartüsörlü ve celik kadrolu bisiklet alınmayacagı. burda bukadar kişi sana bunu anlatmaya calışmıs ancak sen hala diretip o bisikleti alacağım diyosun durma al. ve eger denk gelirsen arkadasların sana önerdiği bisikletleri kullanmayı dene o zaman bukadar kişinin sana ne demek istediğini anlarsın.

Benim diğer bisikletim çift süspansiyonlu fakat sadece arka süspansiyon çalışıyor.Bisiklet ile 1,2 metrelik yerden atladım,atlarkende zıpladım ortalama 1.40 metreden atlamış oluyor.Yere inişim ise çok yumuşaktı önce arka teker yere deydi süspansiyon tüm sertliği aldı ve ön teker yavaş bir şekilde düştü ve bisiklette hiç bir hasar yoktu.

abooooooooooooooo Biri biançi mi dedi al kardeşim hemen biançi den şaşmam bakma sen yorumlara on numara 5 yıldız bir bisiklet seçmişin
al bu da güzel (link)
al kardeşim sen bunları on numara bir şey bu yaaaaa vaoovvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
biançi en iyisi yahu ne sedonası ne salcanosu ne bilmemnesi alla alla :/ en iyisi biançi türk malı olan manisada üretilen biançiiiiiiiiiiii

Madem bizi dinlemeyeceksin ve Bianchi'den şaşmam diyorsun buyur kardeşim sana Bianchi'nin çift amortisörlü bisikletini araştırdım ve bence forumdaki arkadaşlar da bunu tavsiye eder. Ama 26 inç tekerlek çapına sahip olanını bulamadım 29 inç olanından var. Buyur linki aşağıda :)

(link)

@Hasan Kılınç
biançi olsun yeter arkadaşa biançiciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!
ama verdiğin linkteki bisiklette bisiklet yani !!!!!!!!!!
o can ya verdiğin linkteki gerçek anlamda..

Kesinlikle uzak dur derim. Arkadaşım yakın zamanda aldı. Biraz kullandım. Hiç kullanışlı değil bence. Frenleride gerçekten çok kötüydü. Hidrolik veya V frenlere bak derim. Bianchi düşünüyorsan eğer speed 2000 bundan daha ucuz ve bence çok daha iyi. Eğer 600 lira çıkarabilirsen Salcano NG 650 HD önerebilirim. İyi forumlar.

@Orhanalkaya

Bianchi ve çift amortisör istiyordu bende en mantıklı olanı önerdim. İster Montana alır ister Methanol :)

@Hasan Kılınç
Magura shocklar, XT vites sistemi anca dayanır zaten o sitenin kasislerine :D

@Can Cem
Aradıgım yorum buydu teşekkürler , Orhanalkaya AhmetTarık Hasan Kılınç bu konuya daha fazla yorum yapmayın gereksiz saçma sapan yorumlarınız sizde kalsın. Tekrarr teşekkürler Can bey, bu konuya yorum atanlar hiç bu konudaki sorumu kavramamış yada profilimden yaşıma bakmamış bana oyle bisikletler onerıyorsunuz ki benim bütçemi aşan bisikletler ve ben çok pahalı bisiklet kullanmam sedonanın çoğu bisikleti pahalı 14 yaşındayım haftalıklarımla zar zor bisiklet alıyorum bütçem zorla bu montana d ye yetiyor zaten eskiyi satmasam hiç alamazdım durumumuz yok sizler cok takıntılısınız yok parcası soyle olsun yok boyle olsn filan siz uzun kullanan sürekli kullananlarsınız ben alıp bisikleti burada 2 tur atıp bırakan bırıyım uzun yolada cok cıkmam.önerdiğiniz bisikletler bana uygun değil anlamıyorsunz gönlüm montana d bisiklette sizler başka bisiklet onerıp birde taşak geçeceğinize şu hiç kullanmadıgım elimi bile sürmemiş oldugum disket fren hakkında düzgün bir bilgi vermediniz.dediğim gibi gereksiz yorumlarınız sizde kalsın . bu yorumumun üstünede bir yorum daha rica ediyorum gelmesin konu kapansın saolsun can bey aradıgım cevabı verdi.

@Hasan Karagüney
Şu yazdığın mesajı şikayet edeyim de kurtulalım senden sonra git disket frenli Bianchini alıp ne yapıyorsan yap, buralara da uğramazsın inşallah bir daha

Dostum buradaki herkes aynı şeyi söylüyor sadece at gözlüğüyle bakıyorsun olaya.
Kullanmadan da biz sana onun senin iyi bir seçim olmayacağını söylüyoruz.
Biz senin verdiğin paranın hakkını alman için bu yorumları yapıyoruz ama nafile, nasıl istersen harcaya bilirsin.
Benim eski bisikletim Salcano Exel'(2005model)di. Hi teen di ama kadro maşası sabitti, bu yüzden mahalledeki bütün bisikletlerden daha konforluydu. Sana burada çift amortisörlü alma diye boşuna söylemiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
Geri