@Hasan Karagüney
Burada onlarca insan sana bisiklet konusunda doğru bir yol göstermek için uğraşıyor ama sen hala ben en doğrusunu biliyorum, çift süspansiyonlu bisiklet iyi, rahat, tek süspansiyonlu olan rahatsız, kötü, benim kullandığım yollara gitmez diye diretiyorsun. Bianchi'ye çok iyi marka diyip Sedona'ya kötü diyorsun ki ben bunları yaşının küçük olmasına veriyorum. Bianchi bir zamanlar iyi bisiketti ama yaşın itibari ile Bianchi'nin iyi bisiklet olduğu yılları sen hatırlayamazsın. Ancak açıkcası son 10-15 yıldır Bianchi'nin ürettiği bisikletlerin çoğunda hiç iş yok. Benimde bir Bianchi bisikletim var, 1998 yılında almıştım, kendisi şu an yazlıkta duruyor, yazları arada kullanıyorum. Oturduğum yerde çok fazla yokuş var diyorsun ve bende diyorum ki, o yokuşlarda çift süspansiyonlu bir bisiklet kullanmak bir işkence ve aşırı yorulmana sebep olur. Tek süspansiyonlu bir bisiklet alırsan sen rahat edersin. Çift süspansiyonlu bisikletler daha göz alıcı gözükmeleri sebebi ile çocukların gözünü boyamak için yapılmış bisikletlerdir. Ben bisikletten anlarım diyen kimseye çift süspansiyonlu, çelik kadrolu bir bisiklet aldıramazsın. Mekanik disk fren olayına gelince, mekanik disk olayı yine göz boyamaktan başka hiçbir işe yaramayan bir sitemdir. Piyasadaki en kullanışsız fren mekanik disk frendir. Eğer paran yetiyorsa hidrolik disk frene yönel, eğer paran yetmiyorsa v-frenli bir bisiklet al. Son olarak Bianchi markasına çok fazla takılma, hiçte düşündüğün kadar iyi bir marka değil çünkü. Ben olsam Bianchi Montana alana kadar Carraro Force 500 alırdım. Force 500'de alüminyum kadro var. Fiyatları ikisininde aynı sayılır, ayrıca Carraro ve Bianchi Manisa'da aynı fabrikada montajlanıyor, yani Carraro'da Bianchi çatısı altında olan bir marka.