Scudo Sports

Bisiklet düşmanı işletmeler

Sosyal medya ve internet diye bir şey olduğunun hala farkına varmamış dayıların öğrenmesi açısından faydalı oluyor.
Bunlar internette bir konunun saniyeler içerisinde gezegenin dört bir yanına dağılabileceğini bilmezler. Artık devir değişti dayı. Senin hiçbir zaman idrak edemeyeceğin bilişim çağına çoktan geçtik. İletişim artık ışık hızında.
Senin reçetene Black Mirror 1.1 yazdım dayı. Özellikle domuz sahnesini ileri sarma, izle dayıcığım :)

Scudo
1598078324796.png
Çarşamba günü Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Shell istasyonu bu listeye ve konuya kendisini altın harflerle yazdırdı :)

- İstasyonda 5 bisikletçi arkadaş ihtiyaç molası için durduk.
- Bisikletleri herkes gibi istasyonun önündeki uygun yerlere dayadık.
- Sadece tuvaletleri kullanıp gitmeyelim, ayıp olmasın diye sürüşün başı olmasına rağmen alışveriş de yaptık.
- Birden orada ne yaptığını kim olduğunu bilmediğimiz kır saçlı yaşlı bir adam içeriden bağırıp çağırmaya başladı.
- "Bisikletleri cama dayayamazsınız; bisikletleri gidin şu ileri (istasyonun 50 metre ilerideki diğer ucunu göstererek) koyun; sizin gibi müşteri olmaz" vs diye çıkışmaya başladı.
- Tartışırken laf anlatamayacağımızı anlayıp olayı büyütmeden ayrıldık.

Orada sabah 7 buçukta istasyon bomboşken karşılaştığımız o tutum en hafif tabirle hem saygısızca hem de terbiyesizceydi. Bisiklet/spor düşmanı bir tutumla karşılaştık.

Bunlara gerekli uyarılar ve şikayetler yapılmazsa aynı saygısız tutumu yarın başka bisikletçilere de yaparlar. Farkındalığı artırmak isterseniz şikayet edip tepkinizi koyabileceğiniz linkler:

İstasyon kodu: 12690825
İstasyon geri bildirim formu: (link)
Google Maps linki: (link)

@Atasoy Kadının yaptığı çok ayıp. Ankara'da elmayı zorla verirler. Aman yesin de, aç kalmasın, susuz kalmasın diye. İki tane isteyemezsiniz zaten. Adam seçer, kendi verir. Yine de fakir görünmenin avantajlarını yaşıyorum. Kimse borç istemiyor benden mesela.

Dayı, karşındaki Farketmez Petroldeyim bundan sonra.

Bende öyleyim (OPET). Babamın dükkanı olsa o kadar rahat edemezdim. Sırf bedava çaylarını içmek için şehir dışındaki yerlerine fırsat buldukça pedallıyorum. Elbette "bedava" çay tamamen bahane ama bu hizmet bana en az 7KM yaptırıyor. Bir bahane, bir sebep oluyor. Gittiğimde illaki alışverişte yapıyorum ve çayın parasını bir anlamda böyle ödüyorum. Onlarda kazanıyor, bende... Uzun turlarda farklı istasyonlara uğradığımda oluyor ama hizmetleri 5 üzerinden 3'ü geçebilecek bir yer henüz karşıma çıkmadı. @sccetin ve arkadaşlarının başına geleni de okuduktan sonra şimdi daha bir kıymetli oldu gözümde. Bence bisikletçinin şehirler arası yolculukta otobüs firması Kamil Koç, yol üstü durakları Opet olmalı. İkisi de kalite.

Bisiklete biniyorsa fakirdir. Fakirse ben bunu ezerim Zihniyeti.

Tur esnasinda elma satan abladan
- 2 tane alsam kaca olur dedim. (Tasiyamiyacagim için)
abla yuzume bakti boş boş yaninda baska bir musteri.
- bunlar da para yoktur keh keh diye siritti.
İcimden ya sabir çektim. Sonradan hoşuma gitti parasiz fakir görunmek bir çok avantaj sağliyor insana 😊

Geçen seneki TTUBR1 'de çok sağlam bir tempo ile giderken bir anda Adapazarı'nda yağmur patladı. Hemen Adapazarı Öğretmenevini aradım, ancak yer yoktu. Ben de yol üstünde benzinlik kenarındaki bir kamyoncu otelini gözüme kestirdim.
Neyse girdim Selamun aleyküm diyerek.
Lobimsi yerde bir pos bıyıklı Ağabey. Ben ona kısaca küçümseyerek bakan agresif pos bıyıklı Ağabey(Kbapba) diyeceğim.
Ben:Ağabey, odan var mı?
Kbapba:Var, nolcek
Ben:Kaça
Kbapba:30 lira, banyolu istersen 40 a(öyle bir söylüyor ki banyoluyu tutmam için bisikleti satmam gerekir gibi)
Ben :Banyolu olsun.
Bir de yorgunum 240 km yol gelmişim hemen odaya çıkmak istiyorum. Ağabey diyorum bisikleti de çıkartacam.
Kbapba:Olmaz kapının önüne koy.
Ben:Abi nettin, kapının önüne mi konurmuş, alırlar
Kbapba:Bişeycik olmaz. İşine gelirse
Ben:Ağabey gözünü sevem, dışarıda yağmur, buraları bilmem görmem.
Nuh diyor peygamber demiyor. Ağabey dedim, hayatta dikili ağacım yok, tek varlığım şu gariban velespit.
Bunu duyunca iyice yumuşadı. Sonra baya bir konuştuk. Bisikleti koymama izin verdi. Sonra çorbacı dükkanı da varmış. Sabah giderken benden çorbanı da iç öyle git dedi.
Ağabey bir anda 180 derece dönüverdi.Selam olsun ona

@Voltaire size katılıyorum opet benzin istasyonları içinde bana göre en temiz ve hijyenik petrol ofislerinden biri aynı zamanda Mehmetçik vakfının da destekçisi ve geneli İstanbul bölgesinde olmak üzere isletme hakkının Mehmetçik vakfına ait olduklarını bildiğim 10'a yakın opet ofisi var. Aldığınız her üründe ve yakıt ta vakıfa destek vermiş oluyorsunuz. benim bildiklerim Kurtköy viaport bölgesinde istanbul ankara istikametin tuzla bölgesinde gidiş geliş yönlerine 2 adet Güngören sariyer ankara ve Eskişehir de vakfın sitesindende bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

@Voltaire size katılıyorum opet benzin istasyonları içinde bana göre en temiz ve hijyenik petrol ofislerinden biri aynı zamanda Mehmetçik vakfının da destekçisi ve geneli İstanbul bölgesinde olmak üzere isletme hakkının Mehmetçik vakfına ait olduklarını bildiğim 10'a yakın opet ofisi var. Aldığınız her üründe ve yakıt ta vakıfa destek vermiş oluyorsunuz. benim bildiklerim Kurtköy viaport bölgesinde istanbul ankara istikametin tuzla bölgesinde gidiş geliş yönlerine 2 adet Güngören sariyer ankara ve Eskişehir de vakfın sitesindende bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hiç bilmiyordum! O halde daha çok gitmek ve alışveriş yapmak için ikinci güzel sebep. Teşekkürler @ErzincanLee

iyi de bir şey soracağım bisiklet cama dayanır mı?

Vurdum kirbaci vurdum kirbaci...

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
@allegromoderato bisikleti cama dayamak belki o anki dalgınlık ile yapılan bir yanlışlık olabilir. Amma Kır saçlı amcanın, bisikletle oraya gelen arkadaşlara güzel bir üslupla dile getirmesi gerekirdi. Bağırıp çağırması haklı iken onu haksız duruma düşürdü.

@allegromoderato bisikleti cama dayamak belki o anki dalgınlık ile yapılan bir yanlışlık olabilir. Amma Kır saçlı amcanın, bisiklet ile oraya gelen arkadaşlara güzel bir üslup ile dile getirmesi gerekirken, bağırıp çağırması haklı iken onu haksız duruma düşürdü.
Katılıyorum. Kibarca luften arkadaşlar cama bisikleti dayamayalım demesi gerekirdi. Zaten bu lütfen kelimesini hiçbir yerde duyamıyoruz artık. Ne oldu tedavülden mi kalktı?

@allegromoderato Bisikletinizi cama yaslamayın. Bir seferinde yasladım ve cam kırıldı. Camın parasını ödedim. Neyse ki Kosova'da olmuştu. Fakir ülke, fazla bir masraf olmamıştı.
Rüzgâr çıkar, birisi görmez çarpar, kedi ya da köpek falan dokunur, camda görünmeyen küçük çatlak vardır, zaten kırılacaktır ve küçük bir dokunuş yeterlidir. Kesinlikle cama yaslamayın. Hele benzin istasyonlarının, dükkanların vs camları çok pahalıdır. O paralara iyi bir bisiklet alırsınız.

Siz çok insaflı davranmışsınız. Tam bir bisikletçi büyüklüğü.
Bir de aldıklarınızı hemen oracıkta iade yaptırsaydınız çok güzel olurdu. :)
Sonuçta paketlerini açmadıysanız, kullanmadıysanız mecbur iade almak zorunda. Kanuni hakkınız sonuçta. :)

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Shell var Shell var... Zamanında Kuşadası'na Söke tarafından girerken bir shell vardır kipa tarafında. İşletmeci bize çardağa yönlendirip sınırsız çay veriyordu :)
Aynen öyle hocam. Ben genel olarak Shell'den çok memnunum. Yol üzerinde Shell varsa başka bir yere girmiyorum çok takıntı gibi bir şey oldu. Özellikle de Kayseri-Sivas yolu üzerinde Barsama mevkine gelmeden önceki Shell istasyonuna ordan geçeceksen mutlaka uğrarım. Oradaki personeller ile zaten aramız bayağı iyi nazar değmesin :) Gide gide tanıdık bir birimizi genelde her gittiğimde çay ikram ederler. İçeceksen alabilirsin derler. Ürün yelpazesi de oldukça geniş zaten. Beni oraya müptela eden olay ise şöyle gelişti. Bir gün antrenman dönüşü uğradım sade soda aldım. Soğuktan elim ayağım titriyor böyle. Masaya oturdum şişe bir anda gümledi düştü elimden. Aha dedim içimden uğraş dur şimdi. Petrolün sahibi beyefendi de arka masadaydı hemen döndü ve verdiği tepki şuydu:
+Aman olur olur,nazar varmış.
-Paspas falan var mı temizleyeyim ben.
+Yok yok hiç elleme sen biz makine ile sileriz orayı sen peçete al şurdan da üstüne dökülen yeri.
-Olsun leke falan kalmasın sileyim hemen.
+Alt tarafı soda ya ne lekesi kalacak boş ver sen otur dinlenmene bak.

Amca her istasyondan çıkarken güle güle dikkatli git demeden de beni uğurlamayı ihmal etmez genelde :D

Çarşamba günü Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Shell istasyonu bu listeye ve konuya kendisini altın harflerle yazdırdı :)

- İstasyonda 5 bisikletçi arkadaş ihtiyaç molası için durduk.
- Bisikletleri herkes gibi istasyonun önündeki uygun yerlere dayadık.
- Sadece tuvaletleri kullanıp gitmeyelim, ayıp olmasın diye sürüşün başı olmasına rağmen alışveriş de yaptık.
- Birden orada ne yaptığını kim olduğunu bilmediğimiz kır saçlı yaşlı bir adam içeriden bağırıp çağırmaya başladı.
- "Bisikletleri cama dayayamazsınız; bisikletleri gidin şu ileri (istasyonun 50 metre ilerideki diğer ucunu göstererek) koyun; sizin gibi müşteri olmaz" vs diye çıkışmaya başladı.
- Tartışırken laf anlatamayacağımızı anlayıp olayı büyütmeden ayrıldık.

Orada sabah 7 buçukta istasyon bomboşken karşılaştığımız o tutum en hafif tabirle hem saygısızca hem de terbiyesizceydi. Bisiklet/spor düşmanı bir tutumla karşılaştık.

Bunlara gerekli uyarılar ve şikayetler yapılmazsa aynı saygısız tutumu yarın başka bisikletçilere de yaparlar. Farkındalığı artırmak isterseniz şikayet edip tepkinizi koyabileceğiniz linkler:

İstasyon kodu: 12690825
İstasyon geri bildirim formu: (link)
Google Maps linki: (link)
Ben de gece atakum dönüşü aynı istikameti kullandım nedense o gün su almaya oraya durasım gelmemişti :)DB858391-2D32-439A-B607-F8BC88AB923C.jpeg

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve qtay
Geçen seneki TTUBR1 'de çok sağlam bir tempo ile giderken bir anda Adapazarı'nda yağmur patladı. Hemen Adapazarı Öğretmenevini aradım, ancak yer yoktu. Ben de yol üstünde benzinlik kenarındaki bir kamyoncu otelini gözüme kestirdim.
Neyse girdim Selamun aleyküm diyerek.
Lobimsi yerde bir pos bıyıklı Ağabey. Ben ona kısaca küçümseyerek bakan agresif pos bıyıklı Ağabey(Kbapba) diyeceğim.
Ben:Ağabey, odan var mı?
Kbapba:Var, nolcek
Ben:Kaça
Kbapba:30 lira, banyolu istersen 40 a(öyle bir söylüyor ki banyoluyu tutmam için bisikleti satmam gerekir gibi)
Ben :Banyolu olsun.
Bir de yorgunum 240 km yol gelmişim hemen odaya çıkmak istiyorum. Ağabey diyorum bisikleti de çıkartacam.
Kbapba:Olmaz kapının önüne koy.
Ben:Abi nettin, kapının önüne mi konurmuş, alırlar
Kbapba:Bişeycik olmaz. İşine gelirse
Ben:Ağabey gözünü sevem, dışarıda yağmur, buraları bilmem görmem.
Nuh diyor peygamber demiyor. Ağabey dedim, hayatta dikili ağacım yok, tek varlığım şu gariban velespit.
Bunu duyunca iyice yumuşadı. Sonra baya bir konuştuk. Bisikleti koymama izin verdi. Sonra çorbacı dükkanı da varmış. Sabah giderken benden çorbanı da iç öyle git dedi.
Ağabey bir anda 180 derece dönüverdi.Selam olsun ona
20200507_174210.jpg

Süleyman efendi pos bıyığımıza bakarlar
Eski düzende kalmış diye kulp takarlar

Bakışlarımız diktir sözümüz gibi
Yüreğimiz yumuşaktır özümüz gibi

Amacımız dünyaya nam salmak değil
Eğil nefsim namert olma eğil .:harika:

Bıyıkların Efendisi- Acemi Balıkçı
Necmeddin

@hamlet2006 selam olsun bıyıklı emmiye çorbanı dahi ısmarlamış.:)

@Çağdaş78 24 saat nasıl çalışacak abi ? abartı olmamış mı biraz

Geri