İşin hukuksal tarafı hiç de tahmin ettiğiniz gibi yürümüyor arkadaşlar. Bu ülkede adalet ancak ve ancak parası olana işliyor
İşin peşini bırakma diyen abilerimiz - arkadaşlarımız kaç kişiye dava açıp da kaçını kazanmış acaba? Ortada doğru düzgün delil bile yok neredeyse.
Bizim açtığımız davalarda TÜRK POLİSİ basit bir işletmede aranan kişi bulunamadı diye SAVCI tarafından takipsizlik verildi. Yani suç belli, suçlu belli, bizzat devlet memurlarının oluşturduğu resmi evraklarla suç sabit, kişi sabit, olay sabit. Ancak kişi ilgili adreste bulunamayınca takipsizlik

Gülüyorum çünkü adalet sistemi bu kadar aciz durumda. Devletin atadığı avukat bir tarafını kaşıyarak yapıyor işini tabiri caiz ise.
Şimdi bu arkadaşımız dava açmaya kalksa ne elinde adam akıllı bir delil var ne de bulabileceği bir tanık. Kaldı ki suçu kabul etse bile bin bir tane bahane saydırabilir. Alacağı cezayı konuşmaya bile gerek yok çünkü hiçbir şekilde ceza falan verilmez o namussuza. Bakın ne diyorum ; Suçu devlet memurlarının tuttuğu tutanak ile sabit olan kişiye bile takipsizlik veriliyor çünkü araba gasp etmek önemsiz bir suç. Çünkü millet parayı yerden topluyor.
Dava yoluyla ne bisikletinin masrafını karşılatabilirsin ne dava masraflarını ne de başkası. Adalet sistemi bu kadar aciz durumda. Adam aksini iddia eder, olay burada biter. Elindeki fotoğraf da hiçbir işe yaramaz, şuan gitsem aynı fotoğrafı ben de çekerim, bir anlam ifade etmez.
Bu gibi durumlarda, içinizde en ufak şüphe bile varsa o adamın yanına yaklaşmamamız gerekiyor. Kimse ile tartışmaya girmenin, kimseye cevap vermenin bize bir faydası yok trafikte.
Tamam gerçek hayatta boylu poslu yapılı güçlü ve genç insanlar olabilir ancak trafik içerisinde ciddi manada savunmasız pozisyondayız.
Bana da duran trafikte arkadaş servis minibüsü çarptı

Adamı indirip adam gibi öyle kavga ettim. Sonra da ters bir istikametten kaybolup yoluma gittim, sorun yaşadığınız kişi ile aynı yolu paylaşmayın. Aynı yolda olduğunuzu fark ederseniz de durun ters bir yola gerekirse. Çünkü adamla papaz olacağınız çok net ortada.
Ticari araç olsa az çok şansın var ancak kişisel araçta akşamın bir vakti bana çarptı diye dava açarsanız kazanma ihtimaliniz yok resmen. Bunu yapan adam gider seni suçlu duruma düşürecek iddialarda bulunur.
Maddi açıdan zarar edersin, hayatından vakit çalınmış olur. Benim Türk adalet sistemine gram inancım yok. Kimseyle sorun yaşamamaya çalışıyorum hepsi bu kadar.
Çocuk tacirlerinin iyi halden ve tahrik indiriminden yararlandığı bir adalet sistemi kısacası.