Scudo Sports

Bisiklet düşmanı aracıyla kasti olarak çarptı

Yerinizde olsam nöbetçi savcılığa giderdim. Zira savcı üst makamdır. Ve meraminizi ona ilettiginizde ilgilenmeyecek polis olmaz :)

Scudo
Çok geçmiş olsun.

@Adem Gül
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama 8 gün sonra 6 aydır aralıksız çalıştığım
çok önemli bir sınavım var.Sınav bitimine kadar bu olayla daha fazla ilgilenecek vaktim yok açıkçası :/

@mfurkan
Teşekkür ederim

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Her gün okula toplamda gidiş-dönüş 40km yolu bisikletle giden biri olarak sık sık sorunlar yaşıyorum herkes gibi. Sık sık sıkıştırmalara maruz kalıyorum ve inanın artık çok severek kullandığım bisikleti bırakma noktasına geldim. Çünkü bu gidişle hayatımı kaybedeceğim ve böyle bir hiç uğruna sakat kalmayı yada ölmeyi hiç istemiyorum. Hergün moralim biraz daha bozuluyor bu tarz yaratıklar yüzünden

@Kaang96 inanirmisiniz savcilikla muhattap olmam gereken ilk olayda benimde sınavıma 2 gun vardi. Fakat ben sikayetimde sonuna kadar gittim. Sonrasinda adli sureclerde 2 hatta 3 sinav donemimi harcadi. Sonuc mu? Esas durusmada mustekiolarak katıldığım davadan alnimin akiyla kazanarak çıktım. Inanin en buyuk sinav bu.

@alwaysace
Ben 50den fazla avrupa ulkelerine seyahat ettim.Bizzat bildigim icin soyluyorum
Karadaga gitmedim hic

Cana kasti gectim
Cinayet bile bir suru cezai indirime tabi tutuluyor
Buna turkiye de dahil
Alinan cezanin hepsi infaz edilmez
3/2 veya 4/1i uygulanir suca gore
Norvec hollanda gibi yerlerde hem cezalar azdir hem tatil yeri gibidir
Fransa italya gibi ulkeler guvenlik yonunden baya sıkıntı
Amerika da hat safhada cezalar var ama
Cetelesme uyusturucu soygun mafyalar.. engellenemiyor
Gerci ufak nufuslu ulkeler haric hic bir yerde yuzde yuz engellenemiyor

Sen öldükten veya sakat kaldiktan sonra 5 10 sene ceza almis fark etmez
Once kendi guvenligini kendin saglayacaksin

Motosikletçi sözü vardir
Kazada hakli olmak hic bir seyi degistirmez
Muhtemelen cok agir fiziksel hasar almissindir diye.Bu yuzden kaza yapmayin denir.d.
Herneyse
Kucuk nufuslu ulkeler haric dunya pistir beyler hanimlar
Dunya dergilerde degil gidin gorun..

Daima kendinize dikkat edin kendinizi koruyun
Hadi öptüm

Öncelikle geçmiş olsun.

Böyleleri için bi kamyonet bulup arabalarına geri geri çarpmak lazım.

@Adem Gül
"Bundan bişey çıkmaz", "sende de suç var", "Bizi boşu boşuna uğraştırma", "mahkemelere gide gele sürünürsün", "barışın olsun bitsin" gibi şeyler eski polislerin "başdan savma" teknikleridir.
Son CMK ya göre artık polis bu ifadeleri kesinlikle kullanamaz. Kolluk kuvvetine bildirilen her suç veya şikayet derhal nöbetci savcıya iletilip savcınin talimatı ile hareket edilmek zorundadır.
Nöbetci savcılığa bir vatandaşın mesai saatleri dışında ulaşması söz konusu değildir.
Bu gibi başdansavma durumlarında savcılığa direk başvurabilirsiniz.
Ancak şu bir gerçek ki istanbul gibi metropollerde günlük yaşanan suç miktarı ve yoğunluğu sebebiyle bu tip olaylar malesef adi vakka olarak nitelendirilir.

ilk önce cok buyuk geçmıs olsun.Mesleğin yüz karası herıfler her meslekte mevcut olayın peşini bırakmayın masraf fişi alamayı unutmayın hastahaneye sıcagı sıcagına gıdıp rapor alsaydınız daha saglam delılınız olur.İnsallah guzel haberler alırız

Bimer ve Cimer üzerinden hakkınızı arayabilirsiniz..

Hakkını aramayı bilmeyen bir toplumda hukuk orman kanunu olur ve birileri de bunu marifetmiş gibi tavsiye eder. Adına huzur ve asayiş dedikleri itaat ve korku hâli her yere hâkim oluyor. Bu manzarada eline sopa alanların kendini efendi, etrafındakileri de köle sanması kaçınılmaz. Çıkıp iki satır eleştiri yapan, üç kavramı yan yana getirip bağlam üreten de bu zorbaların yanaşmalarınca hemen tehdit ve hakarete maruz kalır. Geriye ah vah eden çaresizler yığını kalır.

@Decsan
Bimer'e de başvuracağız yapabileceğimiz herşeyi yapmaya çalışacağız teşekkürler

Son dakika niteliğinde olay :) adamın çarptığı yerin çok yakınında balkonda tüm olayı gören şahit bulduk.Adamın ayakta duramayacak kadar sarhoş olduğunuda görmüş ve birçok olaya şahit olmuş.Sadece bana çarptığı anı görmemiş.Olumlu gelişmeler oluyor :)

ALLAH (C.C.) muhafaza böyle bir olayla karşılaşsam ne yaparım diye düşünmeden edemedim. Şükürler olsun bana hep iyi insanlar denk geldi. Kaç senedir bisiklet sürüyorum bir kez böyle bir andavallı ile muhattap olmadım. Böyle bir durumda heralde sinirlerime hakim olamaz tüm köprüleri yakardım. Canınıza kastetmiş olmasına rağmen bu kadar sakin davranmış olmanız takdire şayan. ALLAH(C.C.) beterinden saklasın İnşaAllah...

.

İşin hukuksal tarafı hiç de tahmin ettiğiniz gibi yürümüyor arkadaşlar. Bu ülkede adalet ancak ve ancak parası olana işliyor :)
İşin peşini bırakma diyen abilerimiz - arkadaşlarımız kaç kişiye dava açıp da kaçını kazanmış acaba? Ortada doğru düzgün delil bile yok neredeyse.
Bizim açtığımız davalarda TÜRK POLİSİ basit bir işletmede aranan kişi bulunamadı diye SAVCI tarafından takipsizlik verildi. Yani suç belli, suçlu belli, bizzat devlet memurlarının oluşturduğu resmi evraklarla suç sabit, kişi sabit, olay sabit. Ancak kişi ilgili adreste bulunamayınca takipsizlik :) Gülüyorum çünkü adalet sistemi bu kadar aciz durumda. Devletin atadığı avukat bir tarafını kaşıyarak yapıyor işini tabiri caiz ise.

Şimdi bu arkadaşımız dava açmaya kalksa ne elinde adam akıllı bir delil var ne de bulabileceği bir tanık. Kaldı ki suçu kabul etse bile bin bir tane bahane saydırabilir. Alacağı cezayı konuşmaya bile gerek yok çünkü hiçbir şekilde ceza falan verilmez o namussuza. Bakın ne diyorum ; Suçu devlet memurlarının tuttuğu tutanak ile sabit olan kişiye bile takipsizlik veriliyor çünkü araba gasp etmek önemsiz bir suç. Çünkü millet parayı yerden topluyor.

Dava yoluyla ne bisikletinin masrafını karşılatabilirsin ne dava masraflarını ne de başkası. Adalet sistemi bu kadar aciz durumda. Adam aksini iddia eder, olay burada biter. Elindeki fotoğraf da hiçbir işe yaramaz, şuan gitsem aynı fotoğrafı ben de çekerim, bir anlam ifade etmez.

Bu gibi durumlarda, içinizde en ufak şüphe bile varsa o adamın yanına yaklaşmamamız gerekiyor. Kimse ile tartışmaya girmenin, kimseye cevap vermenin bize bir faydası yok trafikte.
Tamam gerçek hayatta boylu poslu yapılı güçlü ve genç insanlar olabilir ancak trafik içerisinde ciddi manada savunmasız pozisyondayız.

Bana da duran trafikte arkadaş servis minibüsü çarptı :) Adamı indirip adam gibi öyle kavga ettim. Sonra da ters bir istikametten kaybolup yoluma gittim, sorun yaşadığınız kişi ile aynı yolu paylaşmayın. Aynı yolda olduğunuzu fark ederseniz de durun ters bir yola gerekirse. Çünkü adamla papaz olacağınız çok net ortada.
Ticari araç olsa az çok şansın var ancak kişisel araçta akşamın bir vakti bana çarptı diye dava açarsanız kazanma ihtimaliniz yok resmen. Bunu yapan adam gider seni suçlu duruma düşürecek iddialarda bulunur.
Maddi açıdan zarar edersin, hayatından vakit çalınmış olur. Benim Türk adalet sistemine gram inancım yok. Kimseyle sorun yaşamamaya çalışıyorum hepsi bu kadar.
Çocuk tacirlerinin iyi halden ve tahrik indiriminden yararlandığı bir adalet sistemi kısacası.

@Gökhan Akkaya
Hiçbir olay adresinde bulunamadı diye takipsizliğe uğramaz bir yanlış anlama var sanırsam.
19 yaşında bir genç olarak tespitlerinde baya ilginç.
Türk adaletinin çok parlak olmadığı malum oturup kaderimize razımı olacağız.
Oğlumu kaydettiğim özel yurt vazgeçtim diye 1300 tl parami iade etmedi. Tüketici hakem heyetine muracat ettim evet uzun sürdü (6 ay ) ama bu gün karar elime ulaştı para iade edilecek. Kaderime razı olsam adamların yanına kâr kalacaktı evet genede zararımın ve sıkıntımın tamamını karşılamayacak belki hiç olmazsa haklı olduğumu ispatlamış oldum.

@atasoy
Birincisi yaş muhabbetinden sıkıldım abi :) Görüldüğü üzre yaş bilgim kendi hür irademle sonuna kadar açık, herkes görebiliyor. İnsanın kendini ne konuda ne kadar geliştirebildiği dikkate alınsa keşke biraz.

Ben de kaderine razı gelen biri değilim. Babama da davayı zorla açtıran şahıs benim. Asla başını öne eğip kabullenen biri de değilim zaten. Biz adalet aradık ancak 3 katı zarar ile madur edildik diyorum.
Ayrıca tahminler üzerinden de konuşmuyorum elimde mahkemenin takipsizlik sebebi zaten var resmi evrak halinde. Tek isteğimiz arabamızı gasp edip ceza yiyen kişinin haksız yere bize yüklediği cezadan kurtulmaktı. 1,5K cezayı 4K olarak faizli şekilde ödeyen biziz. Sebebi ise davanın 2,5 yıl sürmesi :) Mahkeme masraflarını ödeyen biziz, arabası zarar görüp para harcayan biziz. Tamircisine para verdiğimiz arabanın tamir edilmemesi durumunu yaşayan biziz, aynı parayı başka bir yere tekrar veren biziz. Yıllarla mahkeme yüzünden zaman harcayan - git gel para harcayan biziz.
Devlet kasasına girecek parayı apaçık geri çevirmiyor benim anladığım kadarıyla. Böyle bir durumu siz yaşasanız bu kadar maddi yükün altına siz girseniz bilmiyorum tepkiniz ne olurdu.

Ben kimseye başını öne eğsin demiyorum. Gerçeklerden bahsediyorum, gitsin bir avukata başvursun, bu arada onun da saatine 200TL isterler :) Avukatın söyleyecekleri de benimle doğru orantılı olacaktır.
Hakkını ararken belanı buluyorsun genelde bu tarz durumlarda.

• Beğen
Tepkiler: cngz
@Kaang96

Sınav sonrası da savcılığa başvurabilirsiniz. Vaktiniz var. Burada yazdıklarınızı aynen yazıcıdan bastırın ve savcıya verin.

büyük geçmiş olsun hepimizin başına gelebilecek bir olay şerefsizlik diz boyu olmuş
güzel haberlerini bekliyoruz

Çocuk tacizcileri serbest, kadına tekme atan serbest, onu yaptı serbest bunu yaptı serbest. Başka ülkede olsa tekere falan bakmaz adam öldürmeye teşebbüsle yargılarlar. Bencede öyle olmalı.
Cok geçmiş olsun. Böyle tükettiği oksijenin haram olduğu adamlarla muhattap olamamak iyisi. Emin ol böyle adamlardan korkmak en mantıklı hareket. Alkol kullanıyorum, kafamın roket olduğu zamanlarda olmuştur ama hiç adam ezmeye teşebbüs etmedim.

Geri