Scudo Sports

Bisiklet Dünyasından Haberler

Scudo
Anlayamadığım nokta zaten 15. km de havlu atmış.. Ne diye araca binmemek için çekildi yazıyorlar ? Araca binmek demek zaten DNF olmak demek. Bitiş çizgisiden geri dönmek için kullanılan araca binmmemek için mi çekilmiş diye sormak istiyorum ama başlangıç ile bitiş çizgiside aynı yerde zaten.. Tıpam her zamanki gibi yemedi dememek için mi bu bahaneyi öne sürüyorlar?

Haa IPT nin takım aracından destek almak istemiyordum dese bir nebze anlardım ama o konuda da onlara gerek yoktu, shimanodan destek alabilirdi..

Yav boş bahaneler bunlar.. Adam benim seviyem yetersiz diyemiyor, türlü türlü bahanelerin ardına saklanıyor.. Federasyonda azıcık liyakat olsa gençleri yollardı.. U23 yarışına bile Türkiye birincisi yerine, başkalarını yollayan federasyondan ne beklenir ki!

Ahmet Örken deyince aklıma otomatik olarak DNF kısaltması geliyor artık :)

Cyclingstats sitesine girip Ahmet Örken'in derecelerine baktım. Son 6 yılda toplam 23 kere DNF olmuş çeşitli yarışlarda.

Valla milli sporcu ayağına beni de sürekli bi yere yollasalar dursalar ben de sesimi çıkarmam gider gelirim, ne de olsa kimsenin bi beklentisi yok. Dünyanın en temiz işi.

Burada federasyona görev düşüyor tabi doğru ama sporcunun da biraz karakter koyması lazım, bi duruşu olması lazım geliyor bana kalırsa. Maalesef Ahmet Örken'de ben bunu göremiyorum. İsrail aracına binmediğini dillendirmeye çalışıyor, bravo mükemmel protesto olmuş İsrail soyuyla aynı arabaya binmeyerek Filistin'e çok müthiş bir destek sağlamışsın ama keşke milletini temsil edeceğin bir yarış için "artık benden olmaz" deyip kenara çekilsen de ardından gelen gençlerin önünü açıp kendi milletine bi desteğin bi faydan olmuş olsa. Milli spor temsilinin bu halde olması da üzücü.

Ülkenin geldiği durumun özeti..ister kamusal ister özel , ister tuzel ister bireysel kurum olsun,kişi olsun ,işin bilen , teknik pratik teorik her şeyden haberi olan , idrak ve gücü , aklı yerinde olan adam yerine hükümete yalakalık / yakınlık seviyesiyle ölçüldüğü için, gayet normal... İsrail takımı ile ortak otobüse binmeme tribi nedir 😀? Ulan gören de İsrail hizmetcileri yonetmiyor sanki bizi de , super özde bir ulkeyiz sanar.. kaç yüz kişinin emeğini ya da çabasını hakedisini gasp ederek oraya konmussun...Sen kimsin ya? Sanki de tadej sin sanar.. onda bile vites , jant , vs teknik problemde, adam bisikleti öyle bir bırakıyor ki, öyle hassas yasliyor ki ardından bırakırken .. Afrika karması; Ahmet orken denilen muhteremin antrenman bisikleti olarak bile tenezzül etmeyeceği kombinasyonlu bisikletlerle içinden geçince, seviye olarak

Israel Premier Tech takım yönetimi nihayet geri adım atmış ve 2026 yılı için İsrail’den bağımsız bir yenilenme sürecine gireceklerini açıklamış.

(link)

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve lrfan
Israel Premier Tech takım yönetimi nihayet geri adım atmış ve 2026 yılı için İsrail’den bağımsız bir yenilenme sürecine gireceklerini açıklamış.

(link)
Takımın adını degistiremiyorlar mi acaba? Ülke adı olarak bir isimle yarışa katılan tek takım bildiğim kadarıyla.. mesela isim örneği l, " biz İsrail hükümeti değiliz" takımı olabilir..

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Takımın adını degistiremiyorlar mi acaba? Ülke adı olarak bir isimle yarışa katılan tek takım bildiğim kadarıyla.. mesela isim örneği l, " biz İsrail hükümeti değiliz" takımı olabilir..
UAE var abi koskoca :) Bahrain Victorius, Jayco AlUla, XDS Astana, Team Flanders, Polti Visit Malta gibi world tour ve pro takımlar mevcut. Bu ülke/şehir isimleri kullanımı bence genel olarak olmaması gereken bi durum ama işte parasını veren düdüğü çalıyor. Alenen savaş suçu işleyene kadar da pek tepki çekmiyorlar maalesef.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
UAE var abi koskoca :) Bahrain Victorius, Jayco AlUla, XDS Astana, Team Flanders, Polti Visit Malta gibi world tour ve pro takımlar mevcut. Bu ülke/şehir isimleri kullanımı bence genel olarak olmaması gereken bi durum ama işte parasını veren düdüğü çalıyor. Alenen savaş suçu işleyene kadar da pek tepki çekmiyorlar maalesef.
Haklısın abi ama İsrail için durum biraz farklı.. Bir devletten fazlası oldu artık 😁 yani demek istedigim, negro vardı bir zamanlar , sonra Nero oldu onun gibi bir şey...Çünkü son yıllarda biraz fazla siyasi kimlik kazandı ve bisikletçileri de bu durumdan çok mutlu değillerdir.. 16-22 subatta bae türü var mesela , her yer İsrail karşıtı direnişçi hatta falzasi bile olabilir..sporcuların hayatları bile söz konusu olabilir, demem o .. bence iyi bir jest olurdu...

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Adı değişecek, takım sahibi israil asıllı kanadalı milyoner olan sahibide takımı bırakıyor. Aksi halde kimse sponsor olmak istemiyor takıma.

Adı değişecek, takım sahibi israil asıllı kanadalı milyoner olan sahibide takımı bırakıyor. Aksi halde kimse sponsor olmak istemiyor takıma.
Premier Tech CEO’su sanırım

Premier Tech CEO’su sanırım
İrfan abi bu takımı bırakacağından bahsedilen kişi Sylvan Adams sanırım, Israel Premier Tech bisiklet takımının sahibi. Premier Tech'in CEO'su Jean Bélanger diye bi arkadaşmış. Yalnız şimdi LinkedIn profiline baktım da, adam 37 yıl 7 aydır bu firmada çalışıyormuş. Nasıl beceriyorlar bunu anlamıyorum yav, bana 2 senede bıkkınlık geliyor çalıştığım yerde :)

İrfan abi federasyon bütçe kısıtlamaları nedeniyle bazı yarışları iptal etmemiş miydi, sanki öyle bişey hatırlıyorum. Yazıda bahsedilen yüksek bütçe, sadece uluslararası organizasyonlar için mi acaba?

Türkiye Turu bütçesi C.Başkanlığından geliyor, tanıtım turizm odaklı, Fed bütçesi buna yanaşamaz. Federasyonun anca 5 yol 5 MTB yarışı yapacak parası var, fazlası çıkmıyor. Sponsorluklar üzerinde çalışma yapılmazsa daha öteye gidilmez.

Triatlon Fed. örneği gibi çalışmaları şart. Oral B, oteller vs. ciddi kaynak sağlanıyor. Olimpik takım aylarca kamp yapabiliyor y. dışında.

Öte yanda GSB bünyesinde ülkede 130 küsur bisiklet antrenörü maaş alıyor, her biri sadece 1 tane (yazıyla: BİR) sporcu yetiştirse sırtımız yere gelmez.

Antrenörlerimiz kara düzenle yetişmiş, haydi bas koçum ile antrenman yaptıran bir gelenekten ayrılamadı. Bugün Gran Fondo organizasyonlarında derece yapmak isteyen sporcular daha sofistike hazırlanıyorlar yarışlara. Antrenörler için yurt dışı yarışlar güzel bir geziden öteye gitmiyor ne yazık ki. Tabi bu sadece problemin bir kısmı...

Türkiyede bisiklet sektöründen para kazanan firmalar elini taşın altına sokmuyor sanırım.

Türkiyede bisiklet sektöründen para kazanan firmalar elini taşın altına sokmuyor sanırım.
Sektörden olması da şart değil, y. dışında cyclocross yarışlarında beko reklamı yıllardır var, THY gidip Rwanda bisikletine sponsor oluyor. Fed Yön Kurulunda siyasetin içinde adamlar var, destek olamayacaksa neden oradalar :) Fed Asbaşkanı Shimano Türkiye'nin genel müdürü

Ben tanımam hiç duymadım adını ama anladığım kadarıyla Türk bisiklet camiasında tanınan bilinen bi abimiz, Kudret Er vefat etmiş. Allah rahmet eylesin.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Geri