Scudo Sports

Bisiklet Dünyasından Haberler

Chris Froome yeniden çok ciddi bir kaza geçirmiş. Okuduğum habere göre, başından ciddi hasar almış, 5 kaburgası ve sırtında kırık varmış, ayrıca akciğer zarında yırtılma oluşmuş. 😱😨

Scudo
Chris Froome yeniden çok ciddi bir kaza geçirmiş. Okuduğum habere göre, başından ciddi hasar almış, 5 kaburgası ve sırtında kırık varmış, ayrıca akciğer zarında yırtılma oluşmuş. 😱😨
Jacobsen'de Renewi tour da köprücüğü kırmıştı geçenlerde.

Chris Froome bana Romain Grosjean'i anımsatıyor. Sürekli kaza, sürekli bela. Yürüyen felaket.

Chris Froome bana Romain Grosjean'i anımsatıyor. Sürekli kaza, sürekli bela. Yürüyen felaket.
Formula 1'i pek bilmem ama pro pelotonda yürüyen felaket emekli olan Alman yarışçı Tony Martin idi. Kendi kaza yapmakla kalmıyor çevresindekileride yanında görürüyordu. 😀

Allah'ım ne günlere kaldık. Kedi sevmediği Froomey'i savunacak. :ssrtcbya:
Froome, üst düzey bisiklet hakimiyeti olan bir sporcudur, sakar felan da denilemez. Peloton içinde nasıl duracağını da bilir. Yaşlanınca koordinasyon sorunu yaşıyordur belki.

Bisiklet hakimiyeti iyi olup da peloton içinde elini ayağını nereye koyacağını bilemeyen adamlardan biri Roglic, diğeri @Semih Cavdar Semih'in belirttiği Tony Martin'dir

En sık düşen, şanssız, sakar genel Klasmancılar da İlknur Zakarin ve tabii ki Richie Port idi.
Bir de Tejay van Garderen

En meşhur sakar da @Cemal Ç. Açık ara en sakar. Roubaix veledromunda bile düşmüşlüğü var

Formula 1'i pek bilmem ama pro pelotonda yürüyen felaket emekli olan Alman yarışçı Tony Martin idi. Kendi kaza yapmakla kalmıyor çevresindekileride yanında görürüyordu. 😀
Roglic de yerden kalkamayanlardandir :) kalktığı zaman kazanıyor gerçi ama düşmesi çoktur. Pidcock o kadar deli inisleri falan olur, düştüğünu ben hatırlamam.. MTB terbiyesi biraz iş görüyor olmalı..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
En meşhur sakar da @Cemal Ç. Açık ara en sakar. Roubaix veledromunda bile düşmüşlüğü var
O yağmurun suçu. Yağmasa ne güzel dönüyordum.
Vélodromun o kısmı açısından biraz sorunluymuş. Çok bisikletçi şikayette bulununca Roubaix belediyesi kameradan benim düşüşümü de görüp bana ulaştı ve hal hatır sordular. 😌
Lan ne senaryo yazdın bea. 🤣
O halde kalkıp 13 tur döndüm. 😁
MTB terbiyesi biraz iş görüyor olmalı..
Yerle buluşmadığım kritik durumlardan "iyiki dağ bisikleti kullandım zamanında" diyorum bende. 😅
Aslında o yüzden mi bilmiyorum? Belki de o disiplinle sürünce kas hafızasına yer ediyor sanırım. 🙄

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
UAE ve Ayuso sezon sonunda yollarını ayırmaya karar vermişler. Takımla kendi vizyonlarındaki farklılık sebebiyle ortaklaşa verdikleri bir kararmış.

Ayuso için üzülüyorum, aslında UAE’deki tüm sporcular için üzülüyorum ama domestikler yine Pogacar’ın yanında ekmeğine bakarken lider olma hevesiyle büyük takım diye UAE’ye giden bu arkadaşların işi yaş maalesef. 15 yaşlarında falan olman lazım ki UAE’de bir post-Pogacar devri için bi şansın olsun. Yoksa ne yatırım alıyorsun ne de takım içi destek; bkz, Giro 2025.

Zaten bence UAE de öyle uzun vadeli bi proje peşinde değildir, şurda 3-5 sene daha Pogacar’la ortalığı silip süpürürler sonra da takımı devredip giderler, Pogacar da yeni takımın veteran akıl hocası tarzı bişeyler olur efsane olarak emekli olur gider.

UAE ve Ayuso sezon sonunda yollarını ayırmaya karar vermişler. Takımla kendi vizyonlarındaki farklılık sebebiyle ortaklaşa verdikleri bir kararmış.

Ayuso için üzülüyorum, aslında UAE’deki tüm sporcular için üzülüyorum ama domestikler yine Pogacar’ın yanında ekmeğine bakarken lider olma hevesiyle büyük takım diye UAE’ye giden bu arkadaşların işi yaş maalesef. 15 yaşlarında falan olman lazım ki UAE’de bir post-Pogacar devri için bi şansın olsun. Yoksa ne yatırım alıyorsun ne de takım içi destek; bkz, Giro 2025.

Zaten bence UAE de öyle uzun vadeli bi proje peşinde değildir, şurda 3-5 sene daha Pogacar’la ortalığı silip süpürürler sonra da takımı devredip giderler, Pogacar da yeni takımın veteran akıl hocası tarzı bişeyler olur efsane olarak emekli olur gider.
Vizyon farkı değil, Ayuso'nun bencil olmasından.. Adamı lider olarak yolluyorlar birşey yapamıyor, yapamadığı gibi destekte olmuyor diğer lidere. UAE herkese şans veriyor TDF haricinde. :)

Vizyon farkı değil, Ayuso'nun bencil olmasından.. Adamı lider olarak yolluyorlar birşey yapamıyor, yapamadığı gibi destekte olmuyor diğer lidere. UAE herkese şans veriyor TDF haricinde. :)
Abi bilemedim ya, Pogacar’ın olmadığı yarışlarda sürü gibi takılıyolar gibi geliyor bana, saldım çayıra mevlam kayıra öyle kim iyi koşarsa diğerleri baştan bi peşine düşüyor da sonra eli mahkum destek olmak zorunda bırakılıyorlar gibi. Ayuso’nun tabi karakteriyle ilgili de oturmamış bazı kısımlar var, o da tam olarak nasıl bi bisikletçi olacağını geçtim nasıl bi insan olacağına bile karar verememiş gibi görünüyor.

Abi bilemedim ya, Pogacar’ın olmadığı yarışlarda sürü gibi takılıyolar gibi geliyor bana, saldım çayıra mevlam kayıra öyle kim iyi koşarsa diğerleri baştan bi peşine düşüyor da sonra eli mahkum destek olmak zorunda bırakılıyorlar gibi. Ayuso’nun tabi karakteriyle ilgili de oturmamış bazı kısımlar var, o da tam olarak nasıl bi bisikletçi olacağını geçtim nasıl bi insan olacağına bile karar verememiş gibi görünüyor.
Pogacar olduğunda lider kim belli, direk çalışıyorlar. Pogacar yokken 2 lider ile gidiyorlar, hangisi daha iyi sıralama yaparsa onu lider seçiyorlar.

Ayuso iyi bir bisikletçi ama malesef psikolojik olarak yeterli seviyede değil. 2024 TdF'de Pogiye hiç yardım etmedi ve 13. etapta DNF oldu, Giro'ya liderlerden biri olarak gitti ve Del Toro daha iyi performans yapınca onada yardımcı olmadı hiç ve yine DNF oldu. Şimdi Vuelta yine aynı hikaye bakalimne zaman DNF olacak. Ben yapamıyorsam gerisi önemli değil kafası var adamda.

Dün TNT spor yorumcuları bile Ayuso için, kesinlikle takım elemanı değil diyordu, kaldıki bunu görmek için yorumcu olmaya gerek yok, bütün internette yorumlar bu yönde.

Ayrılacağı kesinleşince, dün röportajda UAE yönetimine diktatörler dedi ve benim itibarımı zedelemek istiyorlar tarzı birşey dedi.

Eski profesyonel, şuan kendi youtube kanalında yorumlar yapan Chris Horner pro zamanında iki farklı takımda diktatör dediği takım direktörleri ile çalıştım, hiçte öyle birileri değiller diyor. Hatta yarış programını kendinin hazırlamana bile izin veriyorlar diye yorum yaptı.

Kısacası sorunun kaynağı Ayuso’nun bizzat kendisi. Bir an önce kendine gelmesi gerekiyor ve umarım bunu yeni takımında başarır, aksi halde nr kadar iyide olsa bu davranış ve zihniyet ile kendi gölgesinde kaybolup gidecek.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bisiklet turunun ortasında ülke protesto etmek de "hak" değil. Kenarda, barışçıl şekil protestonu yap. Adamın işini yapmasını niye engelliyorsun?

Bugün yine iş başındalar bitişe toplanmış protestocular, bunların yüzünden etap nöytralize edildi. Son 3 km kala direk otobüslere gidecek muhtemelen yarışçılar, zira protestocular bariyerleri ittirmiş bayağı ve yol daralmış.

Ve tadımlık turumuz sona erdi..
(link)

Bugün yine iş başındalar bitişe toplanmış protestocular, bunların yüzünden etap nöytralize edildi. Son 3 km kala direk otobüslere gidecek muhtemelen yarışçılar, zira protestocular bariyerleri ittirmiş bayağı ve yol daralmış.
Din ve milliyetçilik başa bela .. Her yerde aynı hanzoluk, her zaman aynı nobranlik...

Ganalı Victor Akpabli bilinmeyen eski bir karbon kadro, epey eski aktarma organlarıyla, R500 ön jantla Türk Sporcu Ahmet Örken'den yalnızca 3 saniye geride tamamlamış..

Ahmet 10 kişiyi geçti diye sosyal medyada sevinç mesajı atanlar biliyorum, biz neyin eksik olduğunu çok iyi biliyoruz :)

Ahmet 10 kişiyi geçti diye sosyal medyada sevinç mesajı atanlar biliyorum, biz neyin eksik olduğunu çok iyi biliyoruz :)
Rwanda'lı sporcu 12 dk fark atmış onu yazmamış mı o kişiler 😂

Geri