Şu
başlıkta hakkında az biraz konuşulmuş ama internette biraz baktıktan sonra üstüne tam bir başlık açmaya karar verdim.
(link)
Üstteki linkten olay hakkında genel bir bilgi edinebilirsiniz.
Soydan Karasinan habere gore tecrubeli bir turcu
1 yıldan beri kayıp kayıp olmasına rağmen daha yeni Türkiye'de gündem olmuş. Cidden çok ilginç
Burda daha çok haberlerde tutarsız olan bilgilerden bahsetmek istiyorum.
2022 Mayıs'ta Alaska'ya doğru yola çıkıyor.Ama nereden yola çıktığı yazmıyor. Annesi her yere bisikletle gittiğinden bahsediyor. Ama Bursa'dan tur bisikletiyle 1 ayda Alaska'ya varmak imkansız.
2022 Mayıs'tan 2022 Haziran'a kadar ailesiyle iletişim halinde kaldığı haberde yazıyor. Bu bir ayın sonunda Alaska'ya varmak üzere olduğunu ailesine söylüyor. Alaska'ya geçince arayacağım sizi diyor. Ondan sonra sırra kadem basıyor.
Burda ilginç olan nokta annesine şöyle bir cümle kurmuş olması
"BANA EN SON 'YAŞIM 50 OLDU, SON OLARAK ALASKA'YI GÖRECEĞİM' DEDİ" Tam anlamıyla Into the Wild filmi gibi. Alaska'ya gidip kayboluyor.
Soydan Karasinan'ın annesinin elinde tuttuğu rotada ise Alaska'nın güneyinden Anchorage şehrinden başlayıp doğuya Kanada tarafına doğru gidip bi daha Bering boğazı civarlarına doğru dönüyor.
Tam bu noktada Kanada polisinin kayıp ilanına denk geldim.
(link)

29 Kasım'daki Kanada polisinin kayıp ilanına göre Dawson'la Alaska arasında bi yerde kaybolduğundan her iki yöne de doğru da hareket etmiş olabileceğinden bahsediyor.Annesinin de video da dediği gibi altın çıkarılan yerleri gezmek istiyormuş. Dawson City'de altın çıkarılan eski bölgelerden biri.
Hemen üstte olan harita, ünlü bi Gold Rush Rotası. bu harita annesinin elinde tuttuğu haritayla ciddi anlamda uyuşuyor. Gold Rush denilen şey Amerika'da altın var haberleri üstüne bütün milletin kazma kürek altın aramaya gitmesi. İlgili makaleler için aşağıdaki linklere bakın.
(link).
(link)
Araştırınca öğrendim ki bu Gold Rush rotalarında bisikletle dolaşanlar varmış. Aşağıdaki linklerdeki gibi.
(link)
(link)
Son olarak şunları yazıp bitirmek istiyorum.
Muhtemelen Alaska'ya uçakla gitti ve oradan tura başladı.
Çok yüksek ihtimal Gold Rush rotası yapmak isterken kayıplara karıştı.
Soydan Karasinan'a ait hiç bir sosyal medya hesabı bulamadığımdan dolayı ne yapmış olabileceğine dair yorum da yapamıyoruz. Kendisini tanıyan biri bu forumda çıkarsa Soydan Karasinan hakkında detaylı bir yazı kaleme alırsa çok iyi olur.
Keşke bisikletinin üstünde gps olsaydı da son görüldüğü yer hakkında bir bilgimiz olsaydı.
Kendisini bu haberde tanıdım. Bu tarz çok sessiz dolaşan insanlar da var. İnşaAllah en kısa zamanda bulunur.
Muhabir arkadaşa olayı gündeme getirdiği için teşekkürler ama genel hikaye akışı çok eksik. Annesi de çok eksik bilgi veriyor. Keşke yaptığı yolculuk hakkında daha bilgili biri konuşsaymış.