Scudo Sports

Bisiklet Bacak Kası Belirginlik Farklılıkları

Üst vücut kurtarıyor hocam. 🙂

Ben de anlamadım, 4 ayda oldu ne olduysa. Arka bacak ta böyle oldu. Haha Bisiklet yarıșı izliyorum incecik elemanlar özeniyorum doğrusu.

268715 dosyayı görüntüle

145-155 nabız la sürüyorum genellikle uzun yolda hocam, hangi seviyeye çekmeliyim acaba?
Bisikleti sakin sür. Zorlamadan pedala hafif basarak . Her zaman uzun bir tura çıkmış edasında ortlamayı 20-25 arası yaparsam acıkmadan susamadan menzilimi artırırım düşüncesinde sür.

Olmadı oruçlu gibi sür. Oruçluyken hiç basmam yani bisikleti yolda akışını sağlarım kendi gider

Scudo
Pedalı geri geri çevirsen eski haline döner mi acaba ?

Şaka bir yana, ciddi bir tavsiye vermek istedim ama aklıma en ufak bir şey gelmiyor.

Spor hekimine mi gitsen acaba ?
Benim de aklıma hiçbir şey gelmedi hocam, ortada garip bir durum var. Bir tane spor hekimine bakayım o zaman hemen. 🙃
Bisikleti sakin sür. Zorlamadan pedala hafif basarak . Her zaman uzun bir tura çıkmış edasında ortlamayı 20-25 arası yaparsam acıkmadan susamadan menzilimi artırırım düşüncesinde sür.

Olmadı oruçlu gibi sür. Oruçluyken hiç basmam yani bisikleti yolda akışını sağlarım kendi gider
Denerim hocam, ki genellikle biraz set geçiyor antrenmanlarım normalde. Umaım durumu düzeltebilirim.

145-155 nabız la sürüyorum genellikle uzun yolda hocam, hangi seviyeye çekmeliyim acaba?

Zone 2 nabız diyelim o halde ama onu da anca maksimum nabziniza göre siz bilebilirsiniz. Hani saatlerce sürebileceğiniz nabız diyelim.

Sizin ilk foto hakikaten biraz hacimli çıkmış :) ama bence kalfler öyle Çok abartı durmuyor. Ben de sizin yaşadığınız sorunu kalflerde yaşıyorum Temel reis gibi oldum. Valla moraliniz düzelecekse foto yolliyim :)

Zone 2 nabız diyelim o halde ama onu da anca maksimum nabziniza göre siz bilebilirsiniz. Hani saatlerce sürebileceğiniz nabız diyelim.

Sizin ilk foto hakikaten biraz hacimli çıkmış :) ama bence kalfler öyle Çok abartı durmuyor. Ben de sizin yaşadığınız sorunu kalflerde yaşıyorum Temel reis gibi oldum. Valla moraliniz düzelecekse foto yolliyim :)
Düzelebilir galiba. Haha 🙂

Șaka bir yana umarım gerçekten fotoğrafta daha hacimli çıkmıştır, yoksa sorun daha da büyük. 3 ay spor salonunda ağırlık kaldırdıktan sonra baktım kollar belirgin bir șekilde büyüyor hemen geri bıraktım, ama bisiklet bırakabileceğim bir șey değil maalesef. Galiba uzun yolda nabız olarak 130-140 hadi taș çatlasın 150 bandını fazla geçmemem gerekiyor.

@Heicks Dostum yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi yüksek kadans düşük viteste sürmeyi deneyin.

Ben öyle yapıyorum çok sürsemde bacaklarım kalınlaşmıyor. O yüzden bacaklar ince benimde. ;)

Bu kasların "sürebildiğim en sert viteste süreyim" düşüncesinin sonucu olduğunu düşünüyorum.
Mümkün değil, forumda en yüksek kadansla sürenler listesinde tepelerde bir yerde olacağıma eminim.
@Heicks Dostum yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi yüksek kadans düşük viteste sürmeyi deneyin.

Ben öyle yapıyorum çok sürsemde bacaklarım kalınlaşmıyor. O yüzden bacaklar ince benimde. ;)
Hocam zaten genellikle yüksek kadansta sürüyorum, bir süre bisiklete eskisi gibi binemeyeceğim. Belki incelir, șansımı deneyeyim gene de. 🙃 Hatta bir süre antrenman olayını bırakıp keyif tıpkı eskisi gibi sadece gezme modunda sürmeye bașlayacağım, antrenman yapmamın tek amacı 100 ve üzeri kilometrelerde belirli ortalamaları tutturmak idi. Artık gerek kalmadı bence, teșekkür ederim. 🙂

@Heicks kaslarında sıkıntı yok. MTB kası onlar. :koptum: Bu köşe yaz köşesi, bu köşe kış köşesi gibi malzeme vermişin arkadaşlara. :)
Bir kaç arkadaş düşük vites yüksek kadans tavsiyesinde bulunmuşlar haklılar.:harika:

Düzelebilir galiba. Haha 🙂

Șaka bir yana umarım gerçekten fotoğrafta daha hacimli çıkmıştır, yoksa sorun daha da büyük. 3 ay spor salonunda ağırlık kaldırdıktan sonra baktım kollar belirgin bir șekilde büyüyor hemen geri bıraktım, ama bisiklet bırakabileceğim bir șey değil maalesef. Galiba uzun yolda nabız olarak 130-140 hadi taș çatlasın 150 bandını fazla geçmemem gerekiyor.
Protein kullandınız mi pekı

Böylesini ilk defa görüyorum bende neden yok hayvan gibi her gün 2 yıldır binmeme rağmen.

Normalde de kaslı bir vücut yapınız olsa gerek. Ayrıca vücut geliştirmede bacak kaslarınızı aşırı çalıştırmış olabilirsiniz. Sadece bisiklet sürerek böyle kas yapamazsınız. Vücut geliştirmeyi bırakın veya tüm vücudunuza adil davranın. Uyluk önü (m. quadriceps femoris) ve bacak arkası (m. gastrocnemius) bölgelerine özel germeler yapın.
Düşük vitesle bisiklet binin. Toparlar.

Pist bs
Arkadașlar yaklașık 4 aydır bisiklet sürüyorum, bisiklet sürmeye bașladıktan sonra maalesef eski giydiğim șeyleri giyemez oldum.

Boyum 1.71 olduğu için zaten giyim seçeneklerim kısıtlı idi șimdi iyice azaldı seçeneklerim. Üniversitede de vücut geliștirmeye gidiyordum ama kollarım kalınlașmaya bașladığı için gömlek vesaire giyemez olduğum için bırakmıștım.

Șimdi bendeki bu bacakları nasıl inceltebilirim? Özellikle üst bacağımın yan tarafında fazla kas kazanımı oldu benim için, nasıl tekrar eski halime dönebilirim?

Giysi gibi bir șeyler satın almak zulüm olmaya bașladı, mecburen büyük beden alıp alt tarafını daraltmak zorunda kalıyorum. 4 aydır özellikle bacaklarımın sağ ve sol taraflarında iki tane çıkıntı varmıș gibi hissediyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan? Fotoğraf için üzgünüm, birazdan kaldıracağım. 😂

268704 dosyayı görüntüle

Pist bisikletçilerinde gözlemleyebileceğimiz kas yoğunluğunda bir bacak... Diğer arkadaşların da dediği gibi, uzun rahat nabızda sürüşler yağ ve dolayısıyla belirli düzeyde kas kaybına sebep olacağı için hacminizi bu sayede kaybedebilirsiniz. Ben de kol göğüs omuz kaybetmek istiyorum (eskiden karate ve vücut çalışmalarımdan dolayı) ama pek kolay olmuyor açıkçası bisiklette çalışmayan bölgelerde bu kaybı sağlamak.

Velhasıl, sürmeye devam... :hhhhhh:

Dostum yalnis degilsin :)) genetik durum bu, bendede var o bacak. Pantolon giyerken sikinti yasiyorum malesef. Esnek sort vs anca rahatlatiyor :) bunu avantaja cevirerek bisiklete basladim sekillendi.. sprint iyi atiliyor yalniz bu bacakla, degerini iyi bil :))

Öncelikle şurası incelsin burası kalınlaşsın gibi bir şansın yok bunlar genetik faktörler.Ama bacak kasların büyüyorsa doğru şekilde vites kullanmadığın için olabilir.Yüksek kadans da uzun turlar yapmanı öneririm.Total bir incelmeyi hedeflemen daha doğru olur.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa1
Geri