Scudo Sports

Bisiklet ayaklığı gerekli mi?

@Kudret Kurtcebe

yarın yeni bir vida alacağım abi, eğer sorun maşaya giren kısımda iseyse yandık :( balata rotora çok hafif sürtüyordu. Ama durum şöyle, bisikletin önünü havaya kaldırıp tekeri döndürünce ses yok sürtmüyor. Ama sen bisiklete oturup gitmeye başlayınca her 5saniyede 1. balatanın rotora sürttüğünü duyuyordum abi :(

• Beğen
Tepkiler: Taner Eraslan
Scudo
@Berksan

evet adamı gerçekten sinir eder ayarı ,benim bisikletin sadece arka tarafı disk fren mekanik oldu hidrolikten çıktım ,
bisikleti ters çeviriyorum önce balatalar ile disk arasındaki mesafeyi görüyorum, vidaları gevşetiyorum ve elle ayar çekiyorum bisikleti tekrar tekerler üstüne getiriyorum ,bir elim freni sıkıyor ,ikinci el ile kaliperin her iki vidasını sıkıyorum ,fazla çok aşırı sıkmıyorum ve sistem oturuyor ,gece yapıyorum bu işi, ve sessiz olunca etraf daha iyi anlıyorsun diskin balatalara sürtüp sürtmediğini, evet sele üstüne binince bendede oluyor ama ayar çekince kesiliyor ,bendeki model avidin üst modeli aşağı modeller var idi avidin ,onlar beni çok uğraştırmış idi. malesef pahalı ise vardır hikmeti..

hidrolik disk tercih etmememin nedeni bundan ,ayar konusunda çok kılım v freni bile 20 dkkada ayarlıyorum :D

@alper Ku

sadece 3 saat uğraştım şu sürtme olayı gitsin diye, sonunda civata sıyırdı.

• Beğen
Ben de hidrolik fren kullaniyorum ama tam bir sendeir hic ayari bozulmadi vede simdiye kadar kullandigim seneler boyuncada hic problem yasamadim. Eger bir insan fren sürtmesi icin ayar yapmak isterse, buda 3 saat sürerse, o kisi ya ayar yapmasindan anlamiyor yada sorun ayarda degildir. Bir bisikletin ayarlari ile zirt pirt oynanmaz, sadece gerektigi zaman ayar yapilir, eger anlamiyorsa anlayan bir kisiye yaptirilir.
Gelelim vida siyirmasina, vidayi cok sIkarsan tabiki siyiri bunun icin ayarli torx anahtarlari icat edilmis. Rasgele vida sIkmasi siyirmalara yol acar.

@murat cömez

Murat abi senin sorun yaşamaman gayet normal bir durum :) çünkü en kalitelisine emek verip taktırmışın oda bozulmayarak hakkını veriyo ;) kalitenin amacıda bu zaten :)

@Berksan

berksan ,
teknik hata yapmış olabilirsin yani aşırı derecede vidayı çevirdin isen xt de olsa takımlar ,o vida yalama olur neyse olan olmuş vida değiştirilir parçası kesin olması lazım ,,

Sanberk o bisikleti amma temizlemişsin yav. Evde halıya koymana izin verdiklerine göre bal dök yala kıvamına gelmiş :)

Bu arada bisikletini çok beğendim. Kazasız belasız süresin.

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@Berksan

Berksan bisikletin çok tatlı görünüyo :) tekerine taş değmesin :)

ben de kullanıyorum ancak çıkarmayı düşünenlerdenim.
kısa kaldığında sola, uzun kaldığında sağa devrilebiliyor bisiklet. ayaklık boyu tam olsa bile bisikleti bıraktığım yer eğimli olduğunda yine devrilebiliyor...
iki kez park halinde devrildi, 2-3 kez de devrilecekken tutabildim.

çiziklere takılmıyorum, ancak henüz görebildiğim bir çizik yok kadroda. devrildiğinde sadece elcikler ve pedal çizildi... maşada var o da bisiklet park demirlerinden oldu...
genelde demir çubuklara yaslar ve kilitlerim, çizilme ihtimali var bir başkası temas eder ve sürtmesine sebep olursa... ancak çizilse de üzüleceğimi sanmam.
sonuçta satmayı düşünmüyorum ve zamanla kadro çizilmesi kaçınılmaz olacak. :)

• Beğen
@mtkeskin

canlı olarak görürsün dostum inşallah, odama duvar askısı aldım, asıyorum duvarıma artık :)

• Beğen
Eğerki benim gibi bisiklet römorku kullanıyorsan, arkada taşıdığın yük 30 kg ı geçiyorsa bisiklet ayakçağı (bizim görevlinin tabiri ile) gereklininde ötesinde bir edevattır. Şehir bisikletlerinin can yoldaşıdır.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Abdülsamed AKBULUT

teşekkür ederim, şu ufak tefek pürüzleri halledince detaylı resimler ile koyacağım bisikleti. kadro hariç a'dan z'ye değişti :)

gerekli bence her zaman yaslayacak yer bulamıyor insan elinde eşya falan varsa ikisini de kontrol edeyim derken rezil hâle düşebiliyor insan Son derece gerekli bence

Bir tur bisikletinin olmazsa olmaz bir parçasıdır kanımca üstünde o kadar çantayla yere yatırmak söz konusu değil

@Berksan

şu sorunları hallette koy foruma resimleri :) bende orda değilim göremedim ve hala merak ediyorum :)

@murat cömez

murat bey ben ayaklık takma taraftarıydım, bu cümlenizden sonra çıkardım ve ayaklıksız kullanmayı denedim. Ve alıştım attım gitti ayaklığı :)

Fazla bir ağırlık yapmaz,fazla kaybımızda olmaz.Bence takılmalı.

Geri