Scudo Sports

Bisiklet alacaklara mini rehber

@serkan yüksel

Selam ..
Hard Rock da iyi bisiklet.

Scale kadrosu 500 EU, Aspect kadrosu 250 EU.. Sadece bunu yazsam fikir verir sanırım.. Scale kadro 1500 gr., Aspect 2200 gr.
Giant XTC3 oldukça hesaplı bir bisiklet, onu yazayım..989 EU ya aynı donanımla o fiyata bisiklet yok..
Selamlar

• Beğen
Tepkiler: serkan yüksel
Scudo
@gürsel

Gürsel Ağabey,

Umarım pazar günü yeşilbisiklettesindir,mutlaka uğrayacağım..ayrıntılı konuşuruz..ama yoksan,cumartesi 18:00 de orada olabilirim(malum çalışıyorum)
Herşey için tekrar teşekkürler...Çok heyecanlanıyorum şimdiden

hocam 31 yaşında 188 boyunda ve 95 kilo ağırlığıdayım

kilomdan dolayı bisklet seçerken uzak durmam gereken ayrıntılar varmı hangi kadro bana uygundur.Şehirler arası uzun turlar için alıcam.

bazı modellerde hem 26" dişli lastik takıp hemde 700 cc lastik takıp kullanabilirmiyiz ve bu kullanımın avantajları ve dezavantajları nelerdir.

hocam bir de 700cc lastikler 28" mi oluyor bunlar şehir içi uzun turlarve kısa toprak yollar için de kullanabilkirmiyiz

şimdiden teşekürler

Merhaba..
Uzun yol düzgün bir yol ise 28" (veya 700C ) bisiklet almakta fayda var.. Fakat bu bisikletlerin lastikleri 26" lere göre ince olduğu için hava basıncına dikkat etmek lazım.. Bir de yük olacaksa bu daha da önemli. Benim önerim 26" bisiklet alıp ona düz ama kalın bir sert zemin lastiği takmanız. Hem konforlu hem güvenli olur..

İnç ölçüleri ingiliz veya amerikan notasyonu. Diğeri (700 -650) Avrupa (Fransız ) notasyonu..700 dendiği zaman mm cinsinden tekerin lastikle beraber efektif çapıdır. Bu 700'ün yanında bazen C harfi bulunur. Bu "clincher" kelimesinin baş harfidir. Yani açma lastik için anlamındadır.(İç ve dış lastiği ayrı takılan lastikler) Diğer çeşit de kapalı (dikilmiş)dış lastik içinde iç lastik vardır..Buna "tubular" (borusal) lastik denir. Yalnış bir kulllanım olarak "tubles" deniyor malesef.. 700 den sonra gelen (X 23 mesela) lastiğin optimum basınçla yerde yaptığı izin mm cinsinden enidir.

Bisikletiniz disk frenliyse bazı 26" kadrolara yine disk frenli 28" teker takılabiliyor..Ama bu çok yapılan bir uygulama değildir.
28" le 700 kabaca aynı ölçüdür..

Selamlar.

@ademdogan

Merhabalar foruma yeni üye oldum ve yeni bir bisiklette alacağım. Boyum 184 ve kilomda 92. Yaşım ise 17. Haftada 3-4 kez biniyorum. Daha çok orman veya inişli çıkışlı toprak yolları tercih ediyorum. Fiyat aralığımda max 1500 euro. Acaba ne önerebilirsiniz? Bir de bisikleti kendim toplasam fiyat-donanım konusunda zararlı çıkar mıyım? Şimdiden ilginiz için çok teşekkürler.

merhabalar kendim için değil kız arkadaşım için bisiklet bakıyoruz. ancak bir türlü bütçemizle isteklerimizi buluşturamadık. bu sebeple en önemli şey parası bizim için. o sebeple ben aradıgım bisikletin özelliklerini şöyle diyeyim:

kadın kullanıcı 19 yaş 165 boy 50 kg
daha çok gezi amaçlı olacak senede bir şehirler arası bir gezi olabilir.
genel itibariyle haftada bir ya da iki binilecek

ve en önemli özelliği evimizde bulunan kamera fotoğraf makinesi vb. gibi eşyalarla takas ediebilecek bir bisiklet arıyoruz. 500 lira max. verebiliriz o da taksitle.

@gürsel

Gürsel Ağabey,yardımların ve fikirlerin için teşekkürler..Cuma günü selamiçeşmeye gittim..ama ne yazık ki yoktunuz :( Hakan bana yardımcı oldu(sizi de sordum diğer şubemizde dedi)..son kararda scott scale 60 da karar kıldım ve aldım..henüz teslim almadım ama hafta içi uğrayıp teslim alacağım..saygılarımla :)

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Merhaba.
Bu durumda (link) iyi bir seçim olabilir.

@bilaldincer

Merhaba
1250 EU 'ya Scott Scale 50 önerebilirim. Tam o işler için bir bisiklet.Forumda aluminyum Scale kullanıcısı çoktur.Yorumlara bakabilirsin.

Bunun L boy olanı uygun sanırım.
KAdro ağırlığı 1.5 kg seviyelerinde , kıymetli hoş bir kadroya, XT arka vitese ve yeni tip (EX type) orta mile sahip hafif bir bisiklet.

Selamlar
Gürsel

@M. Bugrahan ALIŞIK

@gürsel

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Fiyatımı biraz daha yükselttim giant xtc1 ile scott scale 40 gibi iki sençenek arasında kaldım şu anda. Sizce hangisini tercih etmeliyim ve acaba neden?

Bence Scale 40. sadece Fox maşa yeter onu seçmek için. Süper estetik kadrosu da yanında hediye olur.. Onlarca Scale 40 kullanıcısı tanıyorum, hepsi çok mutlu..Karar sizin.. 2 markayı da satıyoruz sonuç olarak..
@M. Bugrahan ALIŞIK

@gürsel

Tekrar ilginiz için çok teşekkürler. Galiba sizinle yüz yüze görüşmek daha yararlı olacak benim için. Acaba hangi günler yeşil bisiklette oluyorsunuz?

@gürsel

çok teşekkürler,
internette modelleri incelerken Trek 3900 WSD yi gözüme kestirdim ama bu seçim ayırdığım bütçeden çok fazla sapmam demek oluyor. Bu modelin sizdeki satış değeri nedir, ben haliyle görünüş itibariyle beğendim ama teknik özellikleri, fiyat performans oranı olarak ne durumdadır yardımcı olursanız sevinirim..

@destina korucu
Merhaba
O bisiklet şu aralar piyasada kalmadı sanırım. Onun yerine 340 Eu ya TREK 3700 WSD var. Ya da 300 EU'ya Giant Rock Woman olabilir.3900 390 EU idi..
Selamlar..
Gürsel

• Beğen
Tepkiler: destina korucu
Birşey dikkatimi çekti, en iyi marka bayan modeli, en ucuzundan erkek modelinden daha ucuz. Bunun nedeni nedir?
Cahilliğimi mazur görün, "nasılsa bayanlar iki sürüşten sonra sıkılır bırakır, kalitesiz ucuz malzemeden yapsak da olur" değildir herhalde bunun mantığı... ama nedir, merak ettim gerçekten de..

Benim kilom 95 boyum 180. Spor amaçlı şehir içinde bisiklete bineceğim. Salcano Troia 26 sizce nasıl bir seçim olur? Teşekkür ederim.

Merhaba..
Bir markada aynı modelin kadını da erkeği de aynı fiyattır. (Trek 3700, Giant Rock mesela)

Soruyu şöyle sorarsak: Neden üst modellerde kadın tipi yok?(yani üst borusu aşağıdan bağlı)

Bunun cevabı şudur: Kadın bisikletinin geometrisi ancak zorlu olmayan koşullara uyabilir. Yani şehirde, uzun yolda "tıngır mıngır" gitmeye yatkındır teknik olarak..Sonuçta firmalar ne yapsalar performanslı olamayacak bir modele üst grup malzeme koymuyor.. Bunu alacak kişi zaten ya yeni başlayan, ya da çok amatör biri olacak diye hesaplıyorlar..

Ama firamaların tabii ki kadınlara özgü modelleri var. Ama bunların ilk bakışta erkek bisikletlerinden farkı yok.. (Renkler dışında!! :) ) Bunlarda geometrik olarak (kadın anatomisine uygun ) farklar vardır. Daha uzun arka boru (sele borusunun girdiği kadro borusu(kadınların bacak boyu erkeklerinkinden daha fazladır genelde) ve daha kısa üst boru ve boğaz.. (Kadın torsosu (üst vücut) daha kısa olduğu için)
Kadınlara özgü mesela Scott firmasında 5-6 bin Euro'lara bisikletler var tabii ki..

Umarım açıklama yeterli olmuştur..
Selamlar..

@destina korucu

@Murat Macit

Malesef o bisiklet hiç mi hiç uygun değil şehir için..
Salcano City Sport olabilir. Pahalı geliyorsa o zaman Sole 26 alın..

1.77
kilo:54
fiyat:500
sizce ne alıyım aklımda salcano alu var bide sedona borla sedonanın fiyatını tam olarak bilmiorm

Geri