Scudo Sports

Bisiklet alacağım yardımcı olur musunuz?

@ismailSACAR dostum ben bu bisikletten almayı düşünüyorum..255 serisi sanırım carraro nun sitesinde ve satıcı firmalarda yok..nasıl temin edeceğim ?

dostum ben bu bisikletten almayı düşünüyorum..255 serisi sanırım carraro nun sitesinde ve satıcı firmalarda yok..nasıl temin edeceğim ?
@Oğuz han T

Scudo
Merhaba arkadaşlar.Yeni bir bisiklet almak için uzun zamandır bisiklet markalarını araştırdım.Sonuç olarak carraro sportive 225 ile bianchi touring 713 arasında kaldım.Şimdi bir tercih yapmadan önce sizin fikirleriniz öğrenip sonradan pişman olmayacağım bir karar vermek istiyorum.Yapacağınız yorumlar için şimdiden hepinize teşekkür ederim.

@crzypwrx

aslında 700 benim için az bile gelebilir. ben kron TX 1000 ile carraro 230 arasında kaldım. bu ikisinden hangisi daha iyi bir tercih olur ?

selamlar arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım.
öncelikle sizinle hikayemi ve kullanma amacımı paylaşmak istiyorum :)

evleneli 1 yıl oldu ve o 1 yılda 12-13 kilo aldım. hem masa başı işe geçmemin, hem de hergün işe arabayla gidip gelmenin etkisi de var bunda.
evimle işim arasını ölçtüm 5 km. artık işe bisikletle gidip gelmek istiyorum. Samsun-Atakum'da oturuyorum, işimde aynı bölgede.
genelde sahildeki bisiklet yolunu kullanacağım ama evime giderken 150 metrelik hafif dik bir yokuş var. o yokuş yol asfalt ama belediye asfaltı :D delik deşik.

1 haftadır forumda geziniyorum. çok faydalı bilgiler edindim. bir kaç bisikletçi ile görüştüm.
hatta bugün bir bisikletçiye gittim. salcano ve kron bayisi. salcano city sport v 30 elinde yokmuş ve dahası fabrikada da yok artık dedi.
kron tx 250'yi önerdi. elinde 18" kadro varmış. bana büyük geldi ama satıcı arkadaşa göre değilmiş, iyimiş. bu arada boy 1.70, kilo 82, bacak arası boyu 74cm.
bisikletin üzerinde ayakta durduğumda, kasıklara sıfır duruyor. dedim 3-4 parmak boşluk kalsa iyi olurdu, öyle yazıyorlar hep. arkadaş da "ya onlar da çok şey yapıyor, yok bu da gayet iyi oldu. istesen 16" de getirtirim ama 16" i yamuk duruyor bu modelin." dedi. :)

velhasıl pazarlık yaptım, nakit 1000 tl ye bıraktı. carraro sportive 225 ve kron tx 250 arasında kalmış durumdayım. carraro'yu şu an n11 910 tl gibi bir rakama alabiliyorum. (%11 kampanya, 111 tl maxi puan kampanyası ile)

carraro için n11 de satıcıya hangi kadro almalıyım diye sordum. 51 cm sizin olur diye cevap yazdı. ama forumdan edindiğim bilgilere göre 46 cm daha uygun sanki.

birini direk satıcı ve servisinden almış olacağım, diğerini de internetten. kafam karışık yani.

sizce hangi model ve hangi kadro bana uygun?

Merhaba ;
Yol isterseniz F/P oranında bir cok kisi tarafından tercih edilen Salcano XRS 040 Öneririm.Extra sorunuz olursa özelden iletebilirsiniz.
İyi Forumlar Dilerim.

@obezkirpi üstad iyi ki forum var. satıcı arkadaşların dürüst olanlarını tenzi ederek söylüyorum, araştırmış olmasak işine geleni direk satacaklar.

@cronos10 Merhaba ;
Yapan cok var ben 1500 TL lik bisiklette 500 TL ye yakın kar alana sahit oldum.İyi bir arastırmacı olmak lazım Yoksa mazallah acımazlar.
İyi Forumlar Dilerim.

ben yerel esnafın kazanmasından yanayım ama keriz yerine konulmak da istemiyorum @Lenora Nora . internetten bulduğum bisikleti burada 100 - 150 tl fazlaya satacaksa sorun etmem.
sonuçta herkes para kazanmak zorunda ama dediğiniz gibi 500 tl kazanmaya çalışan tipleri görünce sinirlerim bozuluyor :)

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
@cronos10 Aynen herseyin bir ayarı var ama bu devirde ayar yok malesef dikkatli olun :)

tamamdır @Lenora Nora , dikkatli olacağım
:harika:

peki hangi bisikleti önerirsiniz benim için?

@cronos10 Sehir ici dediginizs gibi yollar bozuk ise Carraro 225.Yol Bisikletini seviyor iseniz F/P oranı yüksek olan SORA setli(SORA SET sadece 800 TL zaten) Salcano XRS040(2014) Öneririm.
İyi Forumlar Dilerim.

@Lenora Nora yokuş olan bölüm bozuk sayılır sadece ama yine de yokuşta kayıp düşmek istemem tabi :)
çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
@crzypwrx Merhabalar hocam, yeni bisiklet alıyorum ben de inşallah, yazılanları okudum, sizin tavsiyeniz mosso legarda1521 msm hyd ve sanırım sizin kullandığınız mosso legarda1521 msm v arasında kaldım. İkisi arasındaki fark nedir bir değerlendirme yapar mısınız? İşe giderken 5 km'lik bir yolum olacak, hafif yokuş var, arada kaldırımı kullanıcam. Durum böyle :)

@erman197 seninle bisiklet alma sebeplerimiz birebir aynı :) ben de carraro 225 e karar verdim. sadece tavsiye olarak internet fiyatlarını iyi araştır demek istiyorum.
bugünde samsun carraro bayisine gittim. 225 için 1200 istedi, nakit ödeyeceğim desemde bir kuruş inmedi. kilit ve arka lamba hediye ederim dedi. teşekkür ettim ayrıldım.
şu an n11 de bir sürü satıcı 1150 civarına satıyor bu bisikleti. %11 n11 inidirimi, 111 maxi puan, 11 tl yeni üye indirimi ile 900 tl ye geliyor.

@cronos10 ben de ilk önce n11'den carraro 224'ü düşünüyordum. Fiyatı 820'ye geliyordu ama mosso ile ilgili yorumları okuyunca, fiyatı da uygun diye mosso daha mantıklı geldi.

@erman197 mosso ya bende çok baktım, aklıma da yattı ama samsunda servisi yok diye vaz geçmek zorunda kaldım :/

Arkadaslar,

Bisiklet cok komplike bir sistem degil benim icin. Bazi organlarin onemi ve kalitesi belli. Bunin disinda bisikletler arasi neden fiyatlar acik. Ornegin cannondale ve salcano arasinda fiyat farki neden cok. Butun organlarin ayni oldugunu dusunun fren sistemi vitesler maşa vs. Ama cannondale fk ucuk. O aradaki farki acemi kullanicilar anlayabilir mi. Yani bir hyundai ile bmw farki gibi hissedbilir miyim. Merak ediyorum. Basite indirgersem pedal ceviririm gider frene basarim durur. 1250 tl lik bir bisiklet alacagim yerde 2500 tl lik bir tane alsam o farki anlarmiyim. Ustalardan ozellikle gorus rica ederim. Tskler

Anladigim kadariyla kadronun karbon olmasindan kaynakli. Yukarida birac mesajda sorularimin cevaplari varmis yinede yazmis oldum.

@cronos10 Almak istediğin bisikleti birde Yantur'a sor istersen... (Yerini biliyor musun?)

Geri