selamlar arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım.
öncelikle sizinle hikayemi ve kullanma amacımı paylaşmak istiyorum
evleneli 1 yıl oldu ve o 1 yılda 12-13 kilo aldım. hem masa başı işe geçmemin, hem de hergün işe arabayla gidip gelmenin etkisi de var bunda.
evimle işim arasını ölçtüm 5 km. artık işe bisikletle gidip gelmek istiyorum. Samsun-Atakum'da oturuyorum, işimde aynı bölgede.
genelde sahildeki bisiklet yolunu kullanacağım ama evime giderken 150 metrelik hafif dik bir yokuş var. o yokuş yol asfalt ama belediye asfaltı

delik deşik.
1 haftadır forumda geziniyorum. çok faydalı bilgiler edindim. bir kaç bisikletçi ile görüştüm.
hatta bugün bir bisikletçiye gittim. salcano ve kron bayisi. salcano city sport v 30 elinde yokmuş ve dahası fabrikada da yok artık dedi.
kron tx 250'yi önerdi. elinde 18" kadro varmış. bana büyük geldi ama satıcı arkadaşa göre değilmiş, iyimiş. bu arada boy 1.70, kilo 82, bacak arası boyu 74cm.
bisikletin üzerinde ayakta durduğumda, kasıklara sıfır duruyor. dedim 3-4 parmak boşluk kalsa iyi olurdu, öyle yazıyorlar hep. arkadaş da "ya onlar da çok şey yapıyor, yok bu da gayet iyi oldu. istesen 16" de getirtirim ama 16" i yamuk duruyor bu modelin." dedi.
velhasıl pazarlık yaptım, nakit 1000 tl ye bıraktı. carraro sportive 225 ve kron tx 250 arasında kalmış durumdayım. carraro'yu şu an n11 910 tl gibi bir rakama alabiliyorum. (%11 kampanya, 111 tl maxi puan kampanyası ile)
carraro için n11 de satıcıya hangi kadro almalıyım diye sordum. 51 cm sizin olur diye cevap yazdı. ama forumdan edindiğim bilgilere göre 46 cm daha uygun sanki.
birini direk satıcı ve servisinden almış olacağım, diğerini de internetten. kafam karışık yani.
sizce hangi model ve hangi kadro bana uygun?