Scudo Sports

Bisiklet alacağım yardımcı olur musunuz?

@Faruk ÇUBUKCU
Arkadaslar bende aranızda yeniyim.Arkadas gibi bende bisiklet arayisindayim.daha once 2010 yilinda sedona 741 modelini 6 kullanip satmak zorunda kaldim.tekrardan bisiklet dunyasina dönmek istiyorum[emoji4] benimde butce 1000 tl.ben ise gidip gelirken kullanacam çoğunlukla.gunde en fazla 20 km yol yapacam.cogunlukla bisiklet yolunu kullanacam.kron tx 250 modelini görmeden önce batus spark 400 modelini almayi dusunuyordum. Bu butceye Kron tx 250 görünce resmen bisiklete asik oldum diyebilirim[emoji12] en yakin zamanda fiyatlar yükselmeden almak istiyorum [emoji4]

Scudo
arkadaşlar iyi akşamlar, ben aranıza bugün katıldım ve sabah salcano ng650 bisikletimi sattım. şimdi ise aklımı kurcalayan çok soru var. yardımcı olabilir misiniz?

haftada 2-3 defa 40km lik bir yol yapıyorum sadece spor amaçlı. kullanmak istediğim yer şehir ama bazı bozuk yollardan geçiyorum ara sıra. bunun için yol bisikleti mi almalıyım yoksa şehir bisikleti mi?

aklımda eğer şehir bisikleti almalıysam kron tx1000
yol bisikleti almalıysam carraro cr-052 var..

@bugr8
Hoşgeldiniz Buhra Bey,

Bahsettiğiniz şartlardaki en ideâl bisiklet türü şehir bisikleti olacaktır. Yol bisikleti pek bozuk yolu sevmez.

konuyu açan tekrar uplayan arkadaşlarımdan özür dileyerek bende birkaç soru sormak istiyorum. kendisine de sedona 710 modeline bi bakmasını öneriyorum:)

arkadaşlar merhaba ben de yeni sayılırım bu alemde, bisiklet almak üzereyim ve karar veremiyorum. baktığım bütün bisikletler bana güzel geliyor. bugün bisikletçiye gittim ve sedona 710, carraro crp 710(27 vites hidrolik disk suntour maşa, vites acera) ve salcanonun bir modeline baktım 27.5 jant. bisikletçi sagolsun baya ilgilendi benimle kendisine de güvendim bana boyuımun 1.85 in üzerinde oldugunu uzun oldugumu 27.5 alsam daha rahat edeceğimi söyledi. bisiklet dünyasına yeni girecek birisi olarak 1500 tl ye kadar önerdiğiniz bir bisiklet var mı?

merak ettiğim bazı konularda şunlar
-vites sayısının artması çok iyi bir şey mi? mesela ben şu an kullandığım bisikletin sadece üç vitesini(arka vitesin 1. dişlisi 4. dişlisini ve 6. dişlisini) kullanıyorum açıkcası aldığım bisiklette de öyle olmayacak mı?

- şimdiye kadar çocuklara karne tatilinde alınan bisikletlerden kullandım hep o yüzden yukarıda bahsettiğim bisikletlerden hangisini alırsam alayım memnun olacağım diye düşünüyorum ama almışken alabileceğimin en iyisini almak istiyorum?

-sizce marka olarak sedona carraro ve salcano dan hangisinin kadrosu daha sağlamdır.

-mtb alacağım ama lastikleri sanki çok kalın zamanla bu bisikletlere daha ince şehir bisikleti kadar olmasa bile dağ bisikletinin ince lastiklerinden takma şansım olur mu?

-v fren sistemi olan sedona 710 kadronun disk frene de uyumlu olması ileride disk frene geçmeyi düşünürsem benim için avantaj olur mu?

@BF Okuru Hocam merhabalar.Siteye yeni üyeyim.Balıkesirde yaşadığınız için bir sorum olacak; ben de ekilmiş civarında oturuyorum ve bisiklet arayışı içerisindeyim.Hafta sonları genellikle değirmenboğazı tarafına ya da edremit yolunda bisiklet kullanıcam ve marka olarak (bütçem dahilinde) salcano city fun 70v üzerinde yoğunlaştım.Boyum da 1.72.Sizce bu yollarda ve boy olarak belirttiğim model uygun olur mu? Yardımcı olursanız sevinim, saygılar :)

@SeldaAkar Öncelikle nerede ve ne amaçla kullanacağınıza göre alacağınız bisiklet turunu belirlemeniz gerekiyor. Şehir içinde ama çok da uzun yol yapmadan kullanacaksanız şehir bisikleti, dağ, taş gezeceğim derseniz dağ bisikleti, yok ben uzun yol performans için kullanacam derseniz yol bisikleti modellerine bakmanız gerekiyor.

Tesekkurler cok aciklayici olmus,taniyi koyar koymaz tedaviye baslarim.

arkadaşlar 1500 lira limitim var yol bisikleti alacağım yeniyim önerilerinz varsa sevinirim

@eaea5252 o fiyat skalasında salcano xrs 040 sora ve btwin triban 500 lere bakabilirsin ikisininde kullanıcısı çok ve memnunlar. bulursan 0 bir whistle modoc xenon da tavsiye ederim ama bulması çok zor :)

@bugr8
Kesinlikle ön süspansiyonlu şehir bisikleti.. Paranız 700 civarı ise Mosso Legarda 1521 MSM, biraz daha fazla ise Mosso Legarda 1521 HYD.

Yarın bisiklet alıcam inşallah.İki bisiklet arasında deli gibi kaldım.Özellikleri neredeyse aynı.1) (link) 2) (link) 1.seçenek 864 TL. 2. Seçenek 828 TL. Önemli bir fark var mı arkadaşlar sizce hangisini almalıyım?

@unlike81
Carraro'yu Bianchi üretiyor zaten ayni olması kadar doğal birşey yok ki.

@unlike81
Arka değiştiriciler dışında tümüyle aynı özellikler ve donanımlar.

Bianchi ; Shimano RD-XT35 arka değiştirici kullanır
Carraro ; Shimano RD XT55 arka değiştirici kullanır farkı ise bu değiştirici (büyük) megamakara kullandığı için daha rahat, sessiz, yumuşak vites değişimi sağlar.

@unlike81
Peki Bianchi'nin de Manisa'da Accell Bisiklet tarafından üretilen yerli bir firma olduğunu gerçek İtalyan Bianchi olmadığını sadece isim hakkını kullandığını biliyor muydun?

Konu açamadığım için buraya yazıyorum ve konuyu açan arkadaştan özür diliyorum.

Ben 750-850₺'ye kadar bisiklet bakıyorum. Yol bisikletlerinin gidonlarını çok sevsemde bana uygun olur mu bilmiyorum. Genellikle okula giderken, Bakırköy'e giderken ve Tünel'e giderken kullanmayı planlıyorum. Yani yaklaşık 5-6 km'lik yol gideceğim. Bisikleti Haziran sonu civarı almayı planlasamda şu anda araştırmaya başladım. Boyun 1.72 m, bacak boyum(iç kısım) 75 cm civarı. Kilom 67 kg.

*Şunu da belirtmek istiyorum. Astım hastası olduğum için çok zorlamayacak bir bisiklet olursa iyi olur. Bu yüzden ne kadar görünümleri daha çok hoşuma gitse de MTB bisikletler duyduğum kadarıyla daha ağır olduğu için istemiyorum.

@devilmycarlos internetten fiyatına baktım 990 ₺ civarı bir fiyatta ve bütçemi çok aşıyor. O bisikleti alırsam zorlayıp kask ve eldiven almak için zorlanırım. Bu yüzden max 850 ₺ civarı olursa iyi olur.

@UGzeg peşinmi alacaksın.peşin alacaksan pazarlıkla 850ye alirsin.840a alan cok var forumda o yüzden dedim.hatta netten alırsan n11 yada gittidigiyorda kampanyalar oluyor yüzde 10 indiirm gibi kredi karına bonusta veriyor bu siteler.

Geri