Scudo Sports

Bisan Praetor ortaya çıktı

Bazı arkadaşların yabancı hayranlığının dışavurumculuğu kendini yorumlarda belli etmiş ?

Scudo
Yabancıya değil başarıya hayranız.
Yok yok başarı değil sadece. Bu her kulvarda öyle. Mesela giyimde, davranışta, kültürel bazı konularda. Mesela dil konusu. Kusura bakmayın konu dağılacak ama. Etrafımızda ki kafelerin hep yabancı isim koymaları da başarıdan değil mi? Bisan eleştirilemez değil tâbi ki ama bazı yorumlar çok acımasız direkt firmaya gömmek için yazılmış. Sanki bu geri dönüş canını yok yakmış , böyle bir bisikletle gelmesi epey zoruna gitmiş gibi yazmışlar...

@Türko çok güzel noktaya parmak basmışsın. Türk olarak Salcano, geotech, sedona, kron ve Corelli markalarını biliyorum Bisan haricinde. Bakıyorum düne kadar Sedona, kron kullandım Türk olduklarını bilmiyordum. Bu yabancı sempatizanlığı markalara da yansımış. Türkçe bir marka koyarsak satılmaz düşüncesi hakim camiada. İşte burada Bisan farklı. Farklı bir marka uydurup üst segment bisiklet üreten bilirdi.

@trainspotting35 Anadolu tarihini içine alan bir çok kelime var. Smyrna, Hitit, Pardus, Truva gibi. Bunlar Anadolu içerisinde yaşanmış tarih. Model ismi olarak mantıksız kelimeler kullananlar da çok. Ancak su sineği koysalar hepimiz gülerdik ? Bisan öz markasından vazgeçmiyor dikkati o yöne çekmek isterim. Decathlon dahi btwin markasının sevilmemesinden başka marka sürdü piyasaya.

Al buyur işte. Olay yine döndü dolaştı yerli/yabancı kafasına geldi. Biraz daha sıksak Bisan müslüman şirket olacak. Bizim gibi görüş mesafesi 2 buçuk metre olan toplumlar için bisan bile fazla, ben onu anladım. Dayasınlar vergiyi, ötv'yi herkes bisana binsin. Nası herkese zorla genera mobile aldırıyolar, elbet onu da yaparlar. Hey yavrum heyt be. Yerli marka bunlar yerli. Komple ithal yerli markalar.

Yerli mali gibi bir kelime varken herhangi bir yerde yerli ve milli ibaresi gorunce kesin bur iste bir pislik var diye dusunen bir tek ben miyim?

Yil olmus 2020, nereden bisiklet alirsaniz alin parcalari farkli farkli ulkelerde uretilmis olacak. Bu sartlar altinda Bisan'i sadece yerli mali diye tercih edecek kadar naif arkadas var mi cidden?

Al buyur işte. Olay yine döndü dolaştı yerli/yabancı kafasına geldi. Biraz daha sıksak Bisan müslüman şirket olacak. Bizim gibi görüş mesafesi 2 buçuk metre olan toplumlar için bisan bile fazla, ben onu anladım. Dayasınlar vergiyi, ötv'yi herkes bisana binsin. Nası herkese zorla genera mobile aldırıyolar, elbet onu da yaparlar. Hey yavrum heyt be. Yerli marka bunlar yerli. Komple ithal yerli markalar.

Yerli demeyelim, mümkün olduğunca yerli diyelim o zaman. Buraya kadar hak veriyorum size.

Carraro'nun, Salcano'nun, Bisan'ın tamamen ithal malzemeden Türkiye'de toplandığını elbette biliyoruz. Yine de fabrikasının burada olması, istihdam sağlaması bile önemli. Kastedilen bu.

Biz Türkler mesela Reno pejo gibi markaları da sevmeyiz. Paramız yok deriz gider borç harç wv bineriz. Fransa'ya gitmiş olanınız varsa heryerin Reno ve pejodan gecilmedigine şahit olur. Peki bunun sebebi nedir? Dünyanın en iyi araçları mı reno pejo? Yoksa uyguna mı satılıyor Fransa'da.? Veya kendi yerli mallarına mı sahip çıkıyorlar?

Ben bir sonraki bisikletim bisan olsun isterim. Zaten 25 sene evvel alamadığım bisan apennin hala içimde yaradır.
Praetor,
Pisiklet
Ruble
Aynakol
Etajer
Tel
Ortagöbek
Rulman
İn baş harflerinden oluşmuştur tahmimce. Etajer neden var ben de anlamadım.

@Murat B. Praetor, Eski Roma'da Sezar'ın muhafızlarina verilen isim. Sözcük anlamı olarak "ülkeyi yöneten" anlamına gelmesi muhtemel sıfat. Birden fazla ülkeyi yöneten modeli için Eski Roma'da vatandaşlar arasındaki uyuşmazlıkları çözen yargıç ve yönetici konumunda olan yetkililere verilen isim. Vikipedi
Vikipedi yalancısıyım ilk defa duydum.

@trainspotting35
Türkçe wikipedia'daki ilk iki cümleyi "praetor" ile "praetorian"ı aynı şey zanneden birisi yazmış sanırım. Makalenin geri kalanı muhafızlık ile değil, adli ve idari görevler hakkında.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Murat B. Praetor, Eski Roma'da Sezar'ın muhafızlarina verilen isim. Sözcük anlamı olarak "ülkeyi yöneten" anlamına gelmesi muhtemel sıfat. Birden fazla ülkeyi yöneten modeli için Eski Roma'da vatandaşlar arasındaki uyuşmazlıkları çözen yargıç ve yönetici konumunda olan yetkililere verilen isim. Vikipedi
Vikipedi yalancısıyım ilk defa duydum.
Bisikletin ismini “Hakan Muhafız” koyalım sonra kısaltır düz “Hafız” deriz olay çözülür

Geri