@cparlakgul
Teşekkür ederim,kontra fren yapıldı,lastikler değişmedi renk biraz sararmış durumda, beyaz lastik kalemiyle beyazlatmayı düşünüyorum .Her aşama içime sinmesi için zamana yayarak çalıştım.desenlerin vektör olarak toplanması ,reklamcının uygun zamanını denk getirmek 2.desen boyama-cila aşamaları epey zaman aldı.Sözgelimi desenleri yerleştirmek 1 hafta ,boyandıktan sonra bantlar söküldüğünde kalan yapışkan bant izlerini boyaya zarar vermeden temizlemek 2 günümü aldı.
Bisan markasının logosu At figüründen yola çıkarak doğa-çiçekler-hayvanlar şekilinde bir tema seçip kadroda nasıl yerleşebileceği üstünde düşündümve bu şekilde uygulamaya çalıştım .Özellikle reklam ve baskı işi yapan tanıdığım olmasaydı küçük boyutlu ve detaylı figürleri kimse yapmayacaktı.Ağırlıklı olarak kadroya yoğunlaştığımdan değişen parçaların kalite ve uyumunda eksiklerim olabilir.
Değişen parçalar: Gidon,sele,sele borusu,zincir,kontra göbek,18li dişli,jant telleri,pedallar.
Kesilen-çıkarılan parçalar:Çamurluk, ön arka fren kaliperleri,ön-arka fren kolları,(kabloları)arka taşıma sepeti,ayaklık bağlantısı,kadro destek plakası.
Ağırlık 15.7kg dan 13 kg ya düştü.Önemli bir fark -sürüş daha akıcı ve rahatladı ancak kadro ağır olduğundan daha fazla düşemeyecektir.
Deriyi selede yapıştırarak,seleborusu,gidon ve boğazında tespih ipiyle üzerinde ölçü alıp dikerek birleştirdim.Özellikle derinin birleşme noktasının üstü üste değil çıkıntı yapmayacak şekilde yan yana gelemesine dikkat ettim.
Özetle ilk yenileme çalışmam olmasına rağmen sonuçtan memnunum,çok kafa yorduğumu ve uğraştığımı söylemeliyim,selede ve gidonda kalan bir kaç küçük iş tamamlandığında yeni resimleri ekleyeceğim.
Öneri ve eleştirilerinizi yazarsanız memnun olurum herkese teşekkür ederim...