Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

@Yasuoman Ozaman acele işe şeytan karışmış.
Baktılarki çok tepki var acele ettiler anlaşılan.
Pazartesi arayacağım. Ha claris on fren kötü degi bu arada. İşini yapıyor. Burada üzücü nokta pazarlanan donanım yerine habersiz bir şekilde bu yola gitmeleri. Asil can sıkıcı nokta iç lastik ve jant arasındaki şerit ayibidir. Bunun izahı yok. Bisiklete Michelin lastik koy alesrims jant tak ama şeritten kısarak bu kadar beklentisi olan hevesi olan insanların umudunu pedal çevirmeden kursağında bırak. Bunu telafi etmeleri gerek.

Scudo
Yok mu şu jant içi bandını paylaşacak bir arkadaş? Görmeden yorum yapıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@specific o da doğru dedikodu gibi havadan konuşuyoruz şuan.

Arkadaşlar jant bantıda olur veyahut aynı ebatta kullanmadığınız iç lastiğinizi ölçüp kesin jantın içine döşeyin. Jant bantına para vermemiş olursunuz. Sibop yerini bir makas yardımıyla minumum açarsınız. Gayette sağlam oluyor.

@specific Ne istediğinizi anlayamadım. Linkini verdiğim şey jantın içine konan, iç lastiği deliklerin kesmemesini sağlayan şerit zaten. Sizin lastikleri janttaki delikler patlatmıyor mu?

@specific Ne istediğinizi anlayamadım. Linkini verdiğim şey jantın içine konan, iç lastiği deliklerin kesmemesini sağlayan şerit zaten. Sizin lastikleri janttaki delikler patlatmıyor mu?
Arkadaşlar yeni aldıkları bisikletlerin jantlarında bu parçaların olmamasından ya da farklı malzeme kullanıldığından dolayı lastiklerin patladığından bahsetmişti. Ben de o malzemeleri görmek istemiştim. Siz asıl kullanılması gereken malzemeyi paylaştınız.

Arkadaşlar yeni aldıkları bisikletlerin jantlarında bu parçaların olmamasından ya da farklı malzeme kullanıldığından dolayı lastiklerin patladığından bahsetmişti. Ben de o malzemeleri görmek istemiştim. Siz asıl kullanılması gereken malzemeyi paylaştınız.
Mavi seritti hocam. Direk attık çöpe zaten
Şimdi 10 km'lik bir gece turu yaptım. İnsanlar direk merak ediyor gözleri üstünüzde oluyor. Gerçekten su kadar güzel bisiklete o ic lastik şeridini koyuyorsun ya bütün karizmayi güzelliği zedeliyorsun. Nazar olsun ne diyelim.

Bence hep birlikte Bisan'a mail atalım. Ya da diğer sosyal mecralardan (mesela Instagramdan Ali bey'e) bu durumu yazalım. Bilgileri olsun. Bir sonraki sevkiyatta durumu düzeltsinler. Hem jant şeridinden, hem claris ön frenden bahsedelim.

jant şeridi muhabbeti grand tour da da var mı yoksa sadece eco modelinde mi var ben dün aldım bisikleti yaklaşık 100km kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım(bende grand toru var).

• Beğen
jant şeridi muhabbeti grand tour da da var mı yoksa sadece eco modelinde mi var ben dün aldım bisikleti yaklaşık 100km kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım(bende grand toru var).
Eco modelinde bu sorun mevcut. Ve en can sıkıcı yani da bu. Pedal çevirmeden iç lastik patlıyor.

Eco modelinde bu sorun mevcut. Ve en can sıkıcı yani da bu. Pedal çevirmeden iç lastik patlıyor.
Hocam benim ki 5km dayandı ilk gün. Snra aldığım yere gittim bu sabah hopp iç lastik parasıı adamlar jant şeridiymiş felan hak getire sattılar ya bi kere buldular kerizi...
bugün öne havayı bastım asfalta değdirir değdirmez güm bir iç lastik daha çöp
f/p diye bisan alıp rezil olmak bu olsa gerek

@Bilal Altunbulak evet, Claris, Sora ve Tiagra frenler birebir aynı.

Yalnız, Tiagra vaat edilip Claris fren takılmışsa eğer aynı olsalar bile etik olmaz. Ne yazıldıysa o takılmalı bisiklete.

Arkadaşlar jant şeridinden geçen seneden beri çok muzdarip oldum, denemediğim yöntem kalmadı. İç lastik patlağından bıktığım için daha yeni jant şeridi aldım, merak edenler için: (link)

• Beğen
Tepkiler: Myali ve bonder76
Hocam benim ki 5km dayandı ilk gün. Snra aldığım yere gittim bu sabah hopp iç lastik parasıı adamlar jant şeridiymiş felan hak getire sattılar ya bi kere buldular kerizi...
bugün öne havayı bastım asfalta değdirir değdirmez güm bir iç lastik daha çöp
f/p diye bisan alıp rezil olmak bu olsa gerek
Hocam bisan şeritte kötü ürün kullanarak bu modele yakışmayan bir tutum sergilemiştir. Ama bir de esnafliktan bir haber paradan başka birşey düşünmeyen bisikletciler var. Dikkat edin. Hayat tecrübelerimiz üzerine kurulu. Bu yaşadıklarımız başka insanlara ve bizlere sonraki adimlarimizda yol gösterecek . Nazar olsun . Allah daha beterinden sakindirsin. Ürün guzel. Ama bu kadar kucuk bir detay bisikletin yürümesini engellediginden insanın canı sıkılıyor.

grand tourlar michelin lastik ile gelirken rc9900 cst ile geldi şaka gibi :D

Korkunc bir iletisimsizlik var fabrika ve bayiler arasinda hocam. Bugun ikindi canli yayininda Ali bey bugun gt uretimi olmadi dedi ben yayindan bir iki saat once bayimle gorustum o da bolge satis muduru ile. Whatsapp konusma ss atti. Satis muduru diyor ki bugun banttan cikti yarin yolda. Ee Ali bey de bugun uretimi olmadi diyor. Ben isin takibinden yıldım, o yuzden artik bayi ne zaman ararsa arar diyorum. Ben heves ettikce birileri kursagimda birakti, markanin degerini iyice dusurduler gozumde. Ne zaman gelirse artik.

Size şöyle diyim Trakya satış müdürü, satış sonrası hizmetler, muhasebe ve arge müdürü Ali bey dahil bisan'ın atıyorum 20 çalışanı varsa en az 10unla görüşmüşümdür. Hepsi çözüm odaklı çalışırken bayilerin umurunda olmuyor (en azından trakya bayilerinin hepsi diyebilirim hepsi ile görüştüm çünkü). Tamamen esnaf kafası hallederiz, ben üreticiye (Bisan'a) sordum cevap bekliyorum, daha bana dönmediler gibi kısa esnaf lafları ile sizi de göndermişlerdir eminim. Bu süreçte bayiden satın almak yerine direk bisan'dan satın almaya çalıştık ama olmadı bisan bu durumda katı bayilerini iyi destekliyor onlarla iletişime geçin diyor. Küçük bir pürüz yaşadık sağolsun bayiden önce Ali bey çözdü sonrasında başka bir çalışma arkadaşına yönlendirdi çözümdeyiz şuan bayiye kalsa oooo diyebilirim. Ama lojistikten puan kırdım bisiklet bayiye ya da size gelene kadar çok geziyor :)

Selamlar bisikelti aldık sırada yol bilgisiyarını almak var bütçem 700-800 tl arasında. Nabız verilerimi anlık görebileceğim bir cihaz olmalı ayrıyetten stravaya senkronizasyon özelliği olmalı. Bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirebilirmi?

- kısıtlı bir bütçeniz varsa decathlon nabız bandı alıp (200TL + kargo) decathloncoach uygulamasına bağlayıp (kullandığınız başka uygulamada olur bluetooth cihaz desteği olsun yeter) sürüş sonrasında otomatik olarak stravaya senkronize edebilirsiniz. (Strava son güncellemeler ile direkt uygulamaya 3.cihazların bağlanmasını kapattığı için strava'ya bluetooth ile bağlayamazsınız)
- Bunun haricin de forumda igsport gpsli kayıt cihazlarının konuları var onlara bakabilirsiniz İgs cihazlarında bluetooth desteği var onlara da bluetooth kadans, hız, kardiyoband tanıtıp kullanma imkanınız var.Kullanıcı yorumlarından çokça bulabilirsiniz.
- Şu ara takipte olduğum decathlonun gpsli sayacı var şahsi düşüncemi söylersem; 12 saat çalışma süresi nedense bana az geldiği için vazgeçmiştim ama aklımı çelmiyor değil.
- Ya da üzerine az daha ekleyip temiz ikinci el garmin de bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam bisan şeritte kötü ürün kullanarak bu modele yakışmayan bir tutum sergilemiştir. Ama bir de esnafliktan bir haber paradan başka birşey düşünmeyen bisikletciler var. Dikkat edin. Hayat tecrübelerimiz üzerine kurulu. Bu yaşadıklarımız başka insanlara ve bizlere sonraki adimlarimizda yol gösterecek . Nazar olsun . Allah daha beterinden sakindirsin. Ürün guzel. Ama bu kadar kucuk bir detay bisikletin yürümesini engellediginden insanın canı sıkılıyor.
Fena canım sıkıldı.Sıfır bisiklet almışım evden çıkıyorum tura hop elimde bisikletle gariban gariban dönüyorum.Bisikletçi de ehehe olur öyle tavrında
Neyse hallolur inşallah olan iç lastiklerimize ve sinirlerimize oldu

Bu olayın keşfedilmesi güzel oldu, Ali bey neredeyse her gün yayın açıyor, bildirilince düzeltileceğini düşünüyorum.Ama her ihtimale karşı bisikleti aldığımız yerde kontrol ettirmekte fayda var.

• Beğen
Fena canım sıkıldı.Sıfır bisiklet almışım evden çıkıyorum tura hop elimde bisikletle gariban gariban dönüyorum.Bisikletçi de ehehe olur öyle tavrında
Neyse hallolur inşallah olan iç lastiklerimize ve sinirlerimize oldu
En büyük derdimiz bu olsun. Tek yapman gereken şeridi değiştirmek. Ondan sonra keyfini çıkar. Çok mutlu olacaksın. Tecrübelerini bizle paylaşmayı da unutma.

@Oğuzhan Yazman bahsettiğiniz nabız bandını yaklaşık iki hafta önce aldım. Decathlon da ki bisiklet bilgisiyarını da bu sabah aldım. Sorunsuz bir şekilde kullandım stravaya senkronizasyonunda da herhangi bir sıkıntı yaşamadım gayet hızlıydı. Şu an için en mantıklı çözüm decathlon nabız bandı+gps cihazı ikilisi olabilir haberiniz olsun. Ben ayrıyetten hız+kadans sensörü de almak istiyorum decathlon da yok maalesef olsa garantili bir şekilde oradan alırdım ama yok maalesef sizce ne almalıyım?

Geri