Scudo Sports

Bisan alınır mı?

2013 te açılan başlık ile ilgili kehanetimi söyleyeyim, 2023 te bisan iç piyasayı domine edecek. Şu modeli fabrikadan ayırttım adam koydum da yine de alamadım, benden daha torpilli birine satmışlar şeklinde yorumlar okuyacağız.

Scudo
@Mehmet Metin Levent dedikleriniz yaşanacak hocam çünkü yurtdışın dan gelen bisikletler için dolar euro durumu ortada en alt donanımlı bisikletler bile 6000 ile 8000 TL arasında bisan dan tanıdık bulmak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
"Bisan alınır mı?" diye başlık var ama "Trek alınır mı?" diye başlık yok. Ne zaman bu "aşağılık psikolojisi"nden kurtulacak bu ülkenin insanları, çok merak ediyorum. Türkler yapınca kesin olmamıştır, elin Amerikalısı yapınca olmama ihtimali yoktur değil mi?

Gelsin linç. 😂

@alisirin
Çin her kalitede mal üretiyor. Dünyanın en büyük ekonomisidir.
Şimdi siz Çin'den Toray 1500 kalitesinde karbon kadro da alabilirsiniz, 500 kalitesinde de. Bisan CEO'su Toray 500 kadroyla piyasaya çıkacak kadar aptal biri değil. Çin'den alabileceği ve Türkiye'de satabileceği en kaliteli kadro ile piyasaya çıkmıştır. RC serisi karbon kadro alan tanıdıklarımın hepsi kadrodan memnun.
@alisirin
Çin her kalitede mal üretiyor. Dünyanın en büyük ekonomisidir.
Şimdi siz Çin'den Toray 1500 kalitesinde karbon kadro da alabilirsiniz, 500 kalitesinde de. Bisan CEO'su Toray 500 kadroyla piyasaya çıkacak kadar aptal biri değil. Çin'den alabileceği ve Türkiye'de satabileceği en kaliteli kadro ile piyasaya çıkmıştır. RC serisi karbon kadro alan tanıdıklarımın hepsi kadrodan memnun.

Bilmem... Mesela ben 60 yıllık bir firmanın yönetici kadrosunda olsam, ithal ettiğim kaliteli bir kadro hakkında resmi sitemde 2 cümle bir şey yazardım. “Kadro: karbon” yazıp geçmezdim. Alan adamda bu kadro alınır derdi şüphe etmeden. Şu da var adamlar bazı modelleri neredeyse grup set fiyatına satıyor diğerleriyle kıyaslayınca, gayet olumlu.

Bilmem... Mesela ben 60 yıllık bir firmanın yönetici kadrosunda olsam, ithal ettiğim kaliteli bir kadro hakkında resmi sitemde 2 cümle bir şey yazardım. “Kadro: karbon” yazıp geçmezdim. Alan adamda bu kadro alınır derdi şüphe etmeden. Şu da var adamlar bazı modelleri neredeyse grup set fiyatına satıyor diğerleriyle kıyaslayınca, gayet olumlu.

Kesinlikle katılıyorum. Bizim yerli firmaların alayında var bu. Bir insan sattığı malın özelliklerini ayrıntılı bir biçimde yazmaktan üsenir mi? İkinci elde Salcano NG 650 satan arkadaşlar bile üç paragraf açıklama yazıyor artık. Bi zahmet pazarlama bölümündeki arkadaşları yorsunlar. Millet alacaksa neyi aldığını bilsin.

Hele o fixieleri beni benden aldı Bisan'ın.
Ulen hiç mi düşünmez biri. Bir iki tane fixieci bulup soralım. Ağa biz böyle böyle bir şey düşünüyoruz. Olur mu olmaz mı?
Çelik fixie kadrosu yaptım diye piyasaya çıkıyorsun, drop outları market bisikletine taktığın gibi takıyorsun.
Türkiye'de fixie kullanan bir insan evladı bulup tasarım aşamasında bir fikir alalım düşüncesi yok. Olduysa da böyle bir şey yanlış adama sormuşlar.
Hiçbir şey bilmiyorsan Sedona Karnaval'ın görsellerine bakar ona benzetmeye çalışırsın.
Fixie kadrosunda üç temel unsur vardır.
1. Drop out arkaya doğru açık ve yere paralel olur.
2. Orta göbeğin yerden yüksekliği yol bisikletinden fazla olur.
3. Teker açıklığı yol bisikletine göre daha az olur.
Bunları bilmeyen firma fixie yapmasın. Olmuyor zira.

@Ali Kılıç 35.5 Yeni yol bisikletlerini ilk duyurduklarındaki resimler geldi aklıma, çok kötüydü. Düzeltmişler artık. Yalnız şu da param olsa bir preator ü düşünmeden alırdım. O donanımdaki bisikletin üzerine başka bir marka yazılsa 10 bin euro olur fiyat. Gerçekten her modelin fiyatı çok uygun. Bir çoğumuzda o ne olduğu belirsiz kadroyu hırpalayacak bacak yok ama insan korkuyor tanınmış markaların bile yarış sırasında sporcunun elinde kalan gidonunu veya ikiye ayrılan aynakolunu görünce.

iyi akşamlar @Maaara ; Bisan trx 8600'i kullanma deneyimleme şansınız oldumu acaba? Nasıl bir bisiklet bu parayı hak eden bir bisiklet mi ? + ve - leri nelerdir? görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Üretirlerse alicaz, 50 kadro uretmediler, yeni model diye koymuşlar nerdeyse 1 sene oldu uretimi yok, bi ara 52 ve 54 kadro uretildi az birsey o kadar, onlarda geldiği gibi bitti.

Ben temmuzda verdim siparişi 50 kadro 8600 için. En son ekim başı dediler teslim tarihine.

"Bisan alınır mı?" diye başlık var ama "Trek alınır mı?" diye başlık yok. Ne zaman bu "aşağılık psikolojisi"nden kurtulacak bu ülkenin insanları, çok merak ediyorum. Türkler yapınca kesin olmamıştır, elin Amerikalısı yapınca olmama ihtimali yoktur değil mi?

Gelsin linç. 😂
Bisikletten anlamayanlar bile yabancı bisiklet görünce işçiliği kaynakları felan temız duruyor yerlı degıl heralde bu marka dıyor.

Trx 8600 bayilere ne zaman geleceği tam bir muamma.yakın gelecek için ümitlenmeyin..zor

Bilmem... Mesela ben 60 yıllık bir firmanın yönetici kadrosunda olsam, ithal ettiğim kaliteli bir kadro hakkında resmi sitemde 2 cümle bir şey yazardım. “Kadro: karbon” yazıp geçmezdim. Alan adamda bu kadro alınır derdi şüphe etmeden.

Bu serzenişinizde o kadar haklısınız ki..Bisanın çoğu yöneticisinin sattığı ürün hakkında bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece bisan değil birçok firma böyle.Gerçi şimdi çoğu bisiklet firması, eskiye oranla sitelerinde daha detaylı bilgilendirme yapıyor. Ama bunlar da bence yeterli değildir. Sitelerine girdiğimiz zaman ürünün boyutuna, tüm parçaların özelliklerine, ağırlıklarına ne bileyim mümkün olan her özelliğine ulaşabilmeliyiz.

1599955562804.png

Şu an kullandığım bisikleti almak istediğim zaman ürün açıklaması bu kadardı. :) Bundan daha detaylı yazan satıcılar v fren, 28 inç gibi görüntüsünden anlayabileceğimiz özellikleri yazmışlardı.

Bu başlığı görünce aklıma 2012 yılında 70 TL'ye ikinci el aldığım Bisan İhlas Mountain Cat bisikletim geliyor. Gidon çantası niyetine boya kutusu vardı. Şimdi kullandığım gidon çantası işlevsellik açısından o boya kutusunun yanına bile yaklaşamaz. İki tane plastik kelepçeyle gidona sabitlenmişti. O bisikleti 2 sene kullanmıştım. Sonra çalmışlardı. Kullandığım zamanlar pek farkında olmasam da çalınınca çok sevdiğimi anlamıştım. :) Umarım o çalanlar gün yüzü görmemiştir. Yüzlerine, gözlerine dursun..

Konuyla alakalı olarak ise Bisan alınır. Şimdiki ürünleri çok daha güzel, kaliteli duruyor. Her bütçeye uygun güzel bisikletleri var.

Bisikletten anlamayanlar bile yabancı bisiklet görünce işçiliği kaynakları felan temız duruyor yerlı degıl heralde bu marka dıyor.

Alüminyum kaynağı temizlenmez. Kimden öğreniyorsunuz bunları anlamıyorum. Kaynağı temizlersen direnci azalır. Daha çabuk kılar ya da kırılır. Kaynak temizlemenin de bir tekniği var. Bu tekniği uygulayacak ustanın da bir maliyeti var. Trek'in hangi alüminyum bisikletinde kaynaklar temizlenmiş. Ve o kadro kaç liraya satılıyor. 3 bin liraya 6061 alüminyum kadro bisiklet satıyor Bisan. Neymiş? Kaynaklar traşlanmamış falan filan... Cannondale'in alüminyum kadro bisikletleri 10 bin liradan satılıyor. Heyyoooo. İyi misiniz?

Burçak Erbil'i biraz araştırın. Kaynak temizleme işinin Türkiye'deki üstadı odur. Bir kadroyu kaça yapıyor ona da bir bakın. Burçak Erbil'in yaptığı bir çelik kadroya verdiğin para ile komple ultegra setli karbon Trek satın alınabiliyor.

Evet 1 aydır kullanıyorum 600 km yaptım bisikletin ergonomik yapısı çok iyi 30 vites olması düz maşa olması rampalarda extra size daha iyi bir performans sağlıyor rampalarda birazda kondisyonunuz varsa sizi çok fazla yormadığını hissediyorsunuz uzun turlar için birebir bisiklet çok atik düz yolda anında hızlanabilirsiniz vites geçişleri mükemmel deorenin güvenirliğini ve performansını hissediyorsunuz bisiklet hem dağ hem şehir bisikleti formunda eksileri ön teker kadroya yakın olduğu için sağa veya sola dönüşlerde ayaklarınız hafif de olsa tezkere sürtebiliyor onuda bisiklete alışınca çözüyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: xman
Evet 1 aydır kullanıyorum 600 km yaptım bisikletin ergonomik yapısı çok iyi 30 vites olması düz maşa olması rampalarda extra size daha iyi bir performans sağlıyor rampalarda birazda kondisyonunuz varsa sizi çok fazla yormadığını hissediyorsunuz uzun turlar için birebir bisiklet çok atik düz yolda anında hızlanabilirsiniz vites geçişleri mükemmel deorenin güvenirliğini ve performansını hissediyorsunuz bisiklet hem dağ hem şehir bisikleti formunda eksileri ön teker kadroya yakın olduğu için sağa veya sola dönüşlerde ayaklarınız hafif de olsa tezkere sürtebiliyor onuda bisiklete alışınca çözüyorsunuz
Hocam soguk mu peki?

• Hahaha
Tepkiler: specific
eksileri ön teker kadroya yakın olduğu için sağa veya sola dönüşlerde ayaklarınız hafif de olsa tezkere sürtebiliyor onuda bisiklete alışınca çözüyorsunuz
Bu herhangi bir bisikletin eksisi değil, ölçüler ve sizin ölçülerinizle alakalı bir durum aslında. Toe overlap diye geçiyor yabancı kaynaklarda. Ben kadro yaptırırken karşılaştım ilk kez. (Bu da hesaplamalara dahil ediliyor) Ayak boyunuz, bacak boyunuz, teker açıklığı, maşa açısı vs gibi pek çok değişkene bağlı.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve xman
@Maaara çok teşekkürler bizi aydınlattınız. Bakalım ne zaman ne zaman görürüz.

Geri