Bilmem... Mesela ben 60 yıllık bir firmanın yönetici kadrosunda olsam, ithal ettiğim kaliteli bir kadro hakkında resmi sitemde 2 cümle bir şey yazardım. “Kadro: karbon” yazıp geçmezdim. Alan adamda bu kadro alınır derdi şüphe etmeden. Şu da var adamlar bazı modelleri neredeyse grup set fiyatına satıyor diğerleriyle kıyaslayınca, gayet olumlu.
Kesinlikle katılıyorum. Bizim yerli firmaların alayında var bu. Bir insan sattığı malın özelliklerini ayrıntılı bir biçimde yazmaktan üsenir mi? İkinci elde Salcano NG 650 satan arkadaşlar bile üç paragraf açıklama yazıyor artık. Bi zahmet pazarlama bölümündeki arkadaşları yorsunlar. Millet alacaksa neyi aldığını bilsin.
Hele o fixieleri beni benden aldı Bisan'ın.
Ulen hiç mi düşünmez biri. Bir iki tane fixieci bulup soralım. Ağa biz böyle böyle bir şey düşünüyoruz. Olur mu olmaz mı?
Çelik fixie kadrosu yaptım diye piyasaya çıkıyorsun, drop outları market bisikletine taktığın gibi takıyorsun.
Türkiye'de fixie kullanan bir insan evladı bulup tasarım aşamasında bir fikir alalım düşüncesi yok. Olduysa da böyle bir şey yanlış adama sormuşlar.
Hiçbir şey bilmiyorsan Sedona Karnaval'ın görsellerine bakar ona benzetmeye çalışırsın.
Fixie kadrosunda üç temel unsur vardır.
1. Drop out arkaya doğru açık ve yere paralel olur.
2. Orta göbeğin yerden yüksekliği yol bisikletinden fazla olur.
3. Teker açıklığı yol bisikletine göre daha az olur.
Bunları bilmeyen firma fixie yapmasın. Olmuyor zira.