Scudo Sports

Birkaç konuda yardım

Tekrar merhaba. Bisikleti evime getirdim az önce.
DSC_0441.JPG Arka jantı söktüm lastikleri çıkardım. Lastikler sağlam fakat dış lastik yamuk jantın şeklini almış.  DSC_0446.JPG sorularım şunlar:
Lastiği yeni janta taktığımda sorun çıkarır mı?

Dosyalar

• sketch-1494277559784.png
    sketch-1494277559784.png
    75,7 KB · Okunma: 32
  • DSC_0448.JPG
    DSC_0448.JPG
    74,5 KB · Okunma: 25
Scudo
@Halilibrahim tamam deneyeyim birleştirince.

Yeni jantı takınca lastik anında düzeldi boşuna telaşlanmışım DSC_0453.JPG şu da eski jant DSC_0454.JPG diğer taraftan eski lastiklerimin sibopları uymadığı için yeni iç lastik almam gerekti.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
eline saglik. bu arada 27.5 janta 26 masa olurmu arkadaslar deneyen varmi.

Parçalar tamamlandı bisiklet şu an bisikletçide. Montaj bitince tecrübelerimi aktaracağım.

Bu eklemeyi yapıyorum ki hidrolik sisteme geçiş yapacaklara faydası dokunsun.

Altus m 310 3x8 kollar 75 lira
DSC_0458.JPG altus hg 31 8li ruble 55 liraDSC_0457.JPG 2.el avid elixir 7 frenler 275 lira (fotoğraf çekmeyi unuttum)
Rigida rival 21 jant seti 275 lira DSC_0461.JPG shimano sm rt 54 160mm Rotor 40 lira  DSC_0459.JPG
Shimano sm rt 60 160mm rotor 48 liraDSC_0460.JPG
Hidrolik frene geçmek için harcadığım miktar 493 lira. Parçanın kalitesine bağlı olarak 300e kadar düşürülebilir.

Öncelikle @Halilibrahim abiye frenlerle jant seti için teşekkürü borç bilirim.onlardan öte 1 ay kadar çenemi çekti:D zaman ayırıp okuyan-yardım eden herkese teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@enrique
Olur hocam ama şöyle saçma sapan bir görüntü ortaya çıkıyor.

20120411-145033.jpg
1358832216143-ixf5dotstdj-630-80.jpg
12475391584_07ee3026d7_z.jpg

@Mustafa Zeybek

Jantlarını da frenlerini de güle güle kullan, keyifli binişleriniz olsun.
Umarım full süspansiyon bisikletini alana kadar sana güzelce hizmet ederler.
Sonra da yeni makineni toplarız.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Halilibrahim sagol hocam . Sr sountur icine cokuyor. dogal olarak yoruyor buda.

@enrique

Anladım hocam ama akord bozulduğu anda maşayı yer sürte sürte.

Merhaba arkadaşlar yol bisikleti almayı düşünüyorum.Yardımlarınızla güzel bir ürün seçmeyi hedefliyorum.Bütçem yüksek değil 1500 civarı btwin marka hariç önerilerinizi bekliyorum.SLR 400 modeli ilgimi çekti bunlar da özellikleri yardımcı olursanız sevinirim.
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ TRIPLE BUTTED
MAŞAÇELİK RİJİT 1.1/8″
ARKA VİTESSHIMANO SORA R3000
ÖN VİTESSHIMANO SORA R3000
KRANK TAKIMISHIMANO SORA 3000
ARKA DİŞLİSHIMANO CSHG30 11-28T KASET
VİTES KOLUSHIMANO SORA 3000 2X9
FRENSHIMANO SORA 3000 KUMPAS FREN
LASTİKMICHELIN DYNAMIC SPORT 700X25C
JANTBIANCHI ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
KADROALÜMİNYUM 1.1/8″ TRIPLE BUTTED

Merhaba pedalşör dostlarım sizlere birkaç sorum olacaktı öncelikle bisiklet için lastik sıvısı alcam patlamayı önlemek için uygun ve tavsiye ettiğiniz marka var mı? Ve nasıl kullanılır bi yardımcı olursanız sevinirim :)

Son ekleme: bugün ilk denememi yaptım. Frenler eskisine göre %80 daha iyi(kaynak elim) vites geçişlerim net şekilde iyileşti. Ayağımı pedaldan çekince bisiklet hemen yavaşlamıyor. 14-28 ruble yerine taktığım 12-32 ile çıkarken nefes nefese kaldığım yeri hamlamış halimle fazla zorlanmadan çıkabildim. Son olarak altusla tourney arasında çok fark yoktur diye düşünüyordum fakat hissedilir fark var.

Eski forum üyemiz geziniyo başkanın şu videosunu izlersen fikir verebilir bro

Mustafa frenlerini ve jantlarını güle güle kullan, ne zaman parça lazım olursa kimi arayacağını biliyorsun artık :) Kask tak ve dikkatli kullan.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Halilibrahim teşekkürler, haddinden fazla dikkatliyim pedal çevirmeye başlayınca farkettim kaza gözümü korkutmuş :D
- - - - - - - - - - - - - -
Baştan özet:D birkaç parça alıp bisikletçiye montajını yaptırıyorum. Sonraki ilk sürüşümde arka aktarıcı kırılıyor, bir sonrakinde zincir kopup kadro kulağı yamuluyor. Eski rublem 14-28 iken yenisi 12-32 oranlarında.bisikletçi rubleyi değiştirirken zincire bakla eklenmesi gerektiğini bana söylemediği için 40-50 gün ve 140 lira kaybettiğimi düşünüyorum, sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.

Konuyu kafama takılan bir meseleden dolayı hortlatıyorum: bu konuda yazdığım bütün parçaların montajını bisikletçiye yaptırdım. Montajdan sonraki ilk uzun soluklu tırmanışımda arka aktarıcı kırıldı.bütün birikimimi bu konuda yazdığım parçalara ayırdığım için bisiklet 20 gün kadar yattı. Yeni aktarıcı alıp bisikletçiye taktırdım. Sonraki tırmanışımda ise arka aktarıcıdan tak tak sesler geldi. Tam ne oluyor lan deyip duracaktım ki zincir kırılıverdi ve kadro kulağı yamuldu... Bisiklet 2 hafta civarı yine yattı. yeni bir zincir aldım ama artık bisikletçiye verecek kuruşum kalmamıştı cebimde.

Zincir sökme aleti olan bir alyan anahtarı arayışına girmiştim, @srknsnyz çok sağolsun bana güzelinden bir tane hediye etti. (Burada benim de yenice aklıma gelen bir ayrıntı vereceğim; eski ruble 14-28 yenisi 12-32)Yeni zinciri eskisiyle aynı bakla sayısında ayarladım ve hasret kaldığım bisikletle dağın yolunu tuttum. Vitesi 1-3 yaptığım zaman hafif hafif sesler geliyor, vitesi küçülttükçe ses artıyordu. Vitesi büyütüp geri döndüm. Artık bisiklete korka korka biner olmuştum. Sorun kadro kulağından ya da vites ayarından kaynaklanıyor sandım fakat sanırım sorun bisikletçinin dişli sayısı artınca bakla sayısının da artması gerektiğini atlamasıymış...

Bu olayları anlatma sebebimse bisikletçiye yanlış bir ithamda bulunmamak isteyişim. Sizlerin bu konuyla ilgili düşüncelerini duymak isterim. Eğer bisikletçinin hatasıysa bana 140 liraya ve 40-50 güne mal oldu...

@Mustafa Zeybek Mosso Legarda V fren Ayarım Bozuldu Ama Yapamıyorum Bu Papucun Janta Olan Mesafesini Ayarlamak İçin Ne Lazım Yıldız Tornavida Yeri Yok Ama Alyana Benzer Bişey Var Alyanın Numarasını Bilmiyorum Nasıl Yapcaz Ya 2 Gündür Bisiklet Süremiyorum

@DoqanG
Abartılacak bir mevzu değil. Alyanın yoksa bisikletçiye götür 30 saniyede halleder para isteyeceğini de sanmam. (taş çatlasın 5 lira)

giderdimde yakınlarımda bisikletçi yok bakırköyde var orayada bisikleti nasıl götüreyim frensiz

@DoqanG v fren kullanan birilerinin alyan boyutunu söylemesini bekleyip alyan edin en iyisi. Belki yardımcı olabilecek birileri çıkar biraz beklemek lazım.

Geri