Scudo Sports

Bir soru, bir konu ...

Scudo
@serdal

Tahmin ile olmaz.Yerini bulup yer hakkında bilgi de vereceksin.

Detaylara göre ..

Herhalde Akdeniz bölgesi yada Ege bölgesi olma şansı yüksek gibi..:) ama daha sonuca ulaşamadım..:)

Serkan kardeş inceden bir ip ucu versen..;)

@Önder

(link) <--- Tıkla

Arkadaşlar yukarıdaki bir ürünün reklamı, ama bu reklam size sorduğum fotoğraftaki yerde çekildi. Ayrıntılı fotolarını bulabilirsiniz. Video formatında. Lütfen çekinmeden bakın..

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Sorunun yanıtı herhalde...

Uzunn uğraşlar sonrası..:)

Muğla nın Akkaya bölgesinde..:rolleyes:

Akyaka'nın merkezinde olan sahillerini üç bölümde inceleyebiliriz. Birincisi halk plajı ikincisi doğal koruma bölgesi olan limanın karşı kıyıları ve üçüncüsü de orman kampının içinde kalan kısımlardır.

Halk plajı gayet temiz ve kullanışlı olup genelde burası birinci tercih olarak kabul edebiliriz. İkiyüz metrelik bir sığlığa sahip pürüzsüz kumlu bir plaja sahip. Belediye ve özel sektörün koymuş olduğu şemsiye ve şezlonglardan faydalanabilir. Sahilin hemen arkasındaki bar ve restoranlardan içkinizi ve yemeğinizi karşılayabilirsiniz. Sahil 2000 yılında Mavi Bayrak ödülünü aldı ancak 2002 yılında geri vermek zorunda kaldı.

Gökova Körfezine yukarıdan bakışta görmüş olduğunuz uzun plajdır. Burası koruma bölgesi olduğundan hiçbir şekilde müdahale edilmemiş edilmediği, gibide bakımsız kalmıştır. Deniz tabanı kumsal ve sığ sahilinde bazı bölümleri kumsaldır. Tuvalet, yiyecek, içecek, şezlong ve şemsiye ihtiyaçlarınızı kendi imkanlarınızla çözmek durumundasınız. Buraya ulaşım sadece plajın iki ucuna olmak kaydı ile vardır. Akyaka tarafından olan bölüme azmağın diğer tarafına köprüden geçerek ancak yaya olarak girme şansınız var. Diğer tarafa ulaşım Marmaris'e doğru giderken Gökova Dörtyol kavşağını geçtikten sonra sağa doğru tarlaların arasına girip yolu takip ettiğinizde sizi sahile ulaştıracaktır.

Orman kampının içine giriş ücretli Buraya arabanız veya yaya olarak giriş yapabilirsiniz. İç kısımlarda çok güzel piknik alanları mevcut. Sahil olmasa da yüzmeye elverişli hele bire de atlamayı seviyorsanız güzel yerler bulunmakta. Tuvalet ve duş problemi yok ve kıyıda şezlong bulmanız mümkün ancak şemsiye ihtiyacınızı kendiniz karşılamanız gerekiyor.

Büyük ihtimal doğru yer,reklam filmi nin çekildiği bölge...;)

• Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen
Sevgili Önder Kardeşim Tebrik Ederim.

Evet burası Muğla iline bağlı Ula İlçesinin bir Beldesi AKYAKA.

İlerleyen yıllarda sizlere oradan sesleneceğimin haberini vermek isterim.
Bu gördüğünüz yerede evim var. Ve 21 yılımı orada geçirdim. Buda haberimiz olsun...

Tekrar teşekkürler ve tebrikler Önder kardeş.

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
@Serkan Taşdelen

Biz de senin evine misafirliğe gelebiliriz. senin de haberin olsun:)

Evet şimdi de burayı bilin bakalım:
http://i106.photobucket.com/albums/m265/ymgirgic/bilbakal305m.jpg

Kız Kalesi........:) (Emin değilim eğer yanlışsa cevap hakkım devam eder):D

mersin kız kalesi olmasın ?

sanırım mesaj aynı anda yollanınca böyle oluyr :)))))))

Hayır değil Buldummmmmm

Mamure Kalesi-Anamur:D :D :D

http://img174.imageshack.us/img174/3093/mamurekalesids8.gif

MAMURE KALESİ

Mamure Kalesi, Antalya-Mersin karayolu üzerinde Anamur'a 8 km. uzaklıkta Bozdoğan köyü sınırları içerisinde yer alır. Üç bölümden oluşan kalenin 39 kulesi camisi ve hamamı bulunur.

Mamure kalesi bir çok Anadolu kalesinde olduğu gibi antik temeller üzerine kurulmuştur. 1988 yılında Anamur Müzesi Müdürlüğünce yapılan kurtarma kazılarında M.S. 3.-4. yüzyıllara ait. "Ryg Monai" adlı fazla etkili olmayan Geç Roma kentine ait tabanları mozaik döşeli yapı kalıntıları ortaya çıkartılmıştır.

Mamure kalesi 14. yüzyılda Karamanoğulları tarafından önemli ölçüde onarım gördüğünden adı. "Mamure" olarak değiştirilmiştir. Kale daha sonra 15 ve 16. yüzyıllarda küçük onarımlar görmüş, 18. yüzyılda Osmanlılar tarafından yeni eklentiler yapılmıştır.

Şikari tarihine göre; Anamur ve Taşelinin kafirler tarafından zapt ve harap edilmesi üzerine, Karamanoğlu Mahmut bey (1300 1308 M.) beyleri ve 36.000 kişilik ordusuyla düşmanı bozguna uğratıp, kaleyi ele geçirdiği ve yeniden mamur edip, adını "Mamure" koyduğu kaydı geçer.

Yapıda, mazgal ve siperleriyle üst yapı, alt kısımları etek gibi genişleyen duvarlar görülür.

Kale birbirinden yüksek duvarlarla ayrılmış, doğudaki iç avlu, batıdaki dış kale, bunların güneyinde kayalıklar üzerine inşa edilmiş iç kaleden meydana gelir.

Güneyde, sahil kenarında, kuzey doğuda baş kule olarak adlandırdığımız yüksek ve çok katlı gözetleme formlarında beş kule, köşe burcunun yanında üst örtüsü tamamen yıkılmış fener kulesi yer alır. İç avlunun kuzey batı sınırını oluşturan yüksek surda değişik şekilli yedi adet burç olup, bunlardan kuzey doğu tarafındakiler duvarla birlikte yıkılmışlardır.

Dış kalede çeşmesi, depoları, sarnıçlar ve işlevini hala çözemediğimiz bazı yapı kalıntıları yer alır.

Kaleden zamanımıza gelmiş tek yazıt batı cephe duvarları üzerindedir. Yazıtta özetle; "Karamanoğlu Alaaddin oğlu Mehmet oğlu Sultan İbrahim inşa etti. Bu tarih Mükerrem Şevval ayında yazıldı," yazılıdır.

Kale komutanının veya dizdarının konutu iç kale girişinin karşısında yer alır.

Tuğrul Bey, maaleseeeeeefffff bilemediniz.. her zaman bilecek değilsiniz ya, işte bu sefer tutturamadınız
diycem ama kötü bir şaka olacak diye diyemiyorum. Tebrikler şefim yine bildiniz. Artık bana soru sordurtmayın lütfen.. Ben sormadan siz direk cevabını veriverin..:D

Tuğrul Şefim, sana zahmet (pardon zahmet olmaz hemen bilirsin) şurayı da bir biliversen, rica etsem..
Atış serbest (ama adam başı 3adet /gün)

http://i106.photobucket.com/albums/m265/ymgirgic/adr2.jpg

Mesut Abicim herzaman beklerim.

Sorunuza cevabımı vermek isterim... PLAJ...
Başka bişey demek çok ama çok zor..:D:D:D:D:D

Sevgiler...

Serkan; plaj eveet doğru bildin. Sıra, nerede olduğunu söylemeye kaldı. Neden kendine biraz daha güvenmeyi denemiyorsun.
Galiba sen bu soruyu bilcen. Sana "Made by İronman" bir ipucu daha veriyim olmazsa.

http://i106.photobucket.com/albums/m265/ymgirgic/bilemedinizmi.jpg

Hah işte,Kaleyi hemen bildik ya,ardından da "hadi bakalım ,bunu da bilinde görelim" tarzı bir soru.:D
Mesut bey ,bu soruda belirleyici hiç bir ip ucu yok,Lütfen biraz ip ucu.Türkiye nin Güney kıyıları böyle yerlerle dolu.
Hemde güneş gözümüzü alıyor.

Soruyu boş verin ama fotoğraf mükemmel elinize sağlık

Evet Mesut Abi bilmek çok zor yaa. Tuğrul Şefime katılıyorum. Türkiye'nin her yeri böyle güzelliklerle dolu.

İkinci tahminim GÜZEL BİR PLAJ olacak.

Not: Fotoğrafta Photoshop oynaması yok değilmi?

Sevgiler...

Arkadaşlar yapmayın. Bu, zor bir soru değil ki, ben sizin bilebileceğiniz zorlukta bir soru sordum. Zaten cevabı bilince, ben zaten burayı biliyordum diyeceksiniz. :p
Alın size bir ipucu daha: Tuğrul bey bu sefer güneş yandan geliyor. Haydi bakalım şimdi görelim.. :D

(arkadaşlar nedense bu sorudan çok keyif alıyorum yahu.. ehehehehe :D :p :D :p :D valla siz böyle istediniz. )

http://i106.photobucket.com/albums/m265/ymgirgic/bilmece2.jpg

Geri