Scudo Sports

Bir seferde en uzun ne kadar yol gittiniz?

bisiklet bu.her türlü şarttan etkilenir.rüzgar arkanızdan eser bir saatte 45-50 km yol alırsınız dağ bisikleti ile(yol bisikletlerini hariç tutuyorum).sonra asfalt kalitesi artar rüzgar da arkadan eser tadından yenmez.bazen 15 km de harcadığınız kalori 60 km yol alarak harcadığınız kaloriden fazla olur.ama hepsinde de bisiklet sürmekten aldığımız keyif aynı.yaşasın bisiklet :)

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Cem Tunç
Scudo
akhisar bergama git gel 180 civarı

Bazılarınız için muhakkaki benim sürüş çerez kalır :) 140 km

• Beğen
Tepkiler: EvcilOrumcek
@Raptor8 Mersin-Kadirli, Kadirli-Mersin yapmıştım, (175 km her biri)tabi farklı tarihlerde, mecbur eve ulaşmalıydım, kamp malzemelerim yoktu, hazırlıksız çıkmıştım ikisine de, hem de MTB ile, ilki zulümdü,bir de rüzgar tersten esmeye başlamıştı ki hızım 12km ye düşmüştü, oluyor işte, seviyoruz işte, böyle böyle biraz öğrendik bu işleri işte, sonra bypass oldum, 2 defa fıtık ameliyatı, ama yine gideceğim. Daha çook planım var. )) 200 km aşmak istiyorum bir günde, tabi millet araştırıyor en uygun yol neresi, rüzgar hangi saatlerde arkadan eser, bilmiyorum ben. 24 saatte 500, 600 km yapan var.

Cem Tunç
Uzun yol aslında yormasının yanında birazda insanı geriyor diye düşünüyorum.Özellikle şehirler arası yollar, patika yollar falan. Bilemiyorum belkide alışık olmadığımdan veya bisikletin yol bisikleti olmadığından birazda ona olan güven eksikliği birazda kendime olan güven eksiliği uzun turlara çıkmama engel oluyor sanırım. Genelde 40-50kmlik turlar atıyorum.Şuana kadarki en uzun turum 75 küsür falandı. Genelde ilk akıla takılan, yolda bisiklet bozulursa ne yaparım tarzında oluyor. Bir keresinde gene böyle bir tura çıkmıştım ama baya bir hazırlıksız,plansız atlamıştım.Uzun süre bisiklete binmemiştim,bugün süreceğim yarın sürerim vs derken.Bir gün tamam artık bahane yok diyip bisiklete atlayıp tura çıkmıştım. Şehir merkezinden bir ilçe kadar gitmiştim,aslında yol olarak uzak değildi.Neyse güzel bir seyehatti,dönüşe geçeceğim sırada ön teker patladı.Hayda dedim,tam her şey yolundaydı falan.Neyse nasıl olsa yama takımı var hallerim dedim.Dış lastik bir sorun yoktu, iç lastiği açtım baktım ondada sıkıntı yok ama hava vuruyorum lastikten hava geri geliyor.Sibop bozulmuş...Tura çıkamdan hava vurmuştum,demekki o sırada sibop hasar almış tur sırasında canına tak etmiş...Hani bir turda olsa olsa teker patlar diye yama seti var ama sibop bozulur diye sibop falanda taşımak aklıma gelmiyordu.yedek iç lastikte yok. gittiğim ilçeyide bilmiyorum nerede bisikletçi var yok bilgim yok.pazar günü çıkmıştım,bir çok yerde kapalıydı.üstüne üstlük telefonunda kontörü kalmamış ara yapmıyordu..Hani olurya hepsi üst üstte gelir,aynen öyle olmuştu valla.tabi heves,özgürlük her şey bir anda gidiyor o durumda. :))Üzerimde nakit yok ama kartta para var.şimdi bir taksi tutsan parasını nasıl vereceksin,dolmuş desen bisikleti almaz. falan bir yandan düşünüyorum bir yandna bisiklet elimde yolda öyle yürüyordum.etrafta kimselerde yok hani.kış aylarındaydı saat 4 geliyor havada kararmaya başlıyordu.acaba yürüye yürüye gecede olsa eve dönebilir miyim diyordum..bisiklet olmasa gene yürünür ama bisiklet yavaşlatıyor tabi.dış lastikte jantta dans etmeye başlamıştı.gene allahtan bir adama rastladım yolda,yakınlarda bisikletçi var mı diye sordum,adamda birkaç bisikletçi söyledi ama pazar günü kapalıdır falan dedi.genede gideyim dedim gittim.bisikletçi kapalıydı tabi,yanındaki bakkaldan numarasını aradıkta durumu anlattıkda adam geldi dükkanı açtı sağolsun.sonra direk evin yolunu tuttum,soğukmuş karanlıkmış hiç etkilemedi valla. :)) o yüzden evin çevresinden öteye gidicekseniz kesinlikle hazırlıklı olmalısınız.nakit para,yama seti,iç lastik,pompa,şarzı tam telefon(kontörlü veya hatlı :) ),artık uzaklığa bağlı olarak ek ekipmanlar falan.

@mustang41
Dün aynı güzergahta Müthiş Sağanağa rağmen Sürüş Sürem.3 saat 36 dakika oldu.

@Cem Tunç millet araştırıp yola cikmiyor ki sanırım bu konuda yanlış bilgi edinmiş son. :)
500 600 km giden birisi dümdüz yolda ilerlemez. Bunun vadisi ramasi inişi çıkışı zaman zaman rüzgar bı önden bir yandan bı arkadan esmesi var. Yani var da var.
Ama yılmak yok devam. :)

@Raptor8 aynen, bir keresinde Mersin'de işyerinden çıktım, hazırlıksız, tamir takımlarım filan var tabi, MTB bisikleti otobüse koydum, ver elini Kadirli, ertesi gün süre süre Mersin, mevsim yaz ama ayını hatırlamıyorum, tabi atletle sürüyorum, uzun kollu kıyafet almak gerektiğini biliyordum ama işte... Kollar domates gibi oldu mu, yiyecek az, su az,tabi ben girişkenlik, köyün birinin yanından geçerken su istedim bir evden, suyun yanında yemek ve çay da verdiler sağolsunlar. Bu yine iyi, daha öncesinde de sonbaharda Mersin'den çıktım yine Kadirli'ye (175 km), Adana'yı geçtim, rüzgar tersten esmeye başladı, hızın 12km ye düştü, yoruldum,üşüyorum, hava karardı, bisikletin selesi bildiğin gibi değil, tulum filan olsa yatarım bir kenarda, son 30km kala otobüse attım öyle gittim, tabi tarih oldu hepsi, şimdi tur bisikletim var, donanımım tam, tecrübe oldu hep bunlar, sonra bir bypass, iki fıtık ameliyatı.., hala sürerim..

102km. Ancak ben daha yol bisikletinde yeniyim şunun şurasında 3-4 aydır kullanıyorum. Çok yakında 120-125km olacak ama en uzun mesafem :D

(link)

3 ay önce başladım ve 60 km kadar İstanbul içerisinde yaptım. B'twin 120 Kablosuz Km Saati kullanıyorum. Umarım doğrudur. :)

@trainspotting35
Hocam bisiklet sizi kaç saat sonra rahatsız etmeye başlıyor? Ayrıca kondisyon kaç saat sonra düşmeye başlıyor? Bilgi verirseniz sevinirim.

Şimdilik 89 km.

@KitapSever Giderken yaklaşık 30 km ortalama ile gittik. Yaklaşık 90 km yolu 30 ortalama ile gittikten sonra en ufak bir sıkıntım olmadı. Geri dönüşte havanın ısınmasıyla sıkıntılar başladı. Artan mola süreleri totoda başlayan rahatsızlıklar son 40 km yi eziyet haline getirdi benim için. Çok daha iyi bir tayt seçimi yapmanın şart olduğunu gösterdi. 30 ort ile başlayan turumuz en sonunda 23,3 ortalamaya kadar düştü.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
Geri