Scudo Sports

'' bir mayıs garipçe rampa normal tempo yardımlaşma''

@engin güner

engin galba öyle..

:D :D :D

1-kudret kurtcebe ...arka takım kaptanı lojistik destek....25
2- eren soothsayer...
3- burak koçak...
4- engin güner --
5-enver babo....1
6- dö la hasip çehre...aytekin erzan 2
7- ali kıran
8- orhan
9- cengizhan
10- adem sönmez
11-oğuz kara
12- erdem kıvanç
13- ali erturan
14- mehmet ser
15- korsan hasan............
16-ahmet uyuya kalırsa geç kalır...
17-berk arat
18-başar ibicioğlu
19- ilyas yiğit...
20- barış taşkıran
21- funda taşkıran
22- ali genç
23 -ali emre akcan
24- koray uzun faceden gelen mesaj..il
25- yiğitin arkadaşı..

evet kontenjan doldu son bir kişi olabilir...

hareket saati barboros meydanı beşiktaş sahilde 09.00 dur avrupa yaka .
anadolu yaka saat 08.00 de kadıköy beşiktaş iskele önünde olurlarsa iyi olur.

arkadaşlar önemli iç lastik ve pompa aman aman derim...bisiklet bakımları tam olsun frenler..

evet dostlar yarın tam 24 kişiyiz neden aytekin erzan ın grubu ayrı geliyor ve tabiatıyle fazla bi grup geliyor biz 24 kişiyiz onlarda 24 olursa 48 e tamamlarız olayı ...bu durumda start saatleri farklı olacaktır herkezin bisikletlerini kontrol etmesi lazım bu gün ,akşam frenler vitesler...ayrıca sabah zincirlere zincir yağı sürün yanınıza aşırı derecede yük almayın kuru üzüm kuru kayısı fındık su ...arka sırt çanta gereksizdir ve sizi yorar bel çanta o da yoksa çok küçük olan sırt çanta arkaya koyun kocaman sırt çantasına gerek yok...nedeni garipçe rampada yorar o büyük sırt çantası.....
korsan hasan kovboydur o kovboy şapka ile gelir çünki o maskottor önce korsandı sonra kovboy oldu bu görüntü bisiklet üstünde dikkat çeker sempati çeker .....

:in: :in: :in:

evet arka takım kaptanı olarak önde enver süratine ayarlama yaparsa sevinirim telsiz aytekin getirecek ama o kendi grubu için kullanacak bu durumda bizde telsiz yerine düdük olacak enverde var ise iki adet telsiz tabi şık olur ....
iç lastik ve pompa ......şart şart şart....
kask güvenliğiniz için ........................
garipçe inişinde herkezin çok dikkatli olmasını rica ederim dimdik iniş vardır , ve virajlıdır en önde inen grubu beklerse sevinirim bekleyeceğimiz yer sarıyer iskeleden ilerde olacaktır çünki orada dönüşte trafik tıkanmaktadır ......şimdi bebek rampa çıkmak isteyenler dönüşte benle gelir ama trafiği kabul edenler ortaköye girer ortaköyde yarın çırağanda trafik aşırı derece kapalı olabilir ....
garipçe dönüşünde trafiğin sıkışacağı yerleri bi daha gözden geçirelim

1- sarıyer dönüşte iskeleye gelirken
2- emirgan
3- rumeli feneri
4- bebek girişi
5- ortaköy çırağan

ortaköye dikkat ora tam bi arap saçına dönmektedir dönüşte asla araçları karşınıza alarak gitmeyin .....asla ikili yapmayın ......
evet bebekte çok dik bi rampa vardır sadece o rampayı aldıktan sonra çok önemli kavşak yoktur esentepe yönüne zincirlikuyudan dönerek beşiktaş istikametine pedallayacağız...
yalnız balmumcudan sonra gelen ışıklarda durarak karşıya geçeceğiz yıldız üniversitesinden devam ederek kaldırıma çıkacağız kaldırım geniş direk aşağı ama yavaş olacak ..çünki yayalar olabilir ....sağ yan yolda çok kavşak vardır ve tehlikelidir ...evet gücü bebek rampasına kalan benle gelir ama kalmayan direk ortaköy çırağana gidecek ve orda trafik kilitlenecek asla arabaların arkasında ikili yan yapmayın hele hele ortadan gitmeyin sağı koruyun ama aralıklı iki bisiklet olsun o ra problemli bi yerdir çırağan tarafı ...gerçi mesafe kısadır ama dediğim gibi iki bisiklet arka arkaya gitsin herkes orda arka arkaya gidemez dönüşte en dikkat edilecek yer ortaköy çırağan beşiktaş yoludur...

Scudo
@enver avcı
..bende 19" giant terrago ve 17,5" kron var.Sorun şu ki nasıl alacak.Konum pendik.Ben Fatih-kocamustafapaşadayım..:rolleyes:

evet dostlar ...
ben yatıyorum ...bu gün çok yoruldum vergi dairesinde ,yarın arka takım kaptanınız görev başında olacak enver dost önden tempo verecek ....
yarın düdük gelecek arkadan düdük sesi geldiği an ,tempo düşür anlamında olacak ...gerçi bunları sahada da söyleceğim...
yarın 25 kişiyiz ama aytek diğer topiğe gelemiyeceğini söyledi evet 24 kişiyiz gelenler olmayabilir tahminim 18-20 oluruz..

yarın gidişte sorun olmayacak trafik açısından yalnız dönüşte olacak.....evet sizlere dönüşte,
bebek e kadar arkadan eşlik ederek arka takım kaptanlığımı bırakacağım ve bebekten bebek rampaya saldıracağım..

evet dönüşte bebek ,ortaköy ,çırağan ,beşiktaş arasında pek uzun mesafe yoktur, herkezin dikkatli olmasını bu güzergahta temenni ederim ..yarın görüşmek üzere

iyi geceler...

06.19 ,,,,,,,
günaydın millet.....
saat akşam 19.00 -20.00 arası yağmur var ama hava çok sıcak olacak 18 derece akşam ise 22.00 de yağmur var fakat yağmur mm si biraz fazla 1.00
bu da ıslatan yağmur saat 18.00 de beşiktaşa varmamız gerekeceğinden yağmura yakalanma durumum benim olacak bu yüzden hiç sevmeye sevmeye o ortaköy trafiğine gireceğim aksi takdirde yağmuru yerim bebekten yukarı çıkarsam...bu da iyi olmaz..gerçi yaz yağmuru .....
öğlen rampalarda dehşet sıcaklık olacak 23 derece....

evet eve geleli yarım saat oluyor. güzel turdu . biraz yoruldum ( özellikle Kudret abinin Garipçe'ye giderken arka yoldan götürdüğü rampa:D) .Giderken çok düzenli gidildi fakat dönüşte kopmalar başladı. Herşeye rağmen tura katılmak güzeldi. Bol bol fotolar çekildi. Akşama çeken arkadaşlarım abilerim eklesin lütfen :)

@Orhan Temiz

aynen .. çok güzel bir turdu kondisyon olmadığı için şuan kaslarım çok ağrıyor .. fakat her şeye değdi diye düşünüyorum .. fotoğraf ve video ceken abilerim bunları paylaşırlarsa çok sevinirim .. bir daha pedallamak dileğiyle .. saygılar ..

Arkadaşlar garipçe turumuzuda yaptık bana göre çok güzel geçti yeni arkadaşlarımızla tanıştık muhabbet ettik biraz başınızı şişirdim ama giderken bana verilen talimatlar doğrultusunda fazla kopmadan gittik gurup kalabalık olduğu için dönüşte bölünmek zorundaydık trafikte vardı biliyorum dönüşte biraz yavaş geldik :rolleyes: sıkıldınız galiba o kadarda olsun artık katılan herkese teşekkür ediyorum.

:D :D :D
an itibari ile eve girdim
:D daha birşey diyeyim ki :D yeterince rezil oldum sanırım yorulma yok ağrı sızı da hayret ettim normalde popomun üstüne oturamazdım.
bana 170 km ye maal oldu sanırım eğer orada bassa idim eve giderken yol alamazdım trene de binemedim
resimler evet onlar ile uğraşıyorum koyarım
turun başlangıcı

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/223461_170231859697425_100001318357031_363900_3993115_n.jpg
güzel bir garipçe pozu
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/226496_170232029697408_100001318357031_363903_3227739_n.jpg
daha toplu bir foto :D
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/223091_170232073030737_100001318357031_363905_1877366_n.jpg
love for father
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/225889_170231243030820_100001318357031_363882_5616985_n.jpg
korsan :D
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/229281_170231409697470_100001318357031_363888_2617550_n.jpg
:D
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/230412_170231456364132_100001318357031_363889_5542524_n.jpg
:p
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/227666_170232316364046_100001318357031_363909_5215838_n.jpg

cengiz beye ,korsan hasana , ve enver dosta ve katılımda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim gidişte arkayı toplamaya çalıştım ...
giderken trafik yoktu ve sarıyere çabuk varıldı .... yalnız birinci rampadan çıkarsaydım daha çok yorulacaktı insanlar ,ikinci garipçe rampası kısadır ve uzun değildir..eğimi gördünüz ,,,,,kartepe 21km dir ve bunun gibidir...
cengiz bey birçok video çekti ve buraya değilde bi arkadaş şehir içi gezi resimleri bölümüne topik açar epey video çekim oldu......
bu arada bazı mülakatlar yapıldı tur hakkında genel hatalar ortaya kondu
arka takım kaptanı olarak arkadan yapılan hataları bu gün gördüm bunlardan birisi bazı arkadaşlar sahil yolunda dar yolda ikili duruma düştüler bu psikolojik bi olay ikili gitmek o dar yolda ikili olmaz ... bazı arkadaşlar sola kaçtı bu yanlış ve tehlikeli yolun sağından jilet gibi gidilecek bazen sizi yandan aldım ve ne dedim ikili düzen değil tek tek basaraktan ...ve şarkımız neydi tek tek
basaraktan bade süzerekten ,,,,,,,
dönüşte hata vardı, yokuş aşağı hızla inerken sağdan bi araç çıkmaya çalışıyordu soldan ise dönmeye bi bisikletçi orda bodoslama dalamaz nedeni asla arabalara güvenmeyin burası türkiye adamlardan biri döner durmaz ve arabaya girersiniz...trafikte bisiklet kullanmak demek şöförün hatasını önceden hissetmek demek gözünüz şöförde olacak ve yolda olacak burası türkiye avrupa değil......ayrıca gidişte sağdan bi araç yanaştı ve bisiklet duracak neden araç sağa girmek için işaret veriyor araçın geçmesine sağa dönmesine izin vereceksiniz ve duracaksınız aracın solunda alınmaz en büyük hata budur arkadan gelen araç bunu anlamaz alır altınıza ...
arkadaşlarımızın bazılarında kask yoktu ben kask fanatiği değilim kişinin insiyatifine bırakırım ama acemi olan arkadaşlar bundan sonra bence kask taksınlar acemi nedir uzun zaman bisiklete binmemiş bisiklete bineli 2 ay olmuş arkadaşlar bence kask takacak yolların kurdu olduktan sonra kask
takmayabilirsiniz ama yol bisikletine geçerseniz o vakit kask takacaksınız mtb ye benzemez yol...
burada asla ahmet mehmet diye isim vermiyorum ....hataları gördüm onları paylaşıyorum...
evet tempo zati lay lom lom dedim .....
yarış yapmadık birlikte beraber sürmek için kurallara riayet ettik dönüşte gördünüz cehennem araba cehennemi ve size söylediklerim aynen çıktı trafik kilitlendi .....
evet bi daha garipçe olacak ama kontanjan 10 kişi olacak tempo yüksek olacak dönüşte bebek rampadan çıkılacak...
evet engin dostumu severim ...arkada kalınca ve baktım , bisiklette sorun olduğunu görünce size de söylediğim gibi, onunla beraber gideceğimi belirterek sizden ayrıldım tam bebek e kadar engine eşlik edildi tempoyu çok düşürdük nedeni bisikleti gitmiyordu ...cengiz beyle beraber...
evet daha sonra ben bebekten ayrıldım ve bebek rampayı çıkarak zincirlikuyudan beşiktaşa indim........
bu turda kaza olmadı yalnız bi teker yarılması dışında .......
evet tekrar teşekkürler hedef kurt doğmuş hasan ve artı enver babo enver dost senin o scott 30 scale bana kafayı yedirtecek anlaşıldı evet kurtdoğmuş...

bisikletin sol kolu gevşedi orada söylemedim gitmiyor dedim sadece soğanlıkda yerinden fırladı sonun da indim takana kadar anam ağladı üzerimde iyiki anahtarı vardı beklediğin için sağol baba :D parçalar yeni olduğu için sanırım oturmadı yerlerine ki gevşeme yapıyor

@engin güner

engin o bisiklet 50 km den fazla gitmez artık ,hele rampa artık unut ...o bisikletin kadro çok eski .... senin gidebileceğin parkur garipçe olmaz gördün ne oldu hadi belgradda şansın var gene ,yol uzadıkça rampa sayısı arttıkça o bisiklet ağlamaya başlıyor ...

:) :) :) :)

@CengizhanTerzi

aslında burayada resim atarsada olur videoda olabilir..

Organizasyon komitesine ve katılımcı pedalsever dostlara teşekkür ederim.
Taksim mi Garipçe mi derken bu turla sezonu açmış oldum.Taksime gitseydim kesin olay çıkardı ;)
Kudret abi o kadar kendini parçaladın ama yine de birisi kayboldu.Neyse 20 de 1. O kadar olur.:D
Bu arada güzel Türkçemize yeni bir kelime kazandırdım.Bol yoş.
Bebek sahilinde Kudret abinin dediği gibi yoğun araç trafiğinin arasında seyrederken otobüsün yolcu almak için durması üzerine diğer araçlar geçemedi.Bizim önümüze bomboş bir yol açıldı.Ben "Özkan abi bol yoş bastır diye bağırdım.O da sizin gibi baştan anlamadı tabi.Ne diyosun der gibi baktı.
İnsan beyni çok ilginç gerçekten.Kafamı içinde yorulmadan durmasına rağmen vücuttaki yorgunluk bi şekilde onu da etkiliyor.hani iş yeri çaycısına bazen "tay çaze mi "diye sorarım ama bu tamamen istem dışı oldu.Alla allaa hala anlam veremiyorum..;)

@Uğur Demirtaş

teşekkürler uğur evet kendimi parçaladım herkezi bir tutmak için ...yapabildiğim kadar yaptım evet bebek in halini gördünüz sabah nasıldı akşam ne oldu bebekte engin ile cengiz beyi yolcu ettikten sonra biraz oturdum ve dinlendim ve inanılmaz bi şekilde arabaların egsoz gazlarından çıkan o gazı gözlerimle gördüm ve kendi kendime dedimki yav biz ne yapıyoruz allah aşkına bisikletemi biniyoruz zehirmi yiyoruz havası temiz bol oksijen yerleri özledim oralarda bisiklet sürmeyi onun için beni çekiyor istanbul dışı güzergahlar, ,istanbul bitti artık garipçe, belgrad aydosun etrafları havaya leş gibi koku yayan arabalar ile doldu...
evet doğru teşhis yorgunluktan hareketler yavaşlıyor ve düşünemiyoruz ve kaza yapıyoruz bazen..

Yav varya çok üzgün ve keyifsizim. herşeyim planlıydı parçalarım cuma günü gelecekti. Ama beni aramışlar ulaşamamışlar bu yüzden aksadı bütün işlerim. Güzelde tur olmuş :) Ayaklarınıza sağlık..

Katılan herkese teşekkür ederim. Özellikle Kudret Hocamın grubu götürürken harcadığı gayreti takdir etmek gerekiyor. Dün anladım ki tur organizasyonu yapmak öyle kolay iş değil.

Bu arada ilk defa böyle bir tura katıldım çok da memnun oldum. Dün sizin için lay lay lom turu olmuş olabilir ama benim için performans turuydu. Eve 16:40 da dönebileceğimi hiç sanmazdım ama erken dönmek iyi oldu, turun acısıda ilerleyen saatlerde bacaklarda kendini göstermeye başladı.

Bir sonraki turda daha uzun yol daha az yorgunluk dileğiyle...

@CengizhanTerzi

Video işlemleri biraz uzun sürüyor... Montajsız ham video eklemek istemiyorum, montajlı, müzikli yakışıklı bişey yapacam....onun için bikaç gün sürecek.

Tur çok güzel oldu, Arkadaşlar çok güzeldi, Ekip lideri Kudret Abi çok güzeldi, çaylar güzeldi, eee daha ne olsun?

Geri