Scudo Sports

Bir klasik restorasyonu daha...

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
20.526
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Merhaba.
1980 li yılların başlarında üretilen REX Prophete Qualität klasik yol bisikletinin (Tüm orjinalligini koruyarak) restorasyonuna baslamis bulunmaktayim.

Bu projede güzel bir klasigin daha yeniden dogmasina hep birlikte tanik olacagiz.

Proje baslangici öncesi resimler...
http://s8.postimg.org/at4qcvjd1/HQOyhz9.jpg

http://s8.postimg.org/7l08ztx39/Moupg_PG.jpg

Projeye baslamadan önceki deneme turu... :)
http://s8.postimg.org/4gpl31gat/QClz_Qe_M.jpg

Scudo
@Murat Cömez

Murat;Bianchi'nin yanında İngiliz yarış atı gibi duruyor.O ne öyle 60 kadro mu? Bianchi restorasyonunu çok beğenmiştim.Umarım bu da gönlünce olur.Kendi adıma merakla bekleyeceğim.

@Derya Keçeci

Derya abi, evet bianchinin yaninda Ingiliz yaris ati gibi durmus. Tahminin ise dogrudur kadro boyu 60 ve bana cok büyük.
Bu bisikleti mahalleden ilk sahibi olan yasli bir adam bana bugün hediye etti ve ben de hazir elime gecmisken tekrar yeni bi klasik restorasyonuna basladim.
Umarim bu restorasyonuda begenirsin.

NOT: Gelismeleri diyer projelerimdeki gibi yavas yavas burada bilgilendirmeye devam edecegim, insallah izlemen de tekrar degecek. Tesekkürler:)

@Murat Cömez

Bizim mahalledeki yaşlı adamlar,özellikle de altımda pedli tayt varsa "Tövbe estağfirullah" şeklinde tepeden tırnağa bakışlarla ödüllendirirken,senin mahalledekiler klasik bisiklet hediye ediyor.Ne diyelim ,fani Dünya'nın adaleti. :)

Gelişmeleri bekleyeceğiz.Eminim ki yine ince eleyip sık dokuyarak çok güzel bir iş çıkartırsın.Özellikle önceki kromaj işini çok beğenmiştim ve bu bisiklette çok daha gösterişli olacak bu yöntem.Bekleyelim.Sana kolay gelsin.

Murat abi sabah sabah heyecan basti bisikelti görünce.
Benim elimde olsa temizler binerim buna ama sen bakınca ne yenilikler görüyorsun Allah bilir. Bekliyoruz heyecanla. :)

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
Bisiklet gerçekten çok güzel ve iyi korunmuş.
Eğer boyası ve üzerindeki yazıları orijinal ise ben bu halini korumanızı öneririm. Ayrıca donanımı da iyi durumda gibi.
Çok güzel bir temizlik, polisaj ve aksayan aksamın yenilenmesi ile yeni bir şaheser ortaya çıkarabilirsiniz.
Keyifli bir çalışma dilerim.

@Tahir Keskin
Evet tahir aslinda temizlense durumu yeni gibi olur, kadro üzerinde hic bir kusur görünmüyor ama benim ilk basta rengi hosuma gitmedi, rengin degismesi gerekiyor. Ayrica 80'li yillarin basindaki campa setlerden aramaya basladim.
Restore islemi kis boyunca sürer gibi geliyor bana ama insallah iyi bir sey cikar ortaya.:)

@Haluk Eke
Önerileriniz icin cok tesekkür ederim haluk abi, evet boya ve yazilari orjinal ama krom üzerine yeni boyadan sonra yazilarinin orjinalini bulmak pek zor degil. Donanim daha hic kullanilmamis gibi ama ben üst seviye donanim ile toplamak istiyorum. Izleyelim bakalim sonuc olarak ne cikacak ortaya. :)

Murat abi bianchi yi çok güzel restore etmiştin bunuda merakla takip edeceğim bu haliyle bile güzel bence.

Abi severek abone oluyorum konuya inşallah buda bianchi gibi hoş olur.

Çok kötü durumda değil gibi hadin şimdiden elinize sağlık.

Takibe alındı :)

Şimdiden bol sabır ve başarılar dilerim.

Merhaba Murat abi. Gerçekten de Derya abi' nin söylediği gibi İngiliz yarış atları gibi duruyor!.. Ben de merakla takip edeceğim. Şimdiden kolay gelsin.. :)

@SerkanH

Tesekkürler Serkan.
Simdiden söylemis olayim, sana bazi konularda ihtiyacim olacaktir, bilmis ol.:)

@Murat Cömez

Elbette! Elimden geldiğince yardıma hazırım. Teşekkür ederim..[emoji4]

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Berke K.

Berke Fuji' yi Murat abi' den satın alacağım. Sen hiç merak etme. Kalan işlerini bitirip paylaşımını yapacağım.. :):)

@Murat Cömez

Kesinlikle yanlış anlamışsın. Ben sana satın aldım dedim.. Satın alacağım demedim... :):):)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri