Scudo Sports

Bir klasik bisiklet manifestosu...

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
310
elinizdeki 40 senelik soba borusundan hallice bisikletleri çok kıymetli sanıp 500-1000 tl gibi paralara satmaya çalışıyonuz ya alayınız dayaklıksınız.

Scudo
Eski kadroları oldukça seven ve hali hazırda kullanan birisi olarak ben de ucuza satılsınlar istiyorum ancak 40 senedir paslanmadan, çürümeden ayaktaysa soba borusundan bayağı hallicedir diye düşünüyorum.

Evet bisikletten anlamayanlar her hangi eski bir bisikleti bulunmaz bir klasik sanarak satmaya çalışıyor. Özellikle Sahibinden com'da....

Bakıyorsun birçok masrafı olan eski bir bisiklete 1000 tl üstü yazmışlar, sanki az sayıda üretilmiş nadide bir bisiklet gibi, ve onu alacak kişide en az 500 tl masraf edecek, bisiklet paslanmaya başlamış bildiğin, gerçekten komik...

bisikletler bi Alan, px-10, look vs olsa gam yemiycem. ne idüğü belirsiz abuk sabuk boyanmış şeyleri klasik diye kakalama peşindeler.

"40 yıllık" bir bisiklet kesinlikle 1000tl eder kanaatindeyim. Tabi kullanmak için değilde duvara süs diye monte edicem diyorsanız bu fiyat geçerlidir. Kullanmak için daha sağlıklı olanları tercih edersiniz tabi buda 1000 üstü fiyatları getirir. Bazı şeyler eskir ama eskidikçe fiyatları artar.

O fiyatlari ve vintage audio sinifina soktuklari aslinda sadece 30 40 senelik nostaljik urunleri de klasik sanip 1000 2000 TL lerden kapi acanlari da kiniyorum. Kahrolun emi

valla ne ne olmalı pek bilmiyorum da şurda ifşa kampanyası yapsak o ilanlar yayından kalksa geriye 20-30 ilan kalır o da max.

px-10 1000tl rahat eder. ben peugeot dolomites kadro sete 650tl vermeye hazırdım 1 yıl kadar önce. benim demek istediğim markası belli olmayan b*ktan bi boya atılıp restore edildi denen abuk sabuk hurdalar. klasik bisiklet para ediyor, hurda bisiklet değil.

Ben bu kadroyu bedava fiyata satin aldim simdi restore yapiyorum kendi capimda . Ne dersiniz soba borusuna benzer bi durumu var mi sizce ? IMG-20160229-WA0018.jpgonceki hali

Sonraki hali2016-07-25_23-12-07_HDR.jpg 2016-07-26_02-25-39_HDR.jpg

2016-07-26_01-06-45_HDR.jpg

@mariokaldato

nasıl bi kadro bu anlamadım. kaynaklar sosis gibi mübarek. boru profilleride her tarafta ayrı. marka belli değil ayrıca. soba borusuna yakın diyorum görselden anladığım kadarıyla.

@Sinan A. Bence sen anladigin kadariyla degil anlamadigin kadariyla konusuyorsun . 1990 larda Rotwild firmasinin mersedes firmasi icin urettigi bir kadro bu . Kenan evrenin pikasso tablolarina yaptigi yorumun aynisi senden geldi tebrikler

@Doğukan Aksu
:D reisssss duyduguma gore dogukan aksu ismini tersten okuyunca " kolnago " diye cikiyor mus var mi gerceklik payi acaba? :D

@Sinan A.
Sinan bey, siz nasil bir kadro önerirsiniz, mesela kaynaklari sosis gibi olmayan, boru profilleri her tarafta ayni olan, markasi belli olan ve soba borusundan uzak olan. En önemlisi sizi cok bilgili olarak gördügümden dolayi bana hakki klassikler grubuna girmis bir bisiklet önerirmisiniz.

Ha bu arada konuyu acmissiniz güzel de baskalarinin emeginede saygi gösterseniz cok güzel olur. Mesela @mariokaldato kardesimin kadrosu sizin gözünüzde soba borusuna yakinda olasada, yinede emegine saygi göstermek gerekir diye düsünüyorum.

Bunu 1000 tl ( yaziyla bin lira ) ye satiyorlar sence eder mi o parayi sinan bey ? received_1371133302915825.jpegAma bunda soba borusu yerine kaliteli klarnet borusu kullanmislar 700243 alumnyummuş

Yeni projem bu olabilir eger sen onay verirsen

Gerçekten en az 40 senelik hoşuma giden bir bisiklete 1000 TL verebilirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri