mhtozel
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 857
- İsim
- Mehmet
- Bisiklet
- Giant
Bu haberi gördüm gece vakti içim paramparça oldu, videoyu izlemeye cesaret edemedim.
Bisiklet yolu isteyen arkadaşlar var. Yurdun dört bir yanı bariyerli bisiklet yoluyla da örülse bu adamlar yine o yola girecek ( habere göre adam bisikletliye sonra ağaca çarpmış, park halindeki otomobili gecip kaldirama cikip kuaförün merdivenlerine çarpıp durabilmiş) yine suçsuz insanların canını alacak. Çünkü bu ve bunun gibiler hakettiği cezayı almayacak, kolluk kuvvetleri, yerel yönetim devlet vs bisikletlileri yine umursamayacak. Bisikletçiler yine kendi arasında saçma sapan konular hakkında tartışacak.
Hak verilmez, alınır hem de bedel ödeyerek alınır. Bedel ödenmeden zamanının yüzyıl ötesindeki adam tarafından hak tanınmış halklar ise bekler ki forumda iki satır yazdıktan, yazilanlara emoloji ile cevap verdikten sonra her şey yoluna girsin.
Şimdi bir kaç arkadaş çıkıp ad hominem yaparak uzaktan konuşmak kolay, çekip gitmişsin demesin kalp kırarım.
Kendine bisikletci diyen, kendisini biraz bu camiaya dahil gören herkes gerçek anlamda tepki koymazsa, iki gün sonra bunu unutursa ( memleketin derdi tasası da bitmiyor gerçi hangisine koşacaklar, allah yardımcıları olsun ) bu cinayetlerin ardı arkası kesilmeyecek.
(link)
Adamların zamanında verdikleri mücadele bu. Bir kuzey avrupa ülkesi ile Türkye'yi bir tutmak mantıksız fakat çok afedersiniz elin ılık g.tlu ducthi dahi bunlari yapmisken hem ayranim dokulmesin hem de tatsiz olaylar yasanmasin diyerek her seyin internet üzerinden tepki göstererek olacağını beklemek malesef hayal
Siz hangi bilinçten bahsediyorsunuz Umut bey. Biz maalesef ahlak, etik, vicdan konularından yoksun bir toplumuz artık. Biz rüşvet vermeyi, trafikte makas atmayı, yetkili birisi görünce posta koymayı, büyüklere laf sokmayı, adam kayırtıp bununla benim şurada tanıdıklarım var diye hava atma konusu yapan insanlarız. Fizik birincisinin atanamadığı bir ülkeyiz biz. Haklı diye birşeyin olmadığı; tanıdığı, parası, yakını olanların o anlık keyiflerine göre yaşadığı bir ülkeyiz. Babasının, oğlu unutulmasın diye askeriyenin önüne astığı bisikleti çalan bir ülkeyiz biz. Ben değilim dememek lazım. Ben de öyleyim ki o bisiklet oradan çalınabiliyor. Hepimiz öyleyiz ki kimse bunları durdurmuyor.