Scudo Sports

Bir kişi daha eksildik... Mehmet Vural

Allah rahmet eylesin

192672
192673
192674

Scudo
Ne desek boş. Önemli olan o şerefsizin hak ettiği cezayı alması.

ALLAH rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. yakınlarına sabır gayret versin.

Trafikte ölüyoruz, trafikte ölmeye devam edeceğiz. Sizin kurallara uygun bir biçimde bisiklet sürmeniz hayatta kalmanıza yetmez. Kendisiyle tanışmak nasip olmadı. Ama tanıyan herkes çok beyefendi bir insan olduğunu özellikle vurguluyor. Haberi duyduğumda hissettiklerimi anlatamam. Günlerdir arkamda en hafif bir ses duysam tedirgin oluyorum. Mekânı cennet olsun. Işıklar içinde uyusun! ?????

FARKET yerine FARK ET yazarsanız hem Türkçe yazım kurallarına göre doğru yazmış olursunuz hem de tasarım açısından daha iyi bir düzenleme yapabilirsiniz.

@bisikletgundemi
Hashtag koymayı unutmuşuz bu yüzden birleşik yazılmıştı. Sonrasında hashtag eklenerek düzeltildi. Fark ettiğiniz ve uyardığınız için teşekkür ederiz :)

Allah rahmet eylesin. Sırf yarın öbür gün çocuğum beni örnek alır korkusuyla yol bisikletini satıp xco disiplinine geçtim. İnsanın olduğu yerde hata ve ihmaller olmaya ne yazık ki devam edicek...

dağdan inme sonradan görme

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Şehirlerarası yollarda giderken karşıdan araç geliyorsa beni sollamayıp arkamda bekleyen, sollarken de uygun mesafe bırakan, hatta üstüne bir de selam veren araçların istisnasız "hepsi" yabancı plaka araçlar oldu. Aynı yollarda hayatımı tehlikeye atan, beni yalayarak son sürat sollayan, hatta karşımda tabak gibi beni gördüğü halde "kenara kaçsın zibidi" diye içinden geçirerek önündeki aracı sollayıp son sürat üzerime gelen araçların istisnasız "hepsi" yerli plaka araçlar oldu.

Bu yerli plaka / yabancı plaka arasındaki fark hiç sekmedi ve beni artık hiç şaşırtmıyor. Ben de şunu anladım. Batılı insanların hepsi işsiz güçsüz acelesi olmayan, tembel insanlar. Bizim insanımız ise çok çalışkan ve her zaman bir yere yetişme derdinde. Batıyla aramızdaki medeniyet farkını ben buna bağlıyorum şahsen. Bizi kıskanmaları bundan sebep.

Allah rahmet eylesin...

Bu akşam uzun zamandır yapmadığım gece turuna çıktım ne kadar apaçi varsa yolda kuru havada ön arka sisleri açık çakma xenonlular sövdüm günaha girdim geldim ... :mad:

@laka malesef bizim toplum olarak birbirimize saygımız yok. Her konuda bölündüğümüz için bizim haricimizdeki herkese düşman gözü ile bakıyoruz. Ayrıca ülkemizin coğrafi yapısı nedeni ile bisiklet kültürü günlük hayata giremediği için farkındalık hiç bir şekilde oluşmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Bisklet camiası için çok acı bir olay ve ben kendi elimden geldiğince yardım etmek isterim
İnsanlar Avrupa Avrupa deyip duruyorlar neden çünkü insanlar bilinçli eyitimli trafiği iyi biliyorlar ve diğer bütün araçlara saygılılar motor bisiklet kaykay farketmez eğer bir olay olduğunda da bütün herkes gereken cezayı alıyor yani ben millet vekilinin oğluyum yok şunun bacısıyım olayı yok isterse hakim baban olsun gereken neyse yapılacaktır ama Türkiye'ye baktığımızda bir insana çarpıp onu ölüme terk etmek mi dersin bisikletçilere hakaret yakın geçmek korna çalmak kötü olan her şey var bir tek iyiler yok sürücüler zaten empati denen bir şey yok (ne olduğunu bile bilmeyenler azımsanmayacak kadar çok) bari ceza,kanun var diyoruz ama o da esnetile esnetile yırtık don lastiğine dönmüş bunu bilen sürücüler(adı sürücü) istedikleri gibi trafikte bisikletliler üzerinde terör estirmeye devam ediyorlar yani kısaca ülkemizin trafik kültürü gerçekten berbat millet kafasına göre takılıyor

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@laka
Amca senin hani bisikletin yoktu ve tüm forumu kiskaniyordun ne oldu birden sehirler arasi turlar yapiyorum demissin???????

Bu haberi gördüm gece vakti içim paramparça oldu, videoyu izlemeye cesaret edemedim.

Bisiklet yolu isteyen arkadaşlar var. Yurdun dört bir yanı bariyerli bisiklet yoluyla da örülse bu adamlar yine o yola girecek ( habere göre adam bisikletliye sonra ağaca çarpmış, park halindeki otomobili gecip kaldirama cikip kuaförün merdivenlerine çarpıp durabilmiş) yine suçsuz insanların canını alacak. Çünkü bu ve bunun gibiler hakettiği cezayı almayacak, kolluk kuvvetleri, yerel yönetim devlet vs bisikletlileri yine umursamayacak. Bisikletçiler yine kendi arasında saçma sapan konular hakkında tartışacak.

Hak verilmez, alınır hem de bedel ödeyerek alınır. Bedel ödenmeden zamanının yüzyıl ötesindeki adam tarafından hak tanınmış halklar ise bekler ki forumda iki satır yazdıktan, yazilanlara emoloji ile cevap verdikten sonra her şey yoluna girsin.

Şimdi bir kaç arkadaş çıkıp ad hominem yaparak uzaktan konuşmak kolay, çekip gitmişsin demesin kalp kırarım.

Kendine bisikletci diyen, kendisini biraz bu camiaya dahil gören herkes gerçek anlamda tepki koymazsa, iki gün sonra bunu unutursa ( memleketin derdi tasası da bitmiyor gerçi hangisine koşacaklar, allah yardımcıları olsun ) bu cinayetlerin ardı arkası kesilmeyecek.

(link)

Adamların zamanında verdikleri mücadele bu. Bir kuzey avrupa ülkesi ile Türkye'yi bir tutmak mantıksız fakat çok afedersiniz elin ılık g.tlu ducthi dahi bunlari yapmisken hem ayranim dokulmesin hem de tatsiz olaylar yasanmasin diyerek her seyin internet üzerinden tepki göstererek olacağını beklemek malesef hayal

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve BveP
Gidenin ardından Allah rahmet eylesin denir. Kalanlarına Allahtan sabır dilenir. Sebep olanlara meşrebine göre küfredilir ya da beddua edilir. Aynı sahneler hep tekrar edilir. Tornadan çıkardığımız en sağlam şeydir bu klişe. Olay kınanır ve mevtanın daha bedeni soğumadan da, herşey unutulur gider. Bizde herşey pahalı ama can ne hikmetse ucuzdur. Doğuştan her insanda olan, dahası yüksek primatlarda olan empati yeteneği bizde gelişmemiştir. Sosyal yapı, eğitim sistemi ve vahşi kapitalin güdümündeki tüm medya, empatiyi bireylerden söker atar. Çıkarlar ön plandadır artık. İlkel beyinle dolanan, sürüngen beyni ile hayatını idame ettiren insansılardan bir toplum oluşur. Tespitim idare eder, çözümü ne peki? Adalet bittiyse çözüm kısasa kadar gider. Ancak adaletin güçlüden yana saf tuttuğu sistemlerde bu mümkün değildir. Öncelikle adaleti tesis etmeliyiz. Bir kırmızı ışıkta geçen devlet başkanı bile olsa, cezası normal vatandaşa uygulandığı gibi uygulanmalıdır. Adalet, yalpa yapıyorsa, özetle Allah aramızdan ayrılan tüm bisikletli dostlarımıza rahmet eylesin demek lazım, ailelerine sevenlerine sabır dilemek lazım, sebep olanlara sunturlu küfretmek lazım. Adalet yalpa yapıyorsa yapacak birşey kalmıyor çünkü.

Videoda Hollanda'da global petrol krizinin etkisi ile bisiklete yönelimin arttığından bahsediliyor. E biz ülke olarak zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanmamıza rağmen şehirler araba kaynıyorsa demek bize petrol krizi filan da etki etmez. Hatta allah muhafaza yarın öbür gün petrol bi ucuzlarsa sokaklarda yürüyecek yer bulamayız.

Videoda Hollanda'da global petrol krizinin etkisi ile bisiklete yönelimin arttığından bahsediliyor. E biz ülke olarak zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanmamıza rağmen şehirler araba kaynıyorsa demek bize petrol krizi filan da etki etmez. Hatta allah muhafaza yarın öbür gün petrol bi ucuzlarsa sokaklarda yürüyecek yer bulamayız.
Bisiklet devrimini tetikleyen olay petrol krizi. Ben videoyu sürecin nasıl başladığına değil işlediğine örnek olarak vermiştim. Turkiye'de böyle bir değişimin tek bir olay/kriz vs yüzünden olacağını zannetmiyorum. Yaşanılan olaylarda/krizlerde halk kutuplastirildigi için birlik olmak mümkün değil.

Istiklal savaşı dışında ( küçümsenecek bir mücadele değildir bu, dünyada örneği az ) seçme seçilme hakkı, herkes için eşit hukuk, eğitim gibi temel hakları mücadele etmeden kazanmış bir toplumun bisiklet hakları için bedel ödemesini beklemek de gerçekçi gelmiyor bana.

Geri