Scudo Sports

Bir garip olay...

Scudo
İstiklal Caddesi'nin her metrekaresi onlarca kamera tarafından her an izleniyor ve kaydediliyor. "Ölmedikten sonra buradan bir şey çıkmaz," diyen polise gerekirse kamera kayıtlarını kendiniz götürün. Bazen polis olay yerine gidip kamera kayıtlarını istemeye bile üşeniyor. Adamın işi bu ama yapmaktan kaçınıyor işte. Devlet bunlara böyle bir rahatlık, genişlik tanıyor.

Siz ulaşın kayıtlara. Dükkan sahipleri "Polis haricinde kimseye kayıtlarımızı vermeyiz," diyebilir. Böyle derlerse gidin polis çağırın, bu noktadan sonra artık gelmek zorundalar. Yine gelmezlerse ilgili karakolu ve kişileri internet üzerinden BİMER'e şikâyet edin. Uğraşmak istemedikleri, üşendikleri işin cezasını soruşturmalarla uğraşarak öderler böylece.

Şu memlekette polislik kadar tiksinç bir meslek grubu daha tanımadım.

Geçmiş olsun Edip kardeşim ülkenin çivisi çıkmış be yahu:(

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Tekrar tekrar teşekkür ediyorum geçmiş olsun dilekleriniz için.

@Atilla Gobel
Pelin çok korktu gerçekten. Ben ilk şoku atlattıktan sonra onu teselli etmeye çalıştım :). Şimdi daha iyiyiz ama dışarı çıktık bugün bu iş için, ikimiz de etrafımıza paranoyakça bakıp durduk. Yanımızdan geçen ve bize ufacık bir bakış atmış insanların hareketlerini göz ucuyla takip ettim sürekli keza Pelin de öyle..

@Rehavet
Evet. Bir nedeni var mı hala bilemiyoruz. Çünkü Pelin'in anlattığına göre adamları daha 1 adım geçmişken, sırtı bize dönük olan yani beni hiç görmemiş olan bir anda Pelin'in arkasından geçerek şişeyi kafama indirmiş (adam da Pelin'in tarafında yani, dokunmuş olma ihtimalim bile yok adama).

Dün akşam olayın gerçekleştiği tam noktayı bulduk. Bir MOBESE kamerasının 20 metre yanı. Yarın Taksim Karakolu'na gidip (bir daha Taksim'e gitmeyeceğim lafımı da yemiş oldum böylece :D ) bu sefer de orada şikayetçi olacağız.

Tam noktayı gören bir giyim mağazası varmış, kendilerine de gidip sadece olayı görebilmek için rica edeceğim. İzletmezlerse yapılacak bir şey yok. Olayı da çok merak ediyorum açıkçası :).

Abi ne diyelim geçmiş olsun.Allah şifa versin neyseki daha kötüsü de olmamış buna da şükür.Bu zibidiler her yerde var dikkat etmek lazım.

• Beğen
Çok geçmiş olsun, artık her yerde tehlike kol geziyor ülkemiz ne hale geldi! Çok üzülüyorum böyle olayları duyunca ve ben de korkuyorum eşimle beraber bu tip bir olayla karşılaşmaktan çünkü katıl olabilirim normalde çok sakın bir insanım ama kendimi kaybettim mı öldürücü olabilirim Allah uzak tutsun böyle şeylerden amin..

• Beğen
Geçmişler olsun. Çok üzüldüm. Memleketin çivisi çıkmış, şansına yaşıyoruz... İnsandan daha vahşi bir hayvan yok ne yazık ki...

• Beğen
@Edip Dinçer Gelmiş geçmiş olsun gerçekten çok kötü bir durum...Maalesef artık neyin nereden geleceğini kestiremiyoruz...Sen ne kadar sakin kalsan da işte böyle aşağılık insanlar gelip sizi buluyor...Özellikle eşime biber gazı aldım kendimde taşıyorum...Hakikatten bedavaya yaşıyoruz Edip, Allah beterinden korusun hepimizi...

@Edip Dinçer İzletmek istemeyebilirler şayet o aşağılıklar orada sürekli takılan tiplerse esnaf korkup kamera bozuk yalanına başvurur hemen...Kesinlikle suç teşkil edici kanıtı örtbas etmek gibi mahkeme de bu görüntüler zaten alınacak gibi kelimeler kullanarak aba altından sopa göster...Ben eski toptan kuyumcuyum çok karşılaştım bunun gibi olmasa da hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla...Maalesef milletçe bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığında olduğu için esnafta şayet sağlam bi arkadaş değilse bu yönde tepkiler verecektir...

Yuh diyorum, başka bir şey demiyorum. Bu nasıl iş yahu. Çok geçmiş olsun kardeşim. Allah sağlık versin..

• Beğen
Bugün yine hastanedeydik, hastane polisine gittik. Hastane polisi oldukça ilgiliydi, olaya çok şaşırdı, "Ailemizle dolaşamayacak mıyız yahu" dedi. Hatta kendi cep telefonundan ifademizi alacak arkadaşını aramak istedi ama ulaşamadı bir türlü. Oradan Taksim Karakol'una gittik. Buradaki Gurup Amiri beyefendi de bizimle oldukça ilgilendi, biz durumun detaylarını anlattıkça daha da çok şaşırdı. İfademizi yarın alabileceğini belirterek içeriden ifademizi alacak polisi çağırdı. Ama bu polis bizim moralimizi yine yerle bir etti. Bize "Bana derseniz; bu benim hısımım, şurada oturuyor, adı soyadı budur, buluruz. Ama tanımıyorsanız havada kalır, bizde öyle yüz tarama sistemi falan yok" dedi.

Gerçekten bir şey çıkmayacak sanırım. Yine de ısrarcıyız şikayetimizde :).

• Beğen
Tepkiler: Cengizhan BAKIR
@Edip Dinçer Nası bi ülkede yaşıyoruz ya isyan etmemek elde değil, yani kafana göre git birisini darp et sonra elini kolunu sallayarak gez...Nası iş bu bööle arkadaş yaa...

Cok gecmis olsun. Gercekten akil almaz bir olay. Acaba sizi birine mi benzettiler.

@Osman Kıtay

Memlekete bak ya. Adamlar iki milyon Suriyeliyi icimize saldirlar, simdi de ogreniyoruz ki bunlar tarafindan oldurulmememiz veya yaralanmamamiz lazim. Cunku onlarin oldurup, yaralayip sivisma haklari var muhtesem polisimize gore.

Ulke gercekten bitik vaziyette ahlaken ve hukuken. Sonumuz hayrola.

@Anonim
Hafta sonu karakol kalabalık olur diye bugüne bıraktık. Bu akşam iş çıkışı yine gideceğiz Taksim'e.

Geri