Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Düz yolda elektrikli bisiklet görmeyeyim :) Bana bakıp yarışalım mı dercesin böyle biraz daha gaz verdiğini hissediyorum. :D Biraz bastıktan sonra bende pedala gaz veriyorum yanında geçip gidince de yavaş gitsene bee diye bi ses geliyor :)

Scudo
selamlar bisikletin güzelmiş kaç para,nerden aldın,ne malı bu,bildiğimiz bisiklet işte neden bu kadar pahalı,sen malmısın bisiklete o kadar para verilirmi gibi:))

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Teoman ÇON
"Abi bu kaç para"
"Bi tur versene"
Üst boruyu nitelercesine " abi önüne binsem de 1 tur attırsan bana be"

@Genç Osman Bircan

ben buna koptum :D amca sizi tamamen turist olarak çizmiş kendi dünyasında
onunla ne kadar konuşursanız konuşun siz artık turistsiniz öyle kalırsınız :)

kayseri'de öğrenci olduğum için bana gelen tepkiler genelde biraz daha garip oluyor;
bi sefer üniverstenin içinde çocukların anaa turist bunlar diye kendi aralarında
konuştuktan sonra bize seslenişleri son derece çocukçaydı: Hello yes no what do? :D

bi sefer de derse yetişmek için biraz trafiğin arasına girmiştim,
arkamdan yetişen pikaptaki amca kafasını dışarı uzatarak
''Aaaaağğzını yidiğim yevaş get ezileceaan...! diye bağırmıştı :D

tabi bunlar eğlenceli olanlar. bir de geçen haftaki turumdan sonra Kayseri'ye
geldiğimde karşılaştığım tepkiler çok kötüydü, üzücüydü. Forumdaki paylaşımımda yazmıştım bunları en sona https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=86400
Benim onlara zerre kadar bi zararım dokunmamış olmasına rağmen,
sadece yoldan geçip giderken ömrümde bir kere göreceğim insanların bana sebepsizce küfürler savurması
beddualar etmesi... başka biyer pek görmediğim için böyle söylüyorum ama sanırım sadece Kayseri'de oluyor böyle şeyler

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Yılmaz 45
Geçen gün arasokaktan evime gelirken hergün geçtiğim kahvenin önünde oturan bir grup amca, dediğim çocuk buydu diye yanındakilere seslendi.Ne anlatmıştı acaba:)

banada gennelikle hareket yapabiliyonmu yapsana diyolar ufacık bisiklet diyolar veya bisiklet çok büyükmüş diyolar fiyatını soruyolar söyleyince bi ton hakaret yiyorum motor alsaydınya diye ve yarışalım mı diyen çok hele çocuklar görünce en çok konuşulan babaa/anneee dediğim bisiklet bu bundan alın yada çocuğun hareket bisikleti var deyip küfrediyolar

• Beğen
Ben Bir Çok Kelime ile karşılaşıyorum ama geçenlerde çıkmış olduğum çanakkake turunda bir grup genç tarafından söyleneni paylaşmak istiyorum..

Gençler--Selamünaleyküm Abi
Ben--Aleykümselam
Gençlerden Biri--Abi Türkmüsün
Ben--Selamını aldığıma göre
Genç--Abi valla Türksün :))))

-Kaç para bu ?
-xxx lira
-höh :O o kadar para vereceğine mobilet alırsın

-ANAAAAAA hareket bisikletiiiiii !!

-ABİİİİ HAREKET YAPSANAAA

-ANAAA TEKERİN DÖNÜY LENN

:D klasikler :)

• Beğen
bisikleti ilk alıp işe geldiğimde çevredeki bütün esnaflar etrafıma toplandı
(herkes beni tanıyor)

x abi : lan bahadır hayırlı olsun
ben : sağol abi
y abi : kaça aldın kaç vites
ben : 800tl abi 27 vites
x abi : oha lan kendimi gidiyo bu
y abi : selesi altın kaplamamı (nasıl mantıksa artık:D)
benden y abiye cevap : abi sele altındaki düğmeye basıyosun yataklı bisiklet oluyo sen yatıyosun kendi kendine gidiyo alet :D

ve tam hepsi sustu derken başkası çıkıyo hemen "o paraya gider arabamı değiştiririm" bende hayırlı işler abiler deyip basıp gidiyorum

geçenlerde bi çocuk bana "selamınaleyküm" dedi, ben de "aleykümselam" deyince çocuk arkadaşlarına doğru "aha turist değilmiş laan" diyerek koştu..

ayrıca "yes, yes" diye selamlayana da şahit oldum..

İşten çıktıktan sonra antreman için yaklaşık 40 Km lik tur yaparken
kırmızı ışıkta arabasıyla bekleyen bir tanıdık beni görür ve...

- laaan Ömer naber napıyon...
- İşten çıktım dolanıyom abi spor amaçlı
- Laan bisikletle dolanılır mı?
- Gayette güzel dolanıyorum...

Allahtan o sırada yeşil ışık yandı da uzamadı :)

Son iki olay:

Beni uzaktan tanıyan bir esnaf; "Abi senin araban var traktörün var vs... ama sen devamlı bisiklete biniyorsun! Bisiklet seni çok yorar (mahveder) öyle değil mi?." (Tatlı dille onun anlayacağı şekilde bisikletin insanı yorup bitirmediğini üstelik sağlık kazandırdığını, genç ve zinde tuttuğunu anlattım...)

Bir beyaz eşya mağazasında;

Abi senin şu kıyafetlerin ne güzel ya!!! Hasta oldum (Eliyle formamın kumaşını tutarak) nereden buldun bu eşofmanları tişörtleri? İngiliz futbolcuları gibisin. :D

(Kırmadan izah ettim artık......)

Bana en cok soylenen sozler "yarisa mi gidiyorsun abi?" ve ilginctir "oo tekerleklere bak!" oluyor. Raceking 2.2 var demek ki insanlarin fazla dikkatini cekiyor tekerlekler. Yasi 20'den buyuk olup da benimle konusmaya calisan daha olmadi, hep cocuklarin ilgisini cekiyor ve onlar daha rahat sorabiliyorlar haliyle. "Abi bu simdi kac basiyor?" sorusunu alacagim gunu sabirsizlikla beklemekteyim :)

Geri