Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

Scudo
bisikletle bir yere gittiğim zaman orada bulunan orta yaş civarı abilerden duymuş olduğum en klişe söz

'' bu bisikletin iyisinden vardı bende hiç durmadan 1 satte şu kadar km yol gitmiştim şimdi kullanmıyorum bıraktım artık ''

Geçenlerde hiç duymadığım bir soruyla karşılaştım. Sivasta bi amcam "yarışa mı gidiyon gardaşş?" diye bağırdı:D

• Beğen
Tepkiler: Umut AL
Geçenlerde arkamda romörkle İzmit-Hereke-İzmit yapmıştım. Dönüşte evimizin olduğu sokağa girdiğimde yakınlardaki Kız Meslek Lisesi' nden çıkan kızlı erkekli öğrenci grubu karşıdan geliyordu. Yanlarından sakince geçtikten sonra erkek elemanlardan biri arkadaşına romörkümün üstünde sallanan sarılı beyazlı bayrağı kastederek "bu hangi ülkenin bayrağıydı" diye sordu. İlk anda anlamadım ama sonra çok güldüm.

Geçenlerde büyükçekmece sahilden, gürpınara çıkmaya çalışıyorum, dilim bir karış dışarı çıkmış. İnşaatın birinin yanından geçerken yaşlı bir amca 4. kattan bağırdı HELLO diye. Döndüm baktım, "sana da kolay gelsin dayı" dedim.

Ben dediğime pişman bir şekilde, amca eliyle hadi ordan der gibi bir işaretle döndü içeri girdi.

@Furkan_26
Buna benzer bir olayı ben geçen gün kenan doğulu konserinden dönerken arkadaşım ile birlikte yaşadım cevabım 36tane tel sanada girse sende dönersin oldu arkama baktığımda 5 kişi koşuyordu ama sonra ne oldu bilemiyorum.:D:D

az çok ingilizce biliosan sende cevap ver olsun bitsin.Sana bişey ver mek istiorsa ''yes'' de verirde ''thenkyou'' de sonrada bisiklete atla ''Goodbay'' de olsun bitsin

:)
Genelde çocuklardaki tepki ya donup kalmak oluyor veya yanında bir arkadaşı var ve farketmediyse:
-Agaa, yarışçılara bak!
(..ki o yaşlarda aynı tepkileri bende onlarca kez göstermişimdir belki..o yüzden gülümseyip geçiyorum)
+Pisikletçilere bak..
diye süren diyaloglardır.. çoğu zaman herkesin şahit olabildiği şeylerdir ama bence asıl olay günümüzde bile büyüklerden hala aynı tepki ve davranışları görüyor olmamız..insanı biraz hatta baya düşündürmüyor değil.....

Bu arada konuya biraz göz gezdirdim ve bu konuyla alakalı olduğu için söyleme gereği duydum...Naçizane bir tavsiyem olacak..
bisiklet sürerken size "hakaret edilmedikçe ve tabiki belli sınırlar aşılmadıkça" şaşıran, hayret eden, şakalaşmaya çalışan(evet garip ama) bu insanların nefretini kazanacak hareketler yapmayın.Çünkü "bisiklet" hakkında en ufak bir bilgi ve donanıma sahip olmayan toplumun bu büyük çoğunluğunun kafasında yer alan tek bisiklet ve bisikletççi imajı belkide sizin söylediğiniz o kötü söz veya hareket olarak yıllarca kalacak ve bu garipliklerin daha kötülerini yapmaya çalışacak..
Kimseye nasihat vermek tabiki haddime değil ancak "bisikletçi" denildiğinde toplumda daha da saygı uyandıracak bireyler olmak için "bence" bu tarz saniyelik diyaloglar cok önem taşıyor..

bu saatte anca bu kadar anlatabildim kendimi ama..umarım mesaj anlaşılmıştır..iyi forumlar :)

Arkadaşlar insanlar bizi gerçekten turist sandıklarında sessiz kalıyorlar, yada aralarında turist olup olmadığımızı tartışıyorlar. Bunu unutmamak gerekiyor. Çoğu hello lafının dalga geçme amacı taşıdığını düşünüyorum.

biz erkekler yanımızda iki tane kız olunca neden onlara şaklabanlık yapmak istegi duyo bisikletcilere laf atarızki?

arkadaşlarla dolaşırken küçük çocuklar abi ön kaldırsana motoru geçermi bu falan diye garip sorular soruyorlar:D

-Abi Kaç Kilo Bu
-8 Kilo
-Ooo Çok Agırmış :eek:

-Abi lastikler çok ince dolma heralde ( hava yok demek istiyor)
-Yok Değil
-Nasil patlamaz ya. sigara Üzerinden geçince patlar :D

-Kaç vites bu abi
-20
-Azmış bayaa.. hızlı gitmez ozaman :cool:

KIYAFETLER KONUSUNU YAZMAMA GEREK YOK HERALDE :D

Geri