Scudo Sports

Bir bisikletliye söylenen ilk söz ya da soru nedir?

40 yılda neler duyduk neler,kitap olur.Sizinle paylaşmak istediğim ise sonuncusu.Tatil yaptığım Kuşadasında antrenman için Söke yolunu kullanıyorum.Rampa değil zulüm.İnişin sağında tehlikeli bir dönemeç,aşağısı uçurum.Full konsantrasyon basarken,tama yanıma yanaştı ve camı açıp "Hiaaaaaayyyyyyt" diye bağırdı.Evet! yanlış duymadınız.Babası muhtemelen bir primat,kendi de kesin bir Makak olan şahıs.Uçuruma yuvarlanıp halen aranıyor bile olabilirdim.Tüm yıllar boyunca,önümdeki tabelaya ateş eden şahıslara bile bu kadar öfkelenmemiştim.Kusura bakmayın en komiğini anlatmazsam olmaz.Yer:polatlı, geçen yaz.Yol üstü kahvehane:"Nereye gidiyon gaptan ?" "Sivrihisar" " Bisikletnen..." "Hı hı" " Neden ? "

Scudo
Bugün Caddebostan sahilde yaşadık , Arkadaşıma yeni bisiklet topladık . 2 yıldır bisiklete binmiyor dolayısıyla yavaş yavaş akıyoruz bisiklet yolunda.Bu yakada olan arkadaşlar bilir Salı-Perşembe Kaynarca Grubu yanılmıyorsam yaklaşık 20 bisiklet hatta Mtb' lerle daha fazla olarak oradan yola çıkar.Çıkışları çok görkemlidir..Her neyse insanlar alışık ama yabancılar Uzaylı gibi bakıyorlar.3 eleman bisiklet yolunda bisikletçilerin yanından geçerken şu cümleyi sarf etti ; ANA bisikletlere binenlere bah , olum genç adamsınız gidin eve sevişin LAAA ....Dumur yüzünden yaklaşık yarım saat kendimize gelemedik.

Bir bisikletçiye söylenen ilk söz mü

Bana şöyle nüksediyor

(Yaya geçidinden geçerken geçidin ortasına yanaşmak isteyen minibüsçüden inciler) ;

''YAA ÇEHİLSENE BE GARDEŞHİM YUUUAAAAA BAH MÜŞTERİ GELMİYOH SENİN YÜZÜNDEN YUAA''

(Sahil yolunda bisiklet kazası önüme ters şeritte sürmekte olan bir çocuk çıktı ısrarla yol vermeme rağmen önüme sürmeye devam eden çocuğun durum hakkındaki son yorumu);

''Ben alıştım aaaabiiiii'' (Gel de sinir olma) :D

(Bir adamın bisiklet yolundan yürümesi ve inatla çekilmemesi sonucu oluşan bisiklet kazasında (Adam yolda yürüyo manevra yapacaz iki bisiklet çarpıştık) son yorumu) ;

''Vah vaaaaahhh ne dikkatsiz tipler var'' (Yorumu olana helala olsun )

bızım burda en cok salak mısın dıye soruyolar bısıklete bu kıyafetle bınılır mı dıyolar hatta bı keresınde hacı murata dolusmus 7 8 tane serserıden bırı evlenme teklıfı edıyom dıye dalga gecerken konusmaya baslayınca erkekmıs lan deyıp kacmıslardı onu unutmam :D

• Beğen
Tepkiler: Özberk Akbaş
parmak uçlarını birbirine sürterek parayı işaret edersiniz ya; işte o hareketi yapıp "MANİ MANİİİ" diyorlar yanlarından geçerken...akıllarınca para istiyorlar çocuklar :D
ARAÇLARLA YAKINDAN GEÇENLER İSE (bazıları) "HAYT, HUYT, BÖÖÖÖ, HAAAA..." ŞEKLİNDE, HANGİ MAHLUKATA AİT OLDUĞU KESTİRİLEMEYEN SESLER ÇIKARIR DURURLAR :))

Bostancı İlyas Reis İselesinden geçicem, adamın birine korna çalıyorum (korna dediğim bitane zil öyle anlaşılmasın şimdi). Adamın sevgilisi adamı çekiyo adam gelmiyo. Bu sevgili aygır yani şey insansı varlık öhm öhm yani insanıımızın durum mhakkındaki son yorumu;

Burası bisiklet yolu mu gardeşim behle iki dahha

Yani arkadaş bisiklet yolundan iki adım uzaktayım bisiklet yoluna girince ne olacaktı merak ediyorum :D :D :D

Şu konuyu biraz canlandıralım yaa çok komik olaylar varmış :D:D:D
Bandırma' da da giderken bu tür olaylar sık oluyor.
İlk aldığım gün nedense herkes bana bakıyordur... Evden çıkarken çocuklar etrafımı sarıyordu klişe sorular soruyorlardı :)
En komiği geçen gün oldu, olay aynen şöyle...

-Abi ne bisleti bu ?
+Normal bisiklet işte oğlum dağ bisikleti...
-Kaça aldın abi ?
+Normalde x lira ama ben y lirasına aldım...
Yanda duran ufak velet : ( Gözler faltaşı gibi açıldı ve ) Neyi ?
+Neyi alacağım oğlum bisikleti aldım dedim :D

O an gerçekten çok gülmüştüm :D

İlk mesaj 2006 da yazılmış, büyük kısmını okudum...Yıl 2012 ve görüyorum ki atılan laflar , yapılan yorumlar hiç değişmemiş.Hay benim güzel memleketimin insanı :) biraz daha akıl...

Bana söylenen ; Yavaşşşşşşşşşş..........

Geçenlerde araba yolundan ilerlerken yayanın biri ışık olmayan bir yerden yol kenarından karşıya geçmek üzereyken bile bunu söyledi,dona kaldım.

genelde söylenenleri paylaşmışsınız demekki yurdum insanının bisiklete bakışı hep aynı genelde seslenildiğinde pek aldırış etmem çünkü apaçi ruhlu sestonlar ile soruluyor bu sorular gerçekten merak eden dikkate alan mantıklı sorular ile yaklaşan birilerine denk gelirsem birgün ki pek sanmıyorum dakikalarca anlatırım bildiklerimi :D
şuna da pek sinir oluyorum eklemeden geçemeceğim tın tın gidiyoruz yani tura katıldığımız anlarda abi yarışmı var ?
diyorlar ya tutamıyorum kendimi oğlum bu hızda yarışmı olur geziyoruz senin gibi diyorum

Yarışcı mısın abi ?
Yarıştan mı geliyorsun abi ?
Yaşım 18 olmasına rağmen bu cümleleri 30 yasındaki adamlardan duyuyorum..
Birde bisikletin fiyatını öğrenince otomatik olarak.. özelliği ne bunun neden bu kadar pahalı ?

Geçen gün ben de mahallede gidiyorum,az ilerde cocuklar top oynuyor.Ben yanlarına doğru yanaşınca top oynamayı bıraktılar.Neyse cocukları geçtim ben.Cocuğun birisi arkadaşına dedi ki " böyle bisikletim olsun 1 milyar borcum olsun " dedi. Normal de gülmezdim bu lafa ancak bisikleti de tamı tamına 1 milyara almıştım :) Salcano insomnia 243 Sram modeli :)

Geri