Scudo Sports

Bir bisikletçi nelerden hoşlanmaz?

Xoqo

Forum Bağımlısı
Tepki
421
Bisiklet
Diğer
1.Kendini taşıt sanıp yolda yürüyen,buna rağmen bisiklet ona yaklaşınca ''yoldan gitsene'' diyebilen taşıt yayalar.
2.Kaldırımı keşfetmemiş yayalar
3.Bisiklet kaldırımda bile görse korna çalan araç sürücüleri.
4.Asfalttaki köstebek yuvaları
5.Eldivenle ve kasklı dolaşırken bi hareket yapsana diyen halk.
6.Kaskı görünce UFO gibi bakan ve davrananlar.
7.Devamlı evlerinin ve işyerlerinin önünü sulayanlar.
8.Bi tur versene diyen arkadaşlarım.
10.Bisikleti hala sevemeyen ve sevmeyecek olan herkes.

Bunlar arasından beni en çok sinir eden 6. madde. Kask taktığım için millete maskara oldum :D . Ne yazık ki benim koruyacak bir beynim var. Yani kafamı yere vurursam kaybedecek bir çok şeyim var. Ama onlar takma gereği duymuyorlar. Çünkü kaybetcek hiç bir şeyleri yok. İçi boş yani :D :D

Scudo
Zil çalmana rağmen bilerek yol vermeyen yayalar ( turistler bu konuda çok duyarlı)
Bisiklet şortuna "kazık kadar adam tayt giymiş" diyenler
Bisikletin fiyatını soranlar. Söyleyince aptal muamelesi yapanlar.

Toplumumuzda bisiklet kavramı çok geride ve eminim bizim nesilde bu değişmeyecek.

o, ufo gibi bakanlara bir çift sözüm var benim,
süratle iniyordum yokuş sonu dimdik rampayı almak için kafamda kask var idi son anda yolun bittiği yerde çukuru gördüm derin idi ama tekeri önden zıplatmam lazım idi geç kaldım çukura gelmeden frene dokundum sert sıkmadım çünki havada uçar idim..ön teker çukura girdi girmesi ile teker havalandı sağa düştüm gerçi az fren sıkmanın faydasını gördüm iniş hızını azaltmış idim kafamdaki kask asfalta vurdu eğer kafamda kask olmasa idi, kafam kesin yarılmış idi ,,,,sağ diz hafif sıyrık aldı bisiklet forma kolları uzun idi ve tayt uzun idi sağ diz tarafı açıldı kan akmaya başladı ,,,hemen taşdelen su merkezinde tanıdığım rus asıllı dostuma uğradım dobermanlar etrafımı sardı pidbullar çabası dostum onları uzaklaştırdı ve yaralarıma oksijenli su ile tedavi yaptı ayağımı sardı dizimi sardı..evet kask olmasa idi muhtemelen kafamda aynı sağ ayak dizim gibi olacak kafamdan kanlar akacaktı bu ufo lakabını takanları davet ediyorum aynı yere süratle inipte kafasında kask olmaz ise aynen o noktada öteki aleme geçerler ..

Kendilerine kırmızı yanmasına rağmen bisikletliyi adamdan saymayıp yola atlayan yayalar yok mu işte en çok onlardan hoşlanmıyorum. Tek bisikletliye değil arabalarada aldırış etmiyorlar gerçi. 5 saniye bekleyemiyor dengesizler !!

Beşiktaş istikametinden galata köprüsüne geliyordum bilirsiniz hafif bir eğim var köprüye doğru hızım 40 civarındaydı o sabırsız yayalar yolun ortasına kadar gelmişti elimi kaldırıp geçmeyin diye uyarma gereği duydum kalabalığın içinden öküzün teki elime vurdu düşünün o hızda dengemi kaybedebilirdim. Geri dönüp haddini bildirdim ilk başta suçlu olmasına rağmen sesini çıkarmaya kalktıysada ağzımdan polis kelimesinin çıkmasıyla kuzu gibi yoluna devam etti. Kimsenin hakkını çiğnemeyin kimseye de hakkınızı yedirtmeyin sessiz kalmayın arkadaşlar.

@N. Burak Önder

Sanırım orası lanetli.. Galata Köprüsü'nün çıkışında da tramvay ve vapur için bir ışık yaptılar yeni. Ben de orada 2-3 kere neredeyse kaza yapıyordum..
Pek umurlarında olmuyor oradaki ışık. Bir şey söyleyince de pişkin pişkin gülüyorlar..

Kask konusunda saçmalayan insanlar genelde ya serseri takımı yada görmemiş cahil kendini bilmezlerdir, takmaya gerek yok. Beni rahatsız eden kısım evlerin önünü yolları ıslatanlar, ıslak yolda malum yol bisikletinin yol tutuşu ilk anlarda çok düşüyor, tedirgin oluyorum illaki ve hızımı düşürmek zorunda kalıyorum virajlı yollarda.

İstanbul kesiminde yaşayan insanlar kavgaya tartışmaya meğillidir genelde durupta hakkınızı aramakla iyi yapmışsınız. Ben Yalova'da oturuyorum yayaları ve araçları gerektiğinde çekinmeden uyarıyorum yada yönlendiriyorum, şu ana kadar çok sıkıntı yaşamadım, ne kadar dinlemeyip hatalı sollama vs yapan olsada tartışma yaşamadım, yol hakkı benimse gerektiğinde yayaların yada araçların üstüne sürüyorum :).

en secmediğim yaya türü kaldırım dan aniden yola atlayıp sağına soluna hiç bakmadan karşıya geçmeye çalışanlar.birde laf sokmaya çalışıyorlar.

En sinir olduğum noktalardan biride bisiklete en ufak bi aksesuar, parça vs falan alınca; olm bu ne laan-arabamı sanki-salak mısın bu kadar para veriyon-kafayı bunlan iyice bozdun vs vs konuşup duruyolar ama anlamazlarki işde yok o değil anlamıyosanda saygı duy abi para senin cebinden çıkmıyoya.

bisikletci keçilerden hoşlanmaz. aslında Türkiye trafiğinin asıl sıkıntı kimsenin hatasını kabul etmemesi. sonuçta kimse kusursuz değil herkes hata yapar. asıl önemli olan hatayı kabul etmek. bisikletler olarak trafikte en azınlıkta olan kitle biziz. haliyle sürücüler ve yayalar pek bizi göz önünde bulundurmuyolar karar verirken. bu zamanla aşılacak bir sorun. en önemli olan özür dileyebilmek. bisikletci en çok hatasını kabul etmeyen keçilerden hoşlanmaz.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Teker dönüyor vs diye saçma sapan konuşan veletler benim ilk sıramdaki yeri alıyor. Neden bilmiyorum ancak miğdemi bulandırıyorlar.

Daha sonra yol sadece kendininmiş gibi davranan (bariz hatalı olduğu halde) sürücüler. Bide üste çıkmaya çalışıyorlarsa dayanılmaz oluyorlar.

Cogu zaman bizimde yaptigimiz ama cok tehlikeli olan bir hareket : Kirmizi isik yaninca isiklarin oraya kadar gidip ordan gecicegine arabalarin arasindan karsiya gecmeye calisiliyor. Bisikletlede isinlarin dibine kadar durmadan gittigimiz icin illaki arabalarin arasindan birileri firlayabiliyor.

benim en sinir olduğum şey konu komşunun bisikleti indirirken yaratık görmüş gibi bakması dikizlemesi, yahu hiç mi görmediniz bisiklet hiç mi adam görmediniz nedir anlamadım...

belki de özeniyorlardır ondan bakıyorlardır paranoya yapmamak lazım gerçi :)

Komşu konusunda şanslıyım. Hem arabam hemde motorum olduğu için , kimse bisiket alacağına gibisinden bir kelime kurmuyor.

Beni çıldırtan küçük çocuklar. Park halindeyken dokunmayın dedikçe illaki gelip dokunmaları lazım. ya lambanın düğmesine basarlar ya da zile basarlar. Bunu yaparkende hep bisikleti düşürürler. Dövsen olmaz , sövsen olmaz. Çocuk işte ne bilsin .Görünce yaklaştırmıyorum.

Yolda genelde arabalarda laf atanlar oluyor. "bu yaşta bisiklete binmeye utanmıyormusun" diyenlere . "Evet bisiklete binmek utanılacak bir şey" diye yoluma devam ediyorum.

Geri