Scudo Sports

Bir babayiğit aranıyor.

@Mehmet Levent

var var.Sen traktörcüden aldığın mozat parasının %70 şini vergi değil de % 20 sini al bak neler oluyor.Gübrenin fiyatını indir bak neler oluyor.İndirilemez tabiki çünkü öyle zannedildiği gibi güçlü bir ekonomimiz yok malesef.Vergi üzerine kurulmuş ekonomi ancak bu kadar gider.

Scudo
E Avrupa Birliğine girersek para birimi otomatikman euro oluyor, sorun ortadan kalkıyor. Birliğe girmek için çaba sarfedin yani. (Of AB yanlısı ve karşıtları vardı, unuttum. Ben bişey yazmadım, görmezden gelin lütfen)

Kaynak içinde kaynak bulamayan tek ülke olmalıyız.

1 - 2 UZUN vadeli formülle daha ileri durumda olmanın önü açılır. Yazdıklarıma ek yapılabilir.

İthalat mallarına kota. Özellikle Çin. (İstihdam arttırma da fayda sağlar)

Yenilebilir enerjilerde (Özellikle rüzgar ve güneş enerjisi) ciddi yatırımlar. Özellikle cari açığın önemli kısmı enerji kaynaklı. Bu noktada en iyi örnek Almanya.

Eğitim. Okumuş cahiller toplumuyuz. Sadece ezbere dayalı eğitimde okul bitirilmiş. Zeki insanlar yurtdışına kaptırılıyor. İdealist olup ülkede kalanların önüne bir çok engel çıkartılıyor.

Üretimin tüm yurt sathına dağıtılması. İnsanların zorunlu olarak büyük şehirlere göç etmesini, İstanbul gibi yerlerin çekim cazibesini engellemek.

Düzeyli turizm. Herşey dahil fason turizm anlayışından çıkıp (O da ayrı devam edebilir) daha elit kesimi yani zengin turisti ülkeye çekecek alternatif projeler (Yunanistan ağaçsız adaları turizmin çekim merkezi haline getirmiş)

Ülkeyi ileriye taşıma zihniyetinde kavgacı değil, sahiplenici bir iktidar. İnsanlarını bölen, kategorize eden, ötekileştiren tüm siyasi yapılar ülkeyi ya yerinde saydırır ya da geriye doğru görür.

Bir babayiğit değil takım çalışmasında olacak babayiğitler lazım.

Kısaca ZİHNİYET DEVRİMİ lazım.

@Atilla Gobel

gerçekten doğru,okuyup öğrenmek için tarih, ama birde başka bi tarih var, perde arkası tarih, savaşları 200 yıldır finanse etmiş ve bugün abd merkez bankasına sahip dolar basma yetkisine sahip ,borsaya sahip ,dünya paralarını ezme hakkına sahip özel sektör kuruluşuna sahip, anayasa ile korunan aile, dünyada 15 trilyon doları kontrol eden güç tarihde yazabilir.yanlarına büyüttükleri kişiyide aldılar, toplam 30 trilyon doları kontrol etmenin verdiği dünya küresel ağalık.

@Mert Evbaşı

kaynak var icraat lazım, batmanda petrol var,petrolü işleyecek teknolojiye sahip olmalıyız ,mazot benim, benzin benim olur ise fiat düşecek,

@Kudret KurtcebeKudret bey tarihi kazananlar yazar. O yüzden doğru ve yanlışı ayırt edebilmek için okuyoruz. Perde arkası tarih diye bir şey yok bence. O bahsettiğiniz kurumlar ve ailelerin yaptıkları da birer tarihtir. 1944 e kadar Amerikayı savunmada tutup ikinci dünya savaşının seyrini değiştiren silah endüstrisi de tarihi oluşturur. Hatta atom bombasının tam olarak etkisini anlayabilmek için hiç bir şekilde tek bir bomba bile atılmamış Nagazaki şehrinin seçilmesi de bir tarihtir. Bence tarihi ikiye bölmeyin.

Saygılarımla

"borçlandırılmış insanın imali" diye bir kitap var. bugünleri anlatıyor. bugünlere nasıl gelindi anlatılıyor. dünyanın tamamı elden geçiyor. sürekli borçlu ve bu borçlar için çalışmak zorunda kalacak insanların imali anlatılıyor. tüm sistem buna uygun biçimleniyor. Mark Mazower diye bir tarihçinin "Balkanlar" adlı araştırmasını okuyorum şimdi. Osmanlı da, "Türk" aşağılamak için kullanılırmış. savaşlardan çıkmış bir topluluğa, siz Türksünüz güç sizde diye motivasyon verir ve aşağılamaz yüceltirseniz, ekonomik ve sosyal başarılara imza atmasını bekleyebilirsiniz.

@Raşit S

sene 80' de norveçte idim ,ülke kuzey denizinde petrol buldu,kişi başına düşen milli gelir 100000 dolar,ama avrupa birliğine girmediler,

@volkan Öz
espri yapılıyor ya, banzinciye gidip 80 liralık vergi aldım 20 liralık benzin verdiler diye. çarklar vergi ve ucuz dış kredi ile şimdilik dönüyor ama satılanlar bitip deniz kurudu mu hepimiz göreceğiz.

@Raşit S

alamanya AB ye girdiğinde 2 mark bir avro idi. 2000 mark alan adama 1000 yuro maaş verdiler ama 1 mark olan ekmek 1 yuro oldu. yani eskiden 2000ekmek alabilen alaman bir günde 1000 ekmek gücüne düştü. aynı anlamda, bugün 300 yuro asgari ücret yaklaşık 900 lira. asgari ücreti 300 yuro yapacaksınız ama bir ekmek 1 lira iken 1 yuro olacak. tüm geçişler bu şekillerde oldu AB de. 300 ekmek gücündeki bir asgari ücretli birden 100 ekmek gücüne düşecek. ama zaten AB ye alınmayacağımız bir çok raporda gizli açık söyleniyor. ha AB dağılmadan bir gün önce bizi AB ye alırlar ve biz AB ye girdik diye 1 ay kutlama yaparken AB nin kapatıldığına 2 ay sonra ayıkırız o da ayrı bir mevzuu.

@Atilla Gobel

doğru haklısınız lafın gelişi oldu, ama ne hikmet ise perde arkasındaki olaylardan pek haberdar olmayanlar var ,insanlık ne dolapların döndüğünü kapalı kapılar arkasından bilemez, bizden saklanan gerçekler illaki vardır

Geotech bir Türk markası. forumlarda kimse geotechin bir modeli bir diğerini kıyaslayın bana önerin diye başlık açmıyor. varsa yoksa yabancı malların kıyaslanmasını istiyor insanlar. japon saat sanayi gelişene kadar japonların her sene saat aldığına dair bir şehir efsanesi bile varsa, kendi üretim ve tasarımlarımızı desteklemezsek, yuro dolar diye ağlaşırız. aselsan ilk cep telefonları çıktığında 1919 ve 1920 modellerini sundu ve 1920 modeli o sene herkesin peşinden koştuğu nokia ürünlerden de üstün özelliklerdeydi. aselsan cep telefonu sahiplerine dalga geçerek yaklaşıyordu nokia sahipleri. milli bilinç, biz burada en iyi ne yapabiliriz diye kafa yorup onu desteklemeli. biz burda, ben de dahil, laftan başka bişey üretemediğimizde, yuro ya kulum, yürü ya dolar.

@Mehmet Levent

300 yuro -900 lira asgari ücret alan bir kişi ,600 lira kira verir ise ,300 lira ile bir ay nasıl geçinecek ,valla zor iş.

@Kudret KurtcebeBu söyleminiz doğru. 1973 yılında açılması gereken Cumhuriyet Arşivleri hala kapalıdır mesela. Bir örnek daha vermek gerekirse montrö boğazlar sözleşmesinin hükmü 1956 yılında bittiğinde masaya şartları konuşmak için kimse oturmamıştır. Ülkemiz boğazlardan elde edeceği tüm geliri kaybetmiştir. Yeni jeopolitik önemimiz bir derece daha azalmıştır. Bunlar hep umumdan gizlenmiş vakıalardır. Bilmek isteyen bunların hangi şartlar altında gerçekleştiğini araştırıp öğrenebilir. Sakarya meydan muharebesinde ricat emrine kimin karşı geldiğini ve savaşın seyrini değiştirdiğini yakılan bazı günlükleri ve vatana ihanetle yargılanan Mareşalimizi öğrenebilirsiniz.

Saygılarımla

@Kudret Kurtcebe

900 lira maaşı olan adam 600 lira kirada oturuyorsa o işte bir terslik vardır zaten. Ya gidip başka iş bulacak, ya da bulabildiği en iyi iş o ise oturduğu evi değiştirecek. Aksi halde ağlamayacak. Ağlıyorsa da dikkate alınmayacak. Okuyup adam olacak, daha iyisi için çalışacak, kalifiye/aranan personel olma yolunda gayrette bulunacak. Devir zor. Ekmek aslanın midesinde, ağzını da geçti artık...

Bakıyorum da korku almış başını gitmiş bazı arkadaşlarda onu konuşma bunu konuşma sonra konuşanın ağzına bakın anca herkes en basit konuyu boşvermeyip hakkını arasa mum olur ülke ama onu yapacak adam yok ülkede kimse hikaye anlatmasın kendini tatmin etmesin türk insanı şöyle böyle diye kalitesizlik çakallık ne varsa bizim ülkemizden çıkar daha yazardım ama boşverin bu ülke insanından bir şey olmaz iki üç adam gibi beyin var onları bile bezdiriyorlar ülke güzel olmasa konumu doğal güzellikleri yaşanacak yer değil şans verseler it gibi çalışıp değer bilmeyen insanların ağız kokusunu çekeceğime gider adam gibi çalışıp adam gibi muamele görüp buraya tatil yapmaya gelirim volkan öz çok doğru söylüyor bir cacık olmaz bu zihniyetten

@Kudret Kurtcebe

alnını karışlamak tehdit etmek , meydan okumak anlamında değilmi ? sanırım yanlış kullanmışsınız :D

Geri