Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

Bu bikefit muhabbeti nasıl oluyor. Mesela ben bir bisiklet almak istiyorum. Bisikleti almadan önce mi gidip bikefit yaptırmak gerekiyor. Ondan sonra hangi kadro vs ona göre almak gerekiyor? Tam olarak muhabbet nedir yani. Şimdi gravel bir bisiklet almak istiyorum fakat tablolardaki verilere bakıp ona göre bir kadro boyu alsam belki yanlış olabilir bir boy üstü ya da bir boy altı almak almak daha doğru olabilir bilemiyorum. Geometrileri de farklı az çok da olsa.

• Beğen
Tepkiler: yonuzzade
Scudo
Almadan önce yaptırırsanız doğru bisiklet/ölçü seçiminizi kolaylaştırır, hatta yapan kişi de yönlendirmelerde bulunabilir. Bir süre kullandıktan sonra da 2. bir seansta , kendi bisikletiniz, şikayetleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda size daha uygun hale getirilir.

Bu bikefit muhabbeti nasıl oluyor. Mesela ben bir bisiklet almak istiyorum. Bisikleti almadan önce mi gidip bikefit yaptırmak gerekiyor. Ondan sonra hangi kadro vs ona göre almak gerekiyor? Tam olarak muhabbet nedir yani. Şimdi gravel bir bisiklet almak istiyorum fakat tablolardaki verilere bakıp ona göre bir kadro boyu alsam belki yanlış olabilir bir boy üstü ya da bir boy altı almak almak daha doğru olabilir bilemiyorum. Geometrileri de farklı az çok da olsa.

İki türlü de yapılabilir
Ama yeni bisiklet almak istiyorsanız ve bazı marka ve modeller üzerinden seçiminizi yaptıysanız ölçülerine göre beden bilgisi size verilebilir.
Sizin ölçülerinize göre bisiklet kadro ölçüsü gibi.
Hatta bisiklet öncesini bir adım daha ileriye götürüp retül cihazı ile tam sizin ölçülerinize göre bir beden çıkartılabilir. ( tabi sonrasında o ölçüler ile özel üretim bisiklet yaptırmayacaksanız buna bence gerek yok. İlk yöntem yeterli)

Bisiklet aldıktan sonra
1-Sele yüksekliği ve konumu
2-Kal ayarı
3-Gidon ve boğaz ayarı
4-Hood ayarı(tutuş ayarı)

bunları toparlayıp en uygun pozisyonda bisikleti size ayarlarlar.
Daha ağrısız ve eğlenceli sürüşler sizi bekler :)

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Bisiklet almadan yapılırsa sonradan gidon, boğaz, sele borusu setback, ayna kol uzunluğu vs. için al sat yapmak veya ek masraf zorunda kalınmaz.

Hocam mars bisiklet ile görüşün
Geçen ay kocaeliye geldik orada yapıldı.
instagram da zeki.bis e yazın. Sizi bir plana dahil edecektir.
çok teşekkür ederim, hemen ilgileneceğim. Size ne fiyat verildi?

Bisiklet almadan bikefit yaptirmak çok mantikli bir yatirim. Sonrada yapilacak degisiklikler daha masrafli oluyor cunku.

Hazır bir bisiklet almak yerine bikefitle birlikte özel bir bisiklet yaptırmak en güzel seçim olabilir bence. Benim de bir soulrider hayalim var. Bakalım kaçıncı soulrider nasip olur :) Açıkçası bikefit ülkemizde ne kadar yaygın tartışmaya açık. İnsanlarımız daha bisikletlilere alışmış değiller. Bisikletçiler bile pek çok şehirde, sadece çocuk bisikletçileri. Kullanma, kültür vs açıdan çok eksikler. Tabi ki de bisiklet kullanımının yaygın olduğu şehirler hariç.

Hazır bir bisiklet almak yerine bikefitle birlikte özel bir bisiklet yaptırmak en güzel seçim olabilir bence. Benim de bir soulrider hayalim var. Bakalım kaçıncı soulrider nasip olur :) Açıkçası bikefit ülkemizde ne kadar yaygın tartışmaya açık. İnsanlarımız daha bisikletlilere alışmış değiller. Bisikletçiler bile pek çok şehirde, sadece çocuk bisikletçileri. Kullanma, kültür vs açıdan çok eksikler. Tabi ki de bisiklet kullanımının yaygın olduğu şehirler hariç.
varsa niyetin hemen siparisi ver 1 senede bekleyeceksin cunku :)

• Hahaha
Tepkiler: yonuzzade
Geri