Sanki sizin ölçüleriniz 52 kadro için uygun gibi. Bence kendiniz yapabiliyorsanız bisikleti orjinal haline getirin. (Gidon yükseltmeyi iptal edin, seleyi olması gereken yere çekin, yüksekliğini bacak boyunuza göre youtube videolarında anlatıldığı gibi ayarlayın). Bunlarla uğraşmak eğlenceli. Sizi yoracağını sanmıyorum. Uğraşırken keyif alacağınızı düşünün. Ha bazı şeyler elinizden gelmiyorsa, bir bisikletçiye götürüp yapılması gerekenleri ona söyleyin. O yapsın.
Bisikletiniz orjinal haline geldikten sonra sürüş denemeleri yapa yapa kendinizi tartın. Öyle tek seferde olmaz. Yol bisikleti alışma süreci gerektiren bir tür. Hız odaklı olduğu için daha öne yatık sürülen bir tür. Kendinize ve bedeninize biraz alışma süresi tanıyın. Bu süreç esnasında selenizin yüksekliğinin doğru ayarını bulursunuz. Uzanma mesafeniz için gidon boğazı değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ama dediğim gibi o, sele ayarından sonra. Selenizi öne arkaya kaydırmak için de en fazla yarım santim oynayın. Daha fazlası pek doğru olmuyor. Sonrasında hala uzanma mesafeniz fazla geliyorsa size, daha kısa gidon boğazı alırsınız. Ama onda da şuna dikkat edin; gidona doğru uzanırken elinizle nereden tutuyorsunuz, ne kadar geri kaydırdığınızda daha rahat hissediyorsunuz vs. Atıyorum ellerinizi sadece 1 santim geri çekerek tuttuğunuzda daha rahat hissediyorsanız, hali hazırdaki gidon boğazınızın 1 cm daha kısasını alabilirsiniz. Atıyorum gidonunuz 90 mm lik bir gidonsa 80 mm lik alabilirsiniz. 100 mm ise 90 mm alıp deneyebilirsiniz.
Bence bu yöntemleri bir deneyin. Bir de dolgulu eldiven kullanın.