Helvetica
Aktif Üye
- Tepki
- 180
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Madem daha önce bikefit aptırdınız, hem de o bisiklete, en güzeli fit yapan kişiyle iletişime geçmeniz.Arkadaşlar halihazırda bikefit yaptırdığım bisiklette bazı parçaları değiştirdim ve yeni parçaları eski bikefit değerlerine nasıl entegrasyon yapabilirim?
bike calculator tarzı siteler var ama pek yapamadım
ChatGBT bazı konularda eksik mesela reach değerini hesaplamadı gibi gibi..,
Samsun'da yaşıyorum. Burada yok malesef.Samsun'da bikefit yaptırabilecegim bir yer var mıdır bilgisi önerisi olan?
Çıkarırsan kolların daha gergin olacak ve sana ağrı olarak geri dönecek. Ben olsam daha kısa gidon boğazı alarak kollarımı ve omzumu rahatlatırım.Kısa bir sorum kadrom büyük, kollarım düz kalıyor biraz. Gidondaki spacerları çıkarmalı miyim sizce?
329812 dosyayı görüntüle
Şuan ağrı yapmıyor, ama tam aero pozisyona geçmek zor oluyor. Ondan acaba çıkarsam ne olur diye bı düşündümÇıkarırsan kolların daha gergin olacak ve sana ağrı olarak geri dönecek. Ben olsam daha kısa gidon boğazı alarak kollarımı ve omzumu rahatlatırım.
Spacerları gidon boğazının üstüne alıp sürüş yaparak test edebilirsin, rahat eder isen, o şekilde devam edebilir ya da kestirip spacerlardan kurtulabilirsin.Şuan ağrı yapmıyor, ama tam aero pozisyona geçmek zor oluyor. Ondan acaba çıkarsam ne olur diye bı düşündüm
Gidon boğazı sökümü kolay değil mi sadece vidaya bakar tahminimce yine de sorayım dedjmSpacerları gidon boğazının üstüne alıp sürüş yaparak test edebilirsin, rahat eder isen, o şekilde devam edebilir ya da kestirip spacerlardan kurtulabilirsin.
Evet kolay, dediğiniz gibi. Ekstra bir alete gerek yok.Gidon boğazı sökümü kolay değil mi sadece vidaya bakar tahminimce yine de sorayım dedjm
Basitmiş harbiden, tek sorun gidonu tekrar ortalamam oldu🤣. Göz yok nizam yok hep yamuk oldu. Neyseki basitmiş de hallettim.Spacerları gidon boğazının üstüne alıp sürüş yaparak test edebilirsin, rahat eder isen, o şekilde devam edebilir ya da kestirip spacerlardan kurtulabilirsin.

Sökmen gereken vidanın altında "compression plug" var. maşa borusuyla gidon boğazının buluştuğu yerde duruyor(içte) gidon boğazının maşa borusunu ezmesini önlüyor ve tüm furş takımını çektirmeye yarıyor. Doğru tork ile bilen birisi tarafından sıkılması önemli.Gidon boğazı sökümü kolay değil mi sadece vidaya bakar tahminimce yine de sorayım dedjm
Valla artık yaptım. Vidaları tam söktüğüm güçte takmaya çalıştım.Sökmen gereken vidanın altında "compression plug" var. maşa borusuyla gidon boğazının buluştuğu yerde duruyor(içte) gidon boğazının maşa borusunu ezmesini önlüyor ve tüm furş takımını çektirmeye yarıyor. Doğru tork ile bilen birisi tarafından sıkılması önemli.
Senin bisiklette nasıl bi tıkaç/plug var bilmiyorum ama internetten bir bak sökmeden önce.
Gidonu bir kaç kademe alta alınca ve maşa borusunun fazlalığını kestirmeden montaj yaparsan bu tıkaç daha yukarıda kalır işlevini tam yapmayabilir.
Girişmeden önce bi kaç video izle derim.
Neyse çoktan halletmişsin herhalde![]()
Çok pahalı maalesef. Bı böyle deneyecem bakalım nolacak. Kaza sonrası borca bile girdim bisikleti yaptırmak içinSİzin sorununuz dediğiniz gibi kadronun büyük olması. Boğaz değişmeniz gerekıyor muhtemelen hatta açılı boğaz bile düşünün bence
hizalamam gerek parçaları sökmeden beyaz markerla çiziyorum ben, çok pratik oluyorGöz yok nizam yok hep yamuk oldu
Kaçlık şuan kullandığınız gidon boğazı ?Çok pahalı maalesef. Bı böyle deneyecem bakalım nolacak. Kaza sonrası borca bile girdim bisikleti yaptırmak için
Vidaları tam söktüğünüz güçte çevirmekten ziyade maşada boşluk olmaması gerekiyor. Ön fren basılıyken bisikleti ileri geri hareket ettirmeye çalışınca takırdama gibi ses geliyorsa, maşada boşluk var demektir. Buna dikkat edin. Çok kısa sürede furç takımına hasar verebilir ve dengesiz bi sürüşe neden olur. Bilginiz olsun.Valla artık yaptım. Vidaları tam söktüğüm güçte takmaya çalıştım.
Kuzenimde 063d var bende 062. Onunki aynen böyle spacerlar üstte. Dedim onda oluyorsa bende de olur yaptım valla😃. Sonuç olarak umarım güzel bir sonuç verir
Evet demin baktım boşluk vardı, sıktım iyice.Vidaları tam söktüğünüz güçte çevirmekten ziyade maşada boşluk olmaması gerekiyor. Ön fren basılıyken bisikleti ileri geri hareket ettirmeye çalışınca takırdama gibi ses geliyorsa, maşada boşluk var demektir. Buna dikkat edin. Çok kısa sürede furç takımına hasar verebilir ve dengesiz bi sürüşe neden olur. Bilginiz olsun.
Önce çektirme denilen maşanın içine giren tepedeki vidayı ve kapağı düzgünce sıkarak boşluğu alıp, sonrasında tekeri hizaladıktan sonra gidon boğazı vidalarını sıkmanız gerekiyor.
Önemli evet, yukarıda arkadaşın attığı videodaki gibi. İlk baş tepedeki vidalarla maşadaki boşluk alınmalı. Çok sıkmayın sadece. Tatlı bi miktarı var.Evet demin baktım boşluk vardı, sıktım iyice.
Vidaları sırası önemli mi? Ben önce yan vidaları sıktım çünkü