Scudo Sports

Bike fit yaptırmak

ankaraya gelirse ben de gelirim bikefit için.
@krank @hck @osmancan71
benim gidiş zamanım genelde belli olmuyor 1-2 gün içinde karar alıyorum bazen oda iptal oluyor o yüzden benim dahil olmam zor. bazen benden bazende benimde alakasız sebeplerden değişebiliyor yani durum.

Scudo
Kayseri'den geleceğim işin benimde kesin bir tarihim yok. Arkadaşla görüşüp denk getirmeye çalışacağız inşallah artık. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar

Bugun Goztepe Trek magazasinda bir suredir erteledigim bikefit islemini yaptirdim.
Yaklasik 1,5 saat falan surdu.
Sensorler uzerinize takilip bilgisayara baglanmadan once kalca genisligi ve ic bacak olcunuz aliniyor.
Daha sonra sele yuksekligi ve sele konumu ayarlaniyor.

Kal ayari icin parmak kemikleriniz yerleri belirleniyor.
Sonrasinda sensorler takiliyor ve bisiklet uzerindeki pozisyonunuz, pedala uyguladiginiz kuvvet,
ayarlanan sele yuksekliginin yeniden kontrolu, gidon genisligi ve kollardan tutus aciniz,
Bogaz uzunlugu, kallerin bacak seklinize uygun konumlanmasi,
Gidon yuksekligi vs. gibi ayarlarin tamami yapiliyor.

Bisikletimi yeni degistirmistim, bikefit yapmadan 100 km kadar tecrube ettim.
Bikefit sonunda sele boyu yukseldi, konumu ileri alindi ve gidon tutus acilari ayarlandi.
Kaller dogru pozisyona getirildi.
Bisikletin uzerinde gelen stok selesi tam olcu cikti,
Ayni sekilde gidon uzunlugu ve pedal boyu da nokta atisi oldu.
Gidon bogazi ve uzunlugu benim surus tercihime gore stok halde birakildi.
Bu sizin tercihinize gore degistirilip ayarlanabiliyor.
Bikefit sonunda 30 km cok konforlu bir surus yaptim.

Sonuc olarak bir onceki bisikletim aslinda bana bir beden kucukmus. Bunu da gormus oldum.

Boy : 1.80 cm
ic bacak : 84,5 cm
Kadro boyu: ML (Giant Tcr Advanced)

Emre Bey'in muhabbeti ve bilgilerini surekli paylasmasi cok keyifli oldu.
Fiyat su an: 750 TL fakat zam gelecekmis.
Bikefit'i dusunenler icin kisa ozet bilgi vermek istedim.

IMG_20220424_114134.jpg
IMG_20220424_105713.jpg
IMG_20220424_105825.jpg
IMG_20220424_115038.jpg

Şu işi 6,5 nüfusu olan Ankara'da yapan yok ya için yanıyor. :/

Bugun Goztepe Trek magazasinda bir suredir erteledigim bikefit islemini yaptirdim.
Sensorler uzerinize takilip bilgisayara baglanmadan once kalca genisligi ve ic bacak olcunuz aliniyor.

Sonrasinda sensorler takiliyor ve bisiklet uzerindeki pozisyonunuz, pedala uyguladiginiz kuvvet,
ayarlanan sele yuksekliginin yeniden kontrolu, gidon genisligi ve kollardan tutus aciniz,

Bikefit sonunda sele boyu yukseldi, konumu ileri alindi ve gidon tutus acilari ayarlandi.

Sonuc olarak bir onceki bisikletim aslinda bana bir beden kucukmus. Bunu da gormus oldum.

286747 dosyayı görüntüle
286748 dosyayı görüntüle
286749 dosyayı görüntüle
286750 dosyayı görüntüle
Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Kendi bisikletinizle mi gittiniz? Birden fazla bisikletiniz varsa tek bisiklet üzerinden bike fit yaptırmanın anlamı olur mu?

Şu işi 6,5 nüfusu olan Ankara'da yapan yok ya için yanıyor. :/
Anladığım kadarıyla sele genişliği de çok önemli, çünkü selede yanlışlık olursa ölçüler de değişiyor. Selenin iki tarafının da oturma izimizden 1 santim daha geniş olması gerekiyormuş selenin en geniş yerinde. Karton ile bunu başarabilmek mümkünmüş eğer 3 kat kartonun bir katını çıkarıp sele boyuna göre kesersek, kıvrımları ezdiğimizde genişliğini ölçüp 2 santim ekleyerek doğru sele genişliğimizi buluyormuşuz. En azından başlangıç için fikir verici olur. Sele, bacak açıklığını ve uzun süreli sürüş konforunu bir başına belirleyebilecek bir ayar.

Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. Kendi bisikletinizle mi gittiniz? Birden fazla bisikletiniz varsa tek bisiklet üzerinden bike fit yaptırmanın anlamı olur mu?
Rica ederim ne demek.
Kendi bisikletim ile gittim. Cunku tum ayarlar o sirada bisiklete uygulaniyor.
Hatta giderken normal surus gunu gibi giyinmenizi istiyorlar. Tayt, forma, kilitli pedal ve ayakkabi gibi.
Tek bir bisiklet icin yapilan fit olculeri diger bisikletlerinize uygulanabiliyor.
Ama bir yol bisikleti olcusunu trekking'e uygulamak olabilir mi bilmiyorum.
Sonuc olarak olculeriniz her daim sizinle.
Tek fark daha mi konforlu surus yapmak istiyorsunuz yoksa aero pozisyon mu, bunun kararini veriyorsunuz.
Ona gore de gidon yuksekligi ve bogazi ayarlaniyor.
Anladığım kadarıyla sele genişliği de çok önemli, çünkü selede yanlışlık olursa ölçüler de değişiyor. Selenin iki tarafının da oturma izimizden 1 santim daha geniş olması gerekiyormuş selenin en geniş yerinde. Karton ile bunu başarabilmek mümkünmüş eğer 3 kat kartonun bir katını çıkarıp sele boyuna göre kesersek, kıvrımları ezdiğimizde genişliğini ölçüp 2 santim ekleyerek doğru sele genişliğimizi buluyormuşuz. En azından başlangıç için fikir verici olur. Sele, bacak açıklığını ve uzun süreli sürüş konforunu bir başına belirleyebilecek bir ayar.
Fit yaptirmadan once kendi basima kalca genisligimi 12 cm olarak bulmustum.
Fakat fit esnasinda 11 cm olarak 2 kez sonuc aldik.
Sivi jel gibi bir seyin uzerine oturup olcu alindi.
11 cm olcu M beden bir seleye denk geliyormus.
Yani 140 cm - 145 cm araligindaki sele olcusuymus.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Fakat fit esnasinda 11 cm olarak 2 kez sonuc aldik.

11 cm olcu M beden bir seleye denk geliyormus.
En geniş yerini ölçüp kaç cm olduğunu söyleyebilirsiniz, 13cm gibi bir rakam olması gerekli o takdirde.
Yani 140 cm - 145 cm araligindaki sele olcusuymus.
Şöyle bir durum var, sizin ölçünüz doğruysa 14cm olabiliyor, onların ölçüsüne göre olmayabilir. Eğer daha esnek oturmak isterseniz daha bile öne eğileceksiniz, oturma iziniz olduğundan daha fazla küçülecek... seleyi gidona doğru eğim verme de yapılabiliyor bunun için. Öne oturmak için daha büyük seçmenize gerek yok, ama daha düz bacak açıp arkaya oturmak için selenin küçülmesi gerekebilir bacaklara çarpmaması için.

286747 dosyayı görüntüle
286748 dosyayı görüntüle
286749 dosyayı görüntüle
286750 dosyayı görüntüle

Hayırlı olsun hocam. Fiyatlar da cep yakıyor... :(

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Hayırlı olsun hocam. Fiyatlar da cep yakıyor... :(
Çok teşekkür ederim. Malesef fiyatlar uçuk. Fit olayında ücret neye göre belirleniyor bilemiyorum.
Vücut ölçülerimiz sürekli değişmediği için bir kere yaptırıp kurtulayım istedim.

Not: Bu arada Alatin'in (Trek bayi) sitesinde en son 100 TL indirim kuponu hakkı veriliyordu.

(link)

• Beğen
Tepkiler: mehmetbulak
Bike fit faydalı ve ağrıları vs azaltıyor kesinlikle. Tavsiye ederim.
Ama hiç olmazsa kal fiti yaptırmaya çalışın. (sedona concept yeniköyde, trekte de ve house of biketa da yapıyorlarmış)
Ayakkabı değiştirirken fitli ayakkabımın kal fotografına bakıp ayarlarken hafif kaydırmışım, aylardır ağrımayan diz bel koptu geçen hafta. Bu hafta biraz daha ayarladım ve tamamdı.

Son düzenleme:
Bike fit faydalı ve ağrıları vs azaltıyor kesinlikle. Tavsiye ederim.
Ama hiç olmazsa kal fiti yaptırmaya çalışın. (sedona concept yeniköyde yapıyorlarmış)
Ayakkabı değiştirirken fitli ayakkabımın kal fotografına bakıp ayarlarken hafif kaydırmışım, aylardır ağrımayan diz bel koptu geçen hafta. Bu hafta biraz daha ayarladım ve tamamdı.
Geçen sene önce kal fiti yaptırdım orada , bi kaç ay sonra da trek de bike fit yaptırdım , kal fitimin çok hatalı olduğunu söylediler , nedeni belki sedona da pedal çevirmeye bakmadan direk kemiklere göre yapmalarından kaynaklı olabilir

Sedona'da 2 yıl kadar önce ben de kal fiti yaptırdım. Pişman oldum. Yapan kişi neden geldiniz havasındaydı. Birlebowski nin dediği gibi pedal çevirmeden işlem tamamlanıyor.
Fit sonrası sarı kal kullanmama rağmen sol bileğimde sıkıntı oldu ve ayarı değiştirdim.

House of bike ta yaptırmak istiyorum. Yaptıranlar epey memnun. Bir türlü nasip olmadı.

En geniş yerini ölçüp kaç cm olduğunu söyleyebilirsiniz, 13cm gibi bir rakam olması gerekli o takdirde.

Şöyle bir durum var, sizin ölçünüz doğruysa 14cm olabiliyor, onların ölçüsüne göre olmayabilir. Eğer daha esnek oturmak isterseniz daha bile öne eğileceksiniz, oturma iziniz olduğundan daha fazla küçülecek... seleyi gidona doğru eğim verme de yapılabiliyor bunun için. Öne oturmak için daha büyük seçmenize gerek yok, ama daha düz bacak açıp arkaya oturmak için selenin küçülmesi gerekebilir bacaklara çarpmaması için.
Benim anladığım kadarı ile fit işlemi sırasında kalça kemiği ölçüsünün alınması sadece sele genişliğinin hesaplamasında işe yarıyor olması.
Yani kalçanız seleye tam oturuyor mu, oturmuyor mu; sele genişliği dar mı geliyor yoksa geniş mi kalıyor gibi.
Bunun haricinde selenizin ortasının boş veya dolu olması, uzun ve kısa olması sizin konfor deneyimlerine göre tercih ediliyor.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ben yaptırmadım orada ama idmatch sistemi merak ediyorum genel anlamıyla. Bu geri bildirimlerinizi kenarda tutayım👍 trekte ve house of biketa da yapıldığını ekleyeyim mesajıma

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski

286747 dosyayı görüntüle
286748 dosyayı görüntüle
286749 dosyayı görüntüle
286750 dosyayı görüntüle
Mükemmel bir deneyim, teşekkür ederim. Bursa da bu işi yapan yok. Bende yaptırmak istiyorum. Özelden bazı kişisel sorular sordum. Müsait olduğunuz bir zamanda cevaplayabilir misiniz?

Mükemmel bir deneyim, teşekkür ederim. Bursa da bu işi yapan yok. Bende yaptırmak istiyorum. Özelden bazı kişisel sorular sordum. Müsait olduğunuz bir zamanda cevaplayabilir misiniz?
Rica ederim tabi ki de cevaplayabilirim. Fakat mesaj gelmemiş.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Benim anladığım kadarı ile fit işlemi sırasında kalça kemiği ölçüsünün alınması sadece sele genişliğinin hesaplamasında işe yarıyor olması.
Yani kalçanız seleye tam oturuyor mu, oturmuyor mu; sele genişliği dar mı geliyor yoksa geniş mi kalıyor gibi.
Bunun haricinde selenizin ortasının boş veya dolu olması, uzun ve kısa olması sizin konfor deneyimlerine göre tercih ediliyor.
Az buçuk şey değil komşu, geniş olsa desteklemiyor, dar olursa ortası bası yapıyor. Ortasının boşluğu aslında bunu düzeltmeye çalışıyor ama bu sefer de tam desteklemiş olmuyor.

Vücut ölçülerimiz sürekli değişmediği için bir kere yaptırıp kurtulayım istedim.

Not: Bu arada Alatin'in (Trek bayi) sitesinde en son 100 TL indirim kuponu hakkı veriliyordu.

(link)

Vucut ölçüleri sürekli değişmez, düzenli bisiklete biniyorsanız vücut esnekliğiniz kilo alıp vermeniz sonrasında geçirdiğiniz sakatlık durumuna göre fitiniz değişebilir.

Yalovalıyım avrupa yakasına yenikapı iskelesinden.
Anadolu yakasınada Pendik veya Eskihisar iskelesinden geçebilirim.
Bisikletim Bisan TRX 8600 Şehir bisikleti. Benim bu geçiş noktalarına çok uzak olmayan Bike Fit yaptırabileceğim nereleri var acaba.

Geri