Bianchi'nin sorunu

Scudo

bicylerace

Daimi Üye
Kayıt
14 Mart 2008
Mesaj
313
Tepki
188
Şehir
eskişehir
Bende de 2006 Slr200 var bsikleten yana çok memnunum sadece lastiklerini değiştirdim. Bir de vites kulağı kırıldı. Ama servis ve yedek parça hususunda diyeceğim var,farklı şehirlerde 7 servis dolaştım, bu vites kulağı 2 senede tedarik edilir mi yazık sizin yaptığınız işe, Bianchi fabrika heyeti yetkiliye gelecek öyle mi ısmarlanacak bu. Bence hatanız affedilmez, ondan çiziyorum altını, 2 sene kaynaklı vites kulağıyla gezdim ben, 3-4 vites kullanılmaz oldu.
 

suzunkopru

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
2.203
Tepki
1.474
Şehir
İstanbul-Fatih
Bende de Corratec var ve vites kulağı kırıldı, şu anda bende tedarik edemiyorum ne olacak şimdi, Corratec kötü mü oldu?
 

bicylerace

Daimi Üye
Kayıt
14 Mart 2008
Mesaj
313
Tepki
188
Şehir
eskişehir
@suzunkopru

Amacını anlasam bişey diyeceğim var ama ne dediğin anlamsız ne yani ben mi yaratayım kulağı.
 

suzunkopru

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
2.203
Tepki
1.474
Şehir
İstanbul-Fatih
Bu konuda Biancih haksız, kadro kulağını hemen temin etmeliydi. Ama diğer arkadaş resmen acayip bir şey söylemiş, bisikletteki shimanom kırıldı demiş, shimanoyu bianchi üretmiyor ki.
 

bicylerace

Daimi Üye
Kayıt
14 Mart 2008
Mesaj
313
Tepki
188
Şehir
eskişehir
@suzunkopru

Bir daha diğer arkadaşla sonrakini karıştırma da ortamı ısıtma öyle
 
Kayıt
9 Mayıs 2007
Mesaj
44
Tepki
1
Şehir
ankara
yaklaşık 8 yıllık bi bianchim var benden önceki sahibi yurt dışından almış ve hiç kullanmamış bende ondan satın aldım modelini bulamadım ama alaşımı alu ve citten çok sağlam ve açıları güzel üstünde c201 diye bi donanım var 13.2 kilo ben 200 e aldım 4 yıldır ben kullandım ve gerçekten çok hor kullandım yeni bi bisiklet almayı düşünüyordum ama vaz geçip boyamaya karar verdim 3 gün zımpara yaptım bitince sizlerle paylaşıcam iyi forumlar
 

bicylerace

Daimi Üye
Kayıt
14 Mart 2008
Mesaj
313
Tepki
188
Şehir
eskişehir
Merakla bekliyoruz, püskürtme makineleri var Koçtaş'ta Bosch marka 200Tl ben de alıp 93 model Bisan Mountain Cat'imi boyamayı düşünüyorum.
(link)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@ordulu

konu hortlayacak ama bu yazıya yorum yapmadan geçemeyeceğim.

ben 1,5 sene önce 375 liraya bianchi hunter aldım. üzerinde 250 lira harcayıp kadro ve maşa hariç tüm parçalarını değiştirdim. şuan bodrumda çürümeye bırakıldı. neden ? çünkü he kadar para harcasanızda kadro dandik olunca herşekilde sorun çıkarıyor. şuan Sedona kullanıyorum. ve bu bisikletede her ay masraflar yapıyorum ama parçalar bozulduğu için değil bisiklet daha iyisini hakettiği için.

birde '' kroncular tek taraflı vurmayın. fi(y)atlarınıza iyi bakın'' demişsiniz. kroncular yerine bianchiciler bi baksa fiyatlarına. evet şu ekonomik kriz dönemininde fiyatlar biraz pahalı. fakat bianchi zaten yüksek olan fiyatını iyice yükseltmiş durumda.
 

alisundu

Aktif Üye
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
100
Tepki
83
Şehir
izmir
@gurkankas

söz konusu olan model çok eski bir modeldir ayrıca burada kıyaslanması gereken modeller karne hediyesi olan çift amortisörlü modeller değil bianchi markasının özel seri başlığı altında olan modellerdir .Lütfen bu konu ile ilgili hassasiyetimizi koruyalım ve bireylerin aklını en düşük modellerle kıyaslama yapıp karıştırmayalım ...


saygılar ;
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@alisundu

özel seri için birşey demiyorum fakat onların dışındaki modeller gerçekten çok dandik. ve bisiklet hakkında çok bilgisi olmayan kişiler bu alt modelleri tercih ediyorlar. çünkü sırf albeni olsun diye çift amortisör ve ucuz disc frenlerle insanların gözünü boyuyorlar.

ayrıca birçok bianchi yetkili serviside acınacak durumda. bşisikletin ilk bakımı ilk iki ay içerisinde yapılmayan bisikletler garanti dışı kalacağı için mecbur gittim. ne bakım yaptılar ne başka bişey. niye bakmadınız diyince biz motorsiklet tamircisiyiz ne anlarız bisikletten diyip geçiştirdiler.
 

alisundu

Aktif Üye
Kayıt
17 Ocak 2008
Mesaj
100
Tepki
83
Şehir
izmir
@gurkankas

Arkadaşım bianchinin çift amortisörlü bisikletleri üretmesinin sebebi çocuguna karne hediyesi kalite bisiklet almak isteyen tüketici kesimi içindir .Satıcılar artık bisiklet almaya geldim diyen tüketiciye ilk sordugu soru ne amaçla kullanacağı oluyor .tüketici oğluna veya kızına 900 tl verip bir bisiklet almaktansa ''sonucta bu alınan bisikletler en fazla 5 sene kullanılacak ve artık bu çocuk büyüdükten sonra amacına göre bir bisiklet alıcaktır'' bu demek değildir ki bianchinin bisikleti kalitesiz ,bianchinin gecmişine bakın piayasadki ilkleri hep o gercekleştirmiştir , piyasada ne oldugu belirsiz bisikletler 350 tl ye satılamaktadır oysaki bianchide çok daha iyi bir bisiklet 390 tl ye alabiliniyor . fakat siz kıyaslamada bianchinin en alt modelini önünüze alıp diğer markalarda üst grup olan komponentli bisikleti kıyaslarsanız bu sizin yanlışlığınız kaldıki kıyaslama yapacagınız markalarda çift amortisörlü 11 ve 12 yaşındaki çocuk için üretilen bir model yoktur,söz konusu olan tip bisikletleride almaya ailelerin bütçesi yetmemektedir .burada takdir sizin .

ayrıca söylemeden gecemeyeceğim albeni olsun diye çift amortisör kullanıyorlar tabiri çok yanlış bir tabirdir siz zamanın da bilinçsiz bir alım yapmışsınız bunuda tüm topluma mal ediyosunuz küçük çocukların istemi çift amortisörden yana bianchide bunun en güzel olanını yapmaktadır.

saygılar;
 
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Ömür

aihsan

Üye
Kayıt
5 Nisan 2009
Mesaj
92
Tepki
22
Şehir
kayseri
bisiklet araştırırken karşıma çıkan 2 temel durum bianchi hakkında ki imajı oluşturdu

1. aynı vites sistemini fln kullanan bisikletlere karşı 1.5-5 kilo arası değişen ağırlık fazlalığı mevcut.

2. fiyat performans açısından oldukça alt sınırlarda. kron geotech sedona gibi yerlileri almak daha mantıklı.
 

umut52

Üye
Kayıt
10 Mart 2008
Mesaj
69
Tepki
40
Şehir
ordu
Arkadaşlar kim ne derse desin ben bu düşüncelere karşıyım!!!Benim ilk bisikletim bianchiydi babam aldı ikinci bisikletim bianchiydi şimdiki bisikletimde bianchi ben ordu gibi bir ilde dostum bianchiyle dolaştım hicbir sorunla karsılasmadım ha biraz pahalı olabılır fıyat kalıte uymayabılır ama o artık o bır efsane çelik kadrosu var agırmıs olsun katlanırım satıs sonrası hızmet 0 mıs zaten ben kendım yaparım bısıkletımı yeterkı benım cocukluk arkadasıma kımse dıl uzatmasın yeter!!!!!!!
 

deniz çelik

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Kasım 2006
Mesaj
571
Tepki
195
Şehir
kırşehir
@umut52

Tabi bu yaklaşıma duygusal bakarsanız! durum farklıdır.
 

Fatih Kısa

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2008
Mesaj
292
Tepki
122
Yaş
39
Şehir
İstanbul
İsim
Fatih K.
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Diğer
@alisundu

Bu konuda size kesinlikle katılıyorum. Bianchi tabiki ucuz bisikletler üretmek zorunda çünkü; Türkiye'de henüz bu forum haricinde ki kullanıcılarda bisiklet kültürü oturmamış durumda. İnsanlar hala bisikletin bir karne hediyesi olduğunu sanıyor ve ona göre yaklaşıyorlar. Neticede Bianchi markası ve bu markanın ülkemiz çapındaki geçmişi gayet köklüdür ve kaliteyle özdeşleşmiştir. Bianchi'nin tek dejavantajı Haşim İşcan geçidinde diğer çin mallarından biraz daha pahalıya satılmasıdır. 2 Sene boyunca sıfır olarak satın alındığının 2. haftasında fabrikasyon bir arızadan dolayı tamire gelen çok fazla bisiklet gördüm ama inanın bana ortalama olarak %10'luk bölümünü Bianchi'ler oluşturuyordu.

Sen Bianchi'yi neden bu kadar övdün derseniz; ben bisiklet sürmeye başladığımdan beri sadece 1 tane Bianchi bisikletim oldu o da orjinal italyan malı bir Bianchi'ydi. Ondan sonra birçok bisiklet değiştirmeme rahmen bir daha Bianchi markasına geri dönmedim. Şu anda olsa gene sürmem ama Sezarın hakkı Sezara demişler. Bir şey muadillerine göre daha kaliteliyse iyidir durum bu.

Saygılarla...
 

suzunkopru

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Haziran 2008
Mesaj
2.203
Tepki
1.474
Şehir
İstanbul-Fatih
Biancihinin bu sene yaptığı zam oranları, hemde bu kriz ortamında öyle yüksek ki, özel seri olsa ne olur? Seri özel, fiyatıda özel yani benzer özellikteki bisikletlereden çok daha pahalıya geliyor.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@alisundu

evet küçük çocukların istemi öyle fakat bianchi niye bunu değiştirmiyor. bilinçli satıcılarla çift amortisötün gereksizliğini niye açıklamıyor.

bu arada eğer bianhi sadece küçük çocuklara yönelik düşünüyorsa sürekli çocuk bisikleti üretir. profesyonelleşemez.

benim kendi düşüncemdir. bianchi artık bozuldu. ben bilmiyorum o zamanları ama 7-8 yıl önce daha kaliteliymiş. şuan her ne kadar gelişme çabaları göstersede, özel seriler çıkartsada kimseye bianchi önermiyorum.