Scudo Sports

Beylikdüzü

Rota denemelerim devam ediyor :)

https://i.hizliresim.com/L4bW1Z.jpg

https://i.hizliresim.com/gAOJZO.png

https://i.hizliresim.com/PolZPO.png

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
Scudo
Avcılar tarafına gelirseniz haber edin.haftada birkaç gün çıkıyorum.turlarız

• Beğen
Tepkiler: bianchircx229
@Matiz

Aslında yarın avcılar - eminönü - avcılar turu var katılmayı düşünüyorum ciddi ciddi olmazsa da avcılar tarafına geçersem haber ederim.

Tamamdır:) tur kimin beylikdüzü bisiklet grubunun mu çelikoğlunun mu

Evet Beylikdüzü bisiklet grubunun. 19 kişi katılım görünüyor duruma göre düşünüyorum bakalım :)

Herkese selamlar... adım furkan yaşım 38 beylikdüzünden aranıza yeni katılıyorum açıkçası uzun zamandır ertelediğim bisikletle spor yapma arzumu gerçekletirebildiğim için çok mutluyum... belli başlı sağlık problemleri yaşıyorum ve bunun sebebi fazla kilolar bu sorunumu kökten çözmeye karalıyım ama motivasyona da ihtiyacım yokta değil hani desteklerinizi beklerim.. bisikletimi alalı henüz birkaç gün oldu city fun 60 aldım satan arkadaşın (beylikdüzü anka bisiklet grubundanmış) durumumu özetlememle tavsiyesi üzerine bu bisiklet nasip oldu bakalım inşallah beni yarı yolda bırakmıcak sizcede doğru bir tercih olmuş mu ? Görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.. buarada beylikdüzü sakinlerini sürekli takipte olacağım inşallah belli bir seviyeye gelince organizasyonlara da katılmayı istiyorum(aranıza alırsanız tabi) ;) ama önce baya bi kondisyon kazanmam gerekiyor vücut oldukça ham açıkçası 2 gündür baya bi zorlanıyorum bununla ilgilide fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim günde ne kadar pedallamam gerekir sizce ? Galiba bi antreman programına ihtiyacım var çok zorlayıp soğumaktanda korkmuyo değilim sizce günde 1 saat yeterlimi yoksa az mı ? Değerli görüşlernizi okumak isterim şimdiden teşekkürler görüşmek üzere...saygılar...

@frkncn Aynı sayılabilecek sebeple bende başladım diyebilirim. Kondisyon durumunuzu takip için muhakkak Strava endomondo vs. programlarıyla takip edin. Günlük hafif tempoyla 5-10 km yapmaya çalışın süre olarak düşünmeyin ben 3. haftaya girdim ilk zamanlar 10-15km yapıyordum şuan 25-30km mesafe katedebiliyorum.Ayrıca gezinti modunda değilde tempolu kullanmaya çalışın. İlk zamanlar yokuş çıkmaktan kaçının olabildiğince düz rotalar belirleyin. Bunlardan çok daha önemlisi bir diyetiysen eşliğinde diyet programı belirleyin.
Aramıza hoşgeldiniz.

• Beğen
Tepkiler: frkncn
@bianchircx229 Hoşbuldum.. aynı zamanda alakanıza teşekkür ederim sizin yazışmalarınızdan görerek endomondo yu kurdum bu akşam deneyeceğim inş. km sayacı olmadığı için 2 gündür saat bazında bisiklet üzerinde kaldım (1 saat) dolayısıyle ne kadar km gittiğimi bilmiyorum endomondo ile bilecez galiba eğer bilirseniz beylikdüzü otobüs kalkış durakalarına yakın oturuyorum buna göre mümkün olduğunca düz bir rota tavsiyeniz olursa sevinirim ki tempo içinde düz rota gerekli sanırım forumda 'yüksek kadans' ile ilgili bi yazı okudum açıkçası ilk defa duyduğum terimlerdi sonuna kadar okuyup anlamaya çalıştım anladığım deviri fazla yaparak tempolu sürerseniz bir süre sonra daha az yorulursunuz! hatta düşük devirde kullanmak diz bel bacak ağrılarına neden olduğu gibi sakatlıklara bile yol açabiyormuş tecrübe edenlerde yorumlarını yazmışlar oldukça başarılı sonuçlar alınmış okumayanlara bu yazıyı muhakkak okumalarını tavsiye ederim bende düzlük bulursam buna çalışmayı düşünüyorum son olarak diyetisyenlere ve diyet programlarını doğru uyguluyanlara büyük saygı duyuyorum daha önce defaatle denedim fakat galiba ben beceremiyorum şimdi yaptığımsa porsiyonları azalt ! zararlı olan şeylerden uzak dur ! veee egzersiz !

• Beğen
@frkncn Diyet konusu dediğiniz gibi kişiye göre değişir siz sonuç olarak doğru yoldasınız yolunuzdan şaşmadığınız acele etmediğiniz sürece kilolarınız istese de istemese de gidecektir. Size önerebileceğim rota (link) ben ilk günden beri muhakkak her tura hafifte olsa eğim katıyorum bu rotada da var. Kaldırımlar çok geniş ve bomboş tempo içinde ideal tavsiye ederim.

• Beğen
http://imageshack.com/a/img540/7383/KMcb12.jpg http://imageshack.com/a/img673/2263/CDybgm.jpg
dün endomondo ile ölçümler bu şekilde çıktı pause özelliğini kullandım 2-3-5 dk lık molalarda oldu çünkü baya bi zorlanıyorum ama inşallah bu dönemlerde geride kalacak

• Beğen
image.jpg
Bugün Müslüm ve Ali kardeşimizle yaptığımız rota. Zaman çok uzun çünkü bir lastik vakası yaşadık. Bisiklet lastik havanızı çok sık olarak basınç kontrolünü yapın arkadaşlar. Lastik basıncı düşükse eğer lastik fazlaca esneme yapıyor ve sivri kaldırım vs de jantı yamultuyor. Ve iç lastiği sıkışmadan dolayı yarıyor .Doğru basınç olursa lastik çarpmalarda kolay kolay patlamıyor. En azında janta ulaşmıyor esnemesi az olduğu için.
Birde yanınızda küçükte olsa yama seti taşıyın derim. Kıra bayıra gidiyorsanızda pompayı da ekleyin. Şehir içinde benzin istasyonu bulunur fakat dağda bayırda bulunmaz.grup çıkıyorsanız da bir kişide bulunması yeterli olur. Şansımıza alet edevatımız vardı çok şükür. :) keyifliydi.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    46,7 KB · Okunma: 6
Beylikdüzü sakinlerine selam...Antrenmanlara devam...dünkü ölçümler sağlıklı değil gerçi beylikdüzü kapalı pazarın içinde tur yaptım orda sinyal sorunu oldu galiba "gps lost" deyip durdu heralde bi 5 km fazlası vardır

Dosyalar

• Screenshot_2015-09-08-20-56-49.jpg
    Screenshot_2015-09-08-20-56-49.jpg
    48,1 KB · Okunma: 8
  • Screenshot_2015-09-08-20-57-03.jpg
    Screenshot_2015-09-08-20-57-03.jpg
    46,7 KB · Okunma: 8
  • Screenshot_2015-09-09-17-17-46.jpg
    Screenshot_2015-09-09-17-17-46.jpg
    47,7 KB · Okunma: 8
  • Beğen
Merhaba @frkncn bende Umran konut ta oturuyorum. O bölgede tur yapacağınız zaman Hafta sonu denk gelirse eşlik edebilirim. Ayrıca Beylikdüzü bisiklet grubu Facebook üzerinden takip ederseniz Cuma akşamı yapılan turlara katılabilirsiniz. Keyifli Turlar. :)

• Beğen
Cuma akşamı Çelikoğlu Bisiklet te tur açmış. Florya çay turu olacak. (link) etkinlik sayfasına burdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca pazar günü Şehitlerimize Saygı Bisiklet Turu içinde yanılmıyorsam bu bölgedeki gruplar ile ortak hareket edilecek.

• Beğen
@Caner HOCAOĞLU Merhaba komşum oldukça yakınmışız beraber tur yapma fikri çok güzel denk getirirsek güzel olur açıkçası daha öncede msj da belirtmiştim turlara katılmak isterim ama şimdilik kondisyonumu yükseltmeye çalışıyorum çünkü toplu turlarda diğerlerine ayak uydurma gibi durum var o seviyelere gelince çok keyifli olacağını düşünüyorum @Uğur Can S. bilgiler için teşekkürler..
Dün akşam daha doğrusu gecede yollardaydım ama neden bilmiyorum ilk günden bile daha fazla bi yorgunluk vardı bacaklarımda bende üstüne gitmedim ama nedendir merak ettim normal midir sizce ?

Dosyalar

• Screenshot_2015-09-10-14-13-07.jpg
    Screenshot_2015-09-10-14-13-07.jpg
    47 KB · Okunma: 7
  • Screenshot_2015-09-10-14-18-21.jpg
    Screenshot_2015-09-10-14-18-21.jpg
    58,1 KB · Okunma: 8
Screenshot_2015-09-13-20-15-59.jpg Screenshot_2015-09-13-20-18-51.jpg Bugün forumda bilgi haznemi genişletmeye çalışırken okuduklarımdan etkilenmiş olsam gerek bir anda gaza geldim ve yapmak istediğim beylikdüzü>küçükçekmece ve dönüş olmak üzere kendimi denemeye karar verdim..dedim ya gaza geldim diye yola çıktığımda bi acaba dedim gözümün önüne dönüşteki haramidere rampası geldi ama sonra hade dedim niyet hayır akıbet hayır...
Açıkçası gidip dönene kadar hep aklımda haramidere rampası vardı ama özellikle avcılar>k.çekmece sahili bisikletin akıcılığının artmasıyla çok zevkliydi..dönüştede aklımdan çıkmayan rampaya kadar sorun yaşamadım ve o an geldi çattı haramidere ve yokuş başladım pedallara basmaya mediamarkt a kadar 2 kez 30 sn lik nefeslenmeyle geldim fakat o an kendimi kötü hissettim bi tuhaf oldum:booo: tansiyonmu oynadı noolduysa öle bekledim.. biraz kendime gelince aldım city mi yanıma başladık yürümeye:islik: ta ki migrosun oradaki göbeğe kadar yani korktuğum rampanın yarısını ancak çıkabildim:suspus: artık bakalım gerekli kondüsyondan sonra çıkacaz inşallah bu yakınlarda tekrar aynı rota yaparsamda hiç öle erkeklik yapmam metrobüs saatiyse ki ona göre ayarlarım beysan'ın içinden haramidere san. durağından beylikdüzü :) bu rotanın dönüşünde rampasız önerisi olan varsa harika olur ama düşünüyorum ben bulamadım.. ama yavaş yavaş sizlere ayak uydurma gayretindeyim desteğinizi esirgemeyin şimdiden teşekkü

• Beğen
@frkncn Haramidere yokuşunu 20 km yol yapıp Gürpınar-Beykent-Hadımköy gişelerden tem-Avcılar gişeler yaparak gelip tırmandım 2 mola verdim hiç inmedim bisikletten size tavsiyem o yokuşu hiç yol yapmadan direkt inin ve çıkın 2-3 molayla yürümeden çıkarsınız 2-3 kere yaparsanız bunu sizi artık küçükçekmece kesmez yokuş korkutmayacağı için :)

• Beğen
@bianchircx229 hımm olabilir tavsiyeni ilk fırsatta denerim baktım çıkamıyorum gelip alırsın ona göre :) şaka bi yana olurmu dersin sanki az biraz daha vakit var gibi yine gaza gelmeyeyim:rolleyes: bide senin o rotanı (tem den dönüşlü) görüp şaşırmıştım ama işte diyorum ya kondüsyon çok önemli..bakalım bugünleri de aşacağız inşallah:cool:

Geri