Scudo Sports

Beşiktaş Runners (Tour de Beşiktaş)

Bu hafta ki turu nereye yapalım?

• Toplam katılım
    18
  • Anket kapanışı .
Arkadaşlarım,bugün 1. sini gerçekleştirdiğimiz BEŞİKTAŞ RUNNERS turuna katıldığınız ve bu yeni birlikteliği sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.Umarım katılamayanlar da önümüzdeki pazar günlerinde aramıza katılır ve bu keyifi beraber yaşarız.Msj ın başlığını kazasız belasız tur bitmiştir die atmak isterdim ama maalesef.Zuhal ve pugtdeem in de belirtiği gibi anlatsak köye yol olur.Kısaca Zuhal in üstüne sürülen bir araba patalayan lastik ve benim Barbaros Bulvarı ndaki uçuşum diebiliriz.
Hatırlatma olaraka belirtiim bir süre bisiklete binemicem sanırım çünkü yaptığım kazada gidon kolu kasığıma girdi ve şu anda aşırı şiş ve mosmor oldu.Anlıcanız yarın doktorluk oldum :( üzüntüm bisiklete binemicek olmam.Zuhal sana da tekrar geçmiş olsun Tamer yardımına yetişti şanslısın,banada bi doktor lazım artık...
Katılan katılmayan herkese teşekkür eder kısmetse hafatayada bir başka turda (kemerburgaz üzerinden karadeniz düşünüyoruz) görüşmek üzere diyip buz tedavime devam ediyorum

Ayrıca her pazar turundan soona katılanlar için böle bir teşekkür köşesi (günün yıldızları) düşündüm,umarım hoşunuza gider,

günün yıldızları:

maskesiz
pugtdeem
başarist
wolfret
okronos
zuhal

Scudo
Maskesiz kardeşim , Emre'den öğrendim yazdığını okumadan önce . :(
Çok geçmiş olsun sana da , üzüldüm başına gelen ufak kazadan dolayı . . .
En kısa zamanda sağlığına kavuşursun umarım ve pedal başına geçersin .
Görüşmek üzere . . .

tüm tur sakinlerine geçmiş olsun diliriyorum en başta. bizde belgradda teknik iniş yaparken diüştük ama inanın düşmek ten o kadar zevk alıyorumki anlatamam. sadece kolum çıkmadıkça:D

İyi günlerde pedallamalar dileğimle..

• Beğen
Tepkiler: maskesiz
Buna da şükür diyelim artık böyle şeyleri düşünmek akla zarar

zuhal le bana yardım edin
arabaların hepsine patlayıcı koyalım,yada durun arabalar milli servet,o dengesiz şöfeeeeerlerin ağzına koyalım bombaları,varmısınız :boese157:

çok geçmiş olsun hepinize, nazar boncugu lazım yaw grubunuza. daha ilk turda boyle aksilikler.
yalnız birde öz eleştiri, gecen size katılmıştım haliç turunda. yolda giderken henüz bir peleton kültürü oluşmamış grubunuzda, daha cok bisikletli çete şeklinde gidildiydi o gün. bu hem grup için hem yoldaki sürücüler için tehlikeli. bir kaç kez şahit oldum yolun ortasında zikzak yapanlara o gun, arabalardan kornalı tepkide aldıydı o arkadaslar. uzun lafın kısası hem biraz dikkat etmek hem de çuvaldızı biraz kendimize batırmak gerekir. bugun kazalar nasıl gelişti bilmiyorum ama eminim sıkıştıran kişilerin de hatası vardır.

Tekrar cok geçmiş olsun, kazasız belasız sürüşler.

Atila kardeş yorumun için saol sölediklerinde doğruluk payı var ama bugün çok dikkatli ve yavaştık,seninde dediğin gibi sen aramızda olmadığından bugün noldu bilmiyosun gerçekten.Ayrıca haliç pedal grubu ve beşiktaş runners taki arkadaşlar toplu olarak turlara bir kaç ay önce başladılar,yarışcı arkadaşlar gariç.Dolayısıyla peleton kültürünün oluşması için önce gerçek takım kimliği kazanıp grup olmak gerekiyo ve bunun için zamanımız var,inş. kısa zamanda trafikte ki şöfeeeeerlerinde yardımlarıyla daha düzenli ve güvenli yolculuklarda senlede beraber oluruz ama arkadaşlara haksızlık etmişsin,en azından çete olmaya niyetimiz yok.
Görüşmek üzere...

işte internet ortamını bu yüzden sevmiyorum, mimik yok vurgu yok.ne demek istediğin yanlış anlaşılıyor. bu yüzden "çete" kelimesine takılmışın, oysaki hiç bir kotu niyetle soylemedim bunu, ki zaten o gun bende içinizdeydim kendiminde içinde oldugu bir grupta bir hata gördüm ve bunu düzeltmemiz için uyarıda bulundum ki daha sonra olabilecek (insallah olmaz) kaza risklerini en aza indirmek. haliç grubuna katıldığım gün dönüşte deniz hastanesinin orada resmen trafiği işgal ettik arabalar arkamıza birikti. benim "çete" kelimem bu yüzdendi. arabadaki adamın gözünden bakınca eminim bize (hepimize) zibidilere bak yolu işgal ediyolar demişlerdir. yapılması gereken bence (ki trafik kurallarıda derki bisiklet yolu bulunmayan yerde bisikletle en sag şeritte trafiği işgal etmeyecek şekilde sürer ibaresi vardır.) ikili sıra halinde sağdan yolu takip etmek.

kendimi yanlış anlattığım için pardon. sadece eleştiri. kimseyle kişisel problemim yok kişisel almayın. (peleton kültürü oluşturmak konusunda sana katılmıyorum, kişisel olarak herkes bunu uygularsa, katıldığı herhangi kalabalık bir gruba daha kolay uyum sağlar ve grup düzeni otomatikman kurulur, takımdan once bireysel disiplin onemli bence.)
tekrar geçmiş olsun,yakın zamanda dönersin aramıza umarım ;)

Nette yanlış anlaşılmak normal hepimize oluyo :) Msj ını kişisel algılamıyorum,zaten o yüzden herkes adına attım o msj ı.Polemik olsun diede değil çete yakıştırması kulağa hoş gelmiyor o kadar.
Ben,iyi dileklerin için sana teşekkür ederim tabi uyarıların içinde.

haliç turuna katılan bir çok arkadaş ilk gurup deneyimini bur turda yaptı ve her neredeyse her turda yenileri katılıyor, bu yüzden içimizde acemi arkadaşlar var ki benimde hatalarım oluyordur., ama zigzag yapmak, gereksiz ani fren yapmak sağda yer varken yolun ortasından gitmek, çukur ve benzer engeleri önceden gördüğü halde son anda manevra yapıp takip eden arkadaşları zor durumda bırakmak gibi hareketleri bende hoş karşılamıyorum.

Kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum, umarım ciddi birşey yoktur.

Boğaz hattı gerçekten tehlikeli bir yol, biliyorum çünkü yıllardır bu hatta idman yapıyorum. Eğer beşiktaş- sarıyer arası bir grup oluşturmaya çalışıyorsanız bireysel disiplin çok önemli, suçu sadece trafikte arayamazsınız, yolun darlığı, otobüs hattının oluşu, hafta sonları ortaköy-balta limanı-emirgan- hisar gibi noktaların sıkışıklığı bu hatta kalabalık grup turlarını son derece tehlikeli kılar. Eğer kalabalık bir grup oluşturacaksanız max. çift sıra, daralan yerlerde ise tek sıra "takım-takip" tekniğini oluşturmanız lazım. Eğer gruptaki bisikletçiler trafiğe
saygılı ve sağ duyulu haraket ederlerse, grup kalabalığı sizin avantajınıza dönüşecektir.
Mustafa İçdağ

@maskesiz

teşekkür köşesi iyi ve hoş bi fikir doğrusu..:D bu gun gerçekten çok ilginç ti..yaww..geçirdimiz 1 degil 2-3 çeşit kazalar...giderken 1 dönerken 2 olması lazım . ve tamamen tesadüf karşılaşmalar..sarıyerden dönerken emirgan tarafında zuhala rastlamamız.ve ardından oradan geçen başka bi arkadaşımız fatih güven..HPG oluştu sanki biranda:D daha sonra karaköyde tamer abi ye rastlamamız.ve olay yerine hızır acil gibi bir anda yetişmesi:D teşşekkürler tamer abi. bu arada zuhal ve emre sizlere çok geçmiş olsun diyorum...emre inş. çok bişi yokturda en kısa zamanda aramıza dönersin...resimleri de bekliyoruz....katılan arkadaşlara buradan teşekkkür ediyorum... kazasız ve belasız tekrarı ve daha da guzel turlara...

Tuonela ve sizin dediklerinize kesinlikle katılıyorum ama bugün geçirdiğimiz kazalar tamamen sürücü hatalarından haynaklanıyor,zaten kazalar boğaz yolunda olmadı,benim kisi barbaros bulvarında,zuhal inkiside perşembe pazarı nda ve ikiside sinyalsiz ve körükörüne arabasının direksiyonunu yolun en sağında tek sıra,15-25 km hızdayken aralıklarla yol alan biz bisikletlilerin üzerine kırması yüzünden oldu.Arkadaşlarım bunu teyid edecektir.Bu yüzden attığım ilk msj a,tecrübeli bir bisiklet kullanıcısı olarak anlayış göstermenizi rica eder,bugünkü kazaların düzensiz gittiğimiz için değil araç kullanıcıları yüzünden olduğunu ısrarla vurgularım.
İyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Sabah 8:30 da buluşup Barbaros Bulvarından hareket ederek İstinyede ufak bir kahvaltı yaptık.ilk resim başarist,Okronos,maskesiz ve wolfret.Sarıyerde ufak bir mola vererek sohbet ettik önümüzde ki Pazar günleri neler yapabiliriz diye ve dönüş için yola koyulduk İstinyede Okronos aramızdan ayrıldı biraz daha devam ettikten sonra sahil tarafına geçerek bisikletlerle resim çekilirken Zuhal abla hızla geçiyordu bağırdık çağırdık sesimizi duyurduk:) ve sağolsun yanımıza geldi fatihgüveninde okul gezisi varmış sanırım o da denk geldi ve aramızdaydı kısa bir süre turdan son kare gibi gözüksede asıl sonrası tam macera tekrardan herkese teşekkürler
http://img443.imageshack.us/img443/8915/p1010673gc6.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/1962/p1010677ob1.jpg
(link)
http://img509.imageshack.us/img509/5880/p1010680rx4.jpg
(link)
http://img101.imageshack.us/img101/940/p1010684nk7.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/7374/p1010687zt6.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/6175/p1010691pj1.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/425/p1010698cp1.jpg
http://img162.imageshack.us/img162/2395/p1010703jk1.jpg

Resimler çok güzel, anlaşılan çok güzel bir turu çakırmışım. Emre'ye de çok çok geçmiş olsun. Umarım çok önemli bir durum yoktur. Allah beterinden korusun.

• Beğen
Tepkiler: maskesiz
:unsure: ekibi bıraktıgımda herkes gayet saglıklıydı nazar mı degdi noldu, cok cok gecmis olsun herkese, lutfen dikkat edin..ve pazar gunu icin tum ekibe cok tesekkurler, haftaya görüsmek uzere:)
Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim, iyi haftalar!

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun :(
Resimler için teşekkürler.
Haftaya sizinleyim :)

Geri