Scudo Sports

Ben mi yanlış görüyorum yoksa bu bisikletler gerçekten 50 dolar mı?

Scudo
Satın alırken Hangi renk istediğinizi belirtiyorsunuz. Ben işimi garantiye alıp önce adamla konuşup sonra alıcam. Renk konusunda yanlış olursa düzeltmek zor olur. Taaa çine kargo göndermek sıkar biraz beni. Adamlar nasıl kar yapıyor anlamıyorum.

Alın bi de vidyo izleyin (link)

Ben bu fiyattaki bir bisiklete güvenip uzun yol ya da yüksek surate çıkmazdım.
Ama dükkan sahibi olsaydım kesinlikle DEKOR olarak alırdım çok güzel olurdu. Ya da Cafe sahibi olsam :)

Hocam Aslında Bu Fixedleri Bisikletçiler Alsa Kiralık Olarak Veya Vitrine Koysa Dikkat Çeker Evdede Güzel Süs Olabilir Ev Büyük İse Tam Giriş Kapısının Karşısına Asılır :)

Bisikletleri annemede gösterdim ve bir fiyat söylemesini istedim , '' 400-500 TL vardır bunlar '' dedi :)

@emir arıca

yüksek sürat olurmu
tabi olmaz olursa risk olur, kontra pedal bisiklet en kötü senaryo orta göbeğin kırılması,,,evet, küçükken kullandım bmx tarzına benziyor idi ama tekerler çok kalın idi fren yoktu kontra pedal idi pedalı bi geriye çeviriyor idim bir ses çıkartıyordu mahalle ayağa kalkıyordu araba fren sesi çıkarıyor idi alman malı idi ön gidon aynı halley' ler gibi idi ,tekerler 20 jant idi ,,,

1.500 liralık bisiklet ile 50 km hızı geçince şu an fren teli kopsa acaba ne olur ? zincir atıp lastiği kilitlese ne olur ? maşa kırılsa ne olur gibi sorular aklıma geliyor. Bu 100 liralık bisiklete hiç güven olmaz.
Almayı düşünen arkadaşlar da 20-25 km hızı geçmezse onlar için iyi olur. En azından bir sorun olduğunda çok büyük tehlikeye girmemiş olursunuz.

Carrefourda var bisikletler 149 liraya satıyolar. Onlarda dandik sanırım markasını hiç duymadım :) Kipada Cinola var onlarda aynı fiyat nerden baksan. :D Sanıırm şu fiyattaki bisikletlerde 100 liraya yakın veya geçkin. Bence bu bisikletler o kadar dandik olmaz. Ha naparsın beğenmezsen vites sistemini fren sistemini değiştirirsin olmadı göbeği değiştirirsin. gene paran cebin kalır herhal :D

@Özgür KK

özgür burada haklısın ucuz bisiklet ile başıma gelenleri hatırlıyorumda polinez dönüşü yokuş aşağı hızla geroni marka kötü bir bisiklet ile iniyordum, fren teli koptu hemde virajda valla nasıl topladım kendimde hayret ettim, panik olmama durumu ,ama zor tabi 4500 lira makine ile ne fren teli kopması ne de vites teli kopması ne gövde çatlaması hiç bi şey olmadı..

@Hakan ÇELİK

149 liralık bisikleti alan bi arkadaş dün mehmet aliye geldi mehmet ali bisikletçi dostumdur ,adam ver yansın ediyor idi ,,ucuzdur vardır illeti meselesi,,birde yukarda videodaki bisikletler çin malı çok ucuz, ama kontra pedal sistem, tabi istenirse fren sistemi takılır artı vites sistemi bu bisikletlerde vites yok fren sistemi yok..

Burdan alışveriş yapsak dolandırılma gibi birşey olmaz değil mi ? Ben alma aşamasındayım , PTT'ye gidip ininal kart çıkartıp alışveriş yapacağım . Ücretsiz kargo ve bisiklet 38$ bence çok iyi :) Kardeşime , arkadaşlarıma ve komşularıma dahi alabilirim :D

Alan var mı aranızda? Almayı düşünüyorum da 2-3 tane

Arkadaşlar maşallah konuyu coşturmuşsunuz :D Kudret abi zaten ben alıp öyle uzun süreler kullanmayacağım birkaç ay kullanırım sonra zaten kış başlıyor bir tehlike kalmaz çünkü kar üstünde yüksek hızlara çıkılmıyor :D belki Yozgata dağ bisikleti kulübünü kurdurabilirsem bunu rollerda kullanırım kendime karbon 29" bisiklet aldırırım :D Şu fixie bisikletlerde çok hoş gerçekten ama lastikleri dolma lastik gibi aman dikkat :) Birde arkadaşlar ben bunu alacağımsanal karttan almayı düşünüyorum sanırım o günku kur üzerinden alabiliyor ücreti? yoksa dolar cinsindenmi yatırmamız gerek? Birde bu bisikletin yanında km saati alacağım çok pahalı olmayan ucuz bir km saati önerebilir misiniz o siteden?

Çinlilerin yaptığı n sağlam olduk bu bisikletler den de Hayır bekleniyor adamlar araba yapıyor arabadan önce yedek parası geliyor.

Çin malı araba ne kadar sağlamsa bisikleti de O kadar sağlam dır

http://img827.imageshack.us/img827/7739/pobu.jpg

Çin'den gelen malların yurda giriş fiyatları zaten böyle, bir anormallik yok bu fiyatlarda. Türkiye'ye gelse bu 50 liralık bisikletin satış fiyatı 250 lira civarında olur. Kadrosu çelik olsa gerek, alüminyum değil, ona dikkatinizi çekerim.Bence alınabilir ve ayı gibi kullanılmazsa sorun falan da çıkarmaz.

Bu arada bilmeyen için tekrar yazayım, kron başlığında fotoğrafıyla yazmıştım, kron da Çin üretimi.Sıfır xc250 nin bizdeki satış fiyatının 450 liraya kadar indiğini zaten gördüm.Muhtemelen ithalatçı firma adedini 200 liraya falan alıyor.En azından benim tahminim bu.Geçmişte çin malı sıfır motor almıştım, ruhsat çıkarmak için alınan firma onay belgesinde 2000 liraya satılan motorun firma tarafından gümrük giriş fiyatının 1100 lira olduğu açıkça yazıyordu.

Ülkemizde vergiler çok yüksek. Kâr payları da minimum %60 dan başlıyor.Bu oran ithalatçının perakende satıcıya verdiği fiyattan aldığı kâr payı.Bunun üzerine bir de son satıcı kâr payı koyuyor.Yani misal 100 liraya ülkeye giriş yapan bir mal vergilerle önce 160-180 lira falan oluyor, ithalatçı fırma gümrükten ancak bu fiyata çıkarabiliyor.Sonra kendi payını ekliyor oluyor 250 lira.Sonra perakende satıcı koyuyor, oluyor 300-350 lira.Hayırlı olsun, güle güle bin :)

Bundan kötüsü olur mu demeyin, var. AB ülkelerinde yurtlarına giren yabancı mallarda belirli kalite standartları aranıyor.O standartları yakalayamayan malları yurda sokmuyorlar.Bizde ise daha sıfır haldeki durumu çöp olarak kabul edilebilecek hiçbir işe yaramaz mallar yurda adeta yağmur gibi yağdı. 2005-2006 özellikle o yıllarda.Yani resmen çöp alıyorsun daha ilk başta.Bildiğim kadarıyla son birkaç yılda bazı standartlar bizde de getirildi.Yine de halen zayıf. Avrupada maaşları bizim 3 katımız olan insanların, bizdekinden daha kaliteli malları aynı paraya satın alabilmesi de ayrı bir keder konusu.Sosyal devlet böyle bir şey işte.Vatandaşını koruyor.Dandik malların yurda girmesine izin vermediği gibi normal yollardan toplayamadığı vergileri vatandaşın tüketim malları üzerinden toplamaya da kalkmıyor.Düzgün bir denetleme, vergilendirme sistemi oluyor.Lafla peynir gemisi o ülkelerde yürümüyor.

Geri