@Ertuğrul
ertuğrul dostum ,
ucuzdur vardır illeti 50 dolarlık bisikletin kompenantları nedir kalite varmı ,ama hatırlıyorumda o kadar kötü bisikletlere bindimki
ve onlar ile 100 km lere gittim ama bir yıl dayanmış idi bisikletler, ve bana bakım parasına mal oluyordu, sonra vitesler geçerken zincir atmalar, hadi yolda zinciri sen takıyorsun, bakıma gidiyor veriyorsun para sonra çok sıkıldım yav dedim mecburmuyum bakım parası vermeye bi kereye mahsus 5000 lira veririm alırım adam gibi karbon ve 4500 liraya 2008 de 10 kilo 700 gramlık kompenantları iyi olan scott scale 30 u aldım iyikide aldım pazarlıkla 4300 liraya düşürdüm ,bana bakım parası hiç yaptırmadı desem doğru olur ,hidrolik frenli idi hakikaten sert arazilerde bu frenler adama zevk veriyor idi ama 2 yıl dediler garanti süresi hidrolikler için,2 sene sonra arka fren tutmamaya başladı bunun nedeni hidrolik borunun kalitesizliği idi sıcaklarda sonunda aşındı boru tabi soğuk sıcak göre göre,
borudan parçalar kopuyor idi ve yağın içinde kalıyordu ve bu siyah noktalar arka frenin çalışmamasına sebebiyet vermiş idi açıkça kaliteli hidrolik boru almak lazım ,evet bisiklet ne kadar pahalıda olsa sonuçta çok kullanıldığı vakit tabi bakım istiyor ,ama pahalı bisikletlerde bu bakım parası az olabilmektedir birde sürücü hataları yapmamak lazım ağır düşüşler sert önden çarpmalar, bisiklete zarar verebilir..