Scudo Sports

Beldesan SingleSpeed

Oktay Yıldız

Aktif Üye
Tepki
31
Beldesan atak bisikletim var single speed yapmayı düşünüyorum arka dişliyi büyütmek gerekiyor galiba bu arka dişli her bisikletçide satılırmı ? Arka dişliyi büyütmek istiyorum desem yardımcı olurlarmı ? Cevaplarsanız sevinirm iyi forumlar.

Scudo
Single speed bisiklet iyidir her ne kadar yaşın itibariyle viitesli bisiklet özlemi çekiyor olsanda bu bölümdeki single speed ve fixed gear bisikletlere bak derim. (diğer konudaki gibi ailenden yakınma, bisikletin gayet güzel hale gelir.) Dişli konusuna gelincede hemenher bisikletçide basit, iş görecek single speed dişli bulursun. Bir sürü halk dilinde dede bisikletleri denen vitessiz bisikletler var bunların dişliler gayette olacaktır. 18 ya da 22 diş şuan için ideal ve yorucu olmayacaktır. Zamanla ve yaşına göre bu bisikleti daha da revize edip diş sayısını azaltabilir, tecrübenle birleştirerek fixed gear'a geçiş yapabilirsin. Ama önce dediğim gibi bu "Single Speed ve Fixed Gear bisikletler" bölümündeki konuları üşenme incele, fikir sahibi ol. Şimdidden başarılar.

Bende toplamak istiyordum başarılar

Ağaç yaşken eğilir direk fixie yap derim. Bir aydan kısa bir sürede alışırsın. Single speed zevk vermeyecektir, yani işin eğlencesi yok. Çabuk sıkılırsın. Fixie kullanması zor, tehlikeli, bir o kadar da eğlencelidir.

Peki o fixie göbeğini nerden bulucaz çok pahalı bir de bir şey sorucağım aldık diyelim her jant profiline uyar mı aldığımız fixie göbeği?

Çoğu fixie göbeği ile single göbeği aynıdır. Hatta benim göbeğin bir tarafı fixie diğer tarafı single. Göbek uyumu delik sayısı ve mil uzunluğu ile belirlenir. Her ikinin de mil uzunluğu aynıdır fakat freehublu göbeklere de single takılabilir. Böyle bir durumda milde boşluk uzun olabilir. Bu sorun fixie böbek kullanarak ve arka maşayı içe sıkıştırılarak çözülebilir. Delik sayısı ise tel sayısıdır. Çember ile göbeğin tel sayıları uyuyorsa sorun olmaz. Genelde 36 veya 32 delik olur. Fiyat olarak 50 tl'den başlar. Ben rulmanlı ön arka göbeği 150 TL'ye aldım.

• Beğen
Tepkiler: emrebalcı
Geri