Scudo Sports

Belçika'daydım..

@candede
Sevgili Candede..
İltifatlar için çok teşekkürler..
O bahsettiğin güzellik asıl senin içinde bunu bilesin.. Buradaki her mesajından bu anlaşılıyor.
Çok teşekkürler, tüm güzellikler seninle ve sevdiklerinle olsun..
Gürsel

• Beğen
Tepkiler: candede
Scudo
@globeriders

Selam Gizem..
Çok teşekkür ederim..Benim orada yaşadıklarım sizin yaptığınız/yapacağınız turun yanında solda sıfır kalır..Sizin turu, bittikten sonra -umarım- kiyaplaştırırsınız ve biz de zevkle okuruz..
Sevgiler..

İnsanları da oldukça yardımsever. Mesela bir seferinde lastiğime hava basıyordum, bir genç hemen durdu ve yardıma ihtiyacım olup olmadığını sordu. Evlerinde kaldığım insanların semti tam bir mahalle havasında; herkes birbirini tanıyor, selamlaşıyor ve yardımına koşuyor..Hiç tahmin ettiğim gibi değildi sosyal yaşam..

Merhaba Gürsel,
Ben de merakla bekliyordum Belçika izlenimlerini.Çok güzel bir tur olmuş.Darısı imrenenlerin başına.İnsan karşılaştırmaları okuyunca baya bir özeniyor.Bizdeki bisikletçilerin karşılaştıkları durumları görünce de üzülüyor.Son bir yıl içinde aklımda kalanlardan.Biliyorsun triathlon takımı çalıştırıyorum.-Yıldızlarda yarışan bir sporcumu hergün karşılaştığım bir sabırsız esnaf arkadaşımız az daha eziyordu.Çocuktan özür dilemek yerine, tek yönlü yoda U dönüşü yapmanın yasak olduğunu bile bilmeden homurdanmayı yeğledi.-3 hafta önce başka bir arkadaşımızın önüne işaretsiz aniden geçip,hemen akabinde kavşak içine parkeden ve de geriyi kontrol etmeden pat diye kapısısını açan cabrio lu bir yurtdaşımız ciddi yaralanmasına ve pahalı bir bisiklette ciddi maddi hasara da sebeb oldu.:mad: hala yolun babasından kaldığı inancında.Hakim öyle oladığına ikna edecek umarım.-Geçen yıl Danimarkalı iki genç bayan kuzeybatı sahilinde 17 km.buyunca tacize uğradılar.-Geçen hafta da Hollandalı bisikletli bir çift tam 20 km.boyunca tacize ve silahlı saldırıya uğrayıp canlarını çalıların arasına saklanarak kurtardılar.İyi mi:boese157: .bu hafta sonu Winston ile biraz da sıcak havada pedal basalım diye Anyalya'ya gittik.Hava güzel yollar harika.Dolmuş şöförleri adeta katil namzedi.Adamın üstüne direksiyon kırarlarken yüzlerindeki ifade korku filimlerindeki gibi.En korkuncu da çevremizdi ''dostlarımıza''anlatınaca.Yahu! ne olacak onlarda da olmuyor mu sanki!-filan gibi akıl dışı yorumlarla karşılaşmak.Hep kalabalık mı dolaşmak lazım ne.Yine de enseyi karartmayalım.inşallah daha iyi olur memleketimde bisikletçinin hali.Valla imaj düzeltmeye çalışmaktan yorgun düştüm.Ismarladığım kahve paralalarını da turizm bakanından isteyeceğim.Bütçeleri hiç olmazsa yararlı bir işte kullanılsın.
Herkese bol pedallı günler olsun

Belcikanin Ardennes bolgesinde her hafta sonu cross country parkurlara katiliyorum, 15-25-35-45-65 km tipinde 4, 5 imkan veriyor her etkinlik, genel de liege civarlarinda her pazar gunu 2 farkli yerde etkinlik var. 9 civarinda start veriliyor, ama istediginiz zaman katilabiliyorsunuz 8 ile 12 arasi. Bu etkinliklere yaklasik her pazar gunu 500 ile 900 kisi arasi katiliyor. Katilim 3 EUR adam basi. Her parkur icin mesafeye gore 1, 2, 3 veya 4 stand var, durup meyve biskuvit, cikolata enegy drink, vs filan ikram ediliyor extra bir sey odenmiyor.

En guzeli, bu parkurlarin havasini alabilmeniz icin, (link), Esneux parkuru 45 km de 1100 rakim vardi.

@gürsel
Ustam, geç mesaj yazdığım için özür dilerim. Fotolar, anlatım, ortam sizin karizmanıza yakışır kalitede...
1.5 milyon insana dar gelen Konyanın yüzölçümüne eş Belçikaya sadece 10 milyon insan sığmamış , aynı zamanda dünyanın pek çok güzelliği de sığmış. Aynı güzelliğin Belçikanın insanlarının da yüreğinde bulunması dileğiyle.. tıpkı sizin güzel yüreğinizde bulunduğu üzere.. :)
Bence Belçikanın en güzel günü, sizin orada bulunduğunuz zamanlar.. ;)

"3 bisikletçinin arkasında bir araba en az 5 dk.gidiyor ve sizleri sollamıyor"

Böyle bir örneği Türkiye için düşünemiyorum çünkü akıl almıyor.
Bizde olsa bir sürü klakson sesiyle anında sollardı,hiç acımazdı heralde...
Kıyamete kadar ülkemde böyle bir anlayışın ve davranışın olaacağını ben hiiç sanmıyorum, ummuyorum...
Kimsenin de aklına dahi gelmez böyle bir davranış...

gerçekten harika bir kültür.bunları bizi yönetenler görmüyor mu.neden bisiklet binmeye teşvik yok anlayamıyorum

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
@stratus

hatta gerekirse çarpıp geçerdi.birinçi vazifeleri önündeki aracı ilalebet geçmek.iki dk sonra gideciği yere varacak olsa bile böyle birşey yapılmaz.orada bu kültür nasıl oluşmuş aklım almıyor.

Bu topic eski olduğundan gözümden kaçmış. Hortlatan arkadaşa teşekkür ediyorum. Gürsel bey, bizleri çok güzel temsil etmişsiniz, teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Bizleri temsil ettigi ve bu güzel anıları ve görüntüleri bizlerle paylaşıp bisiklet sevgisini aşıladıgı için Gürsel Bey'e minnetarız! Birlikte pedal basmak dileklerimle

• Beğen
benim de gözümden kaçmış.aynı mutluluğu ve şaşkınlığı ben de yaşamıştım Belçika'da.gerçekten de bisikletle yaşıyor insanlar.yediden yetmişe herkesin bisikleti var ve bildiğim kadarıyla her ayın bir pazar günü motorlu taşıt kullanmama günü.bir kaç kez rastlamıştım,sadece bisiklet değil bir sürü ilginç araç ta vardı o gün trafikte.paylaşım için teşekkürler:)

• Beğen
Ben bu konuyu gözde kaçırmışım böle konuların belli zamana ralıkalrında hortlaması iyi oluyor. Gözden kaçıran iç geçirebiliyorlar

• Beğen
Gürsel Bey,
Geçtiğimiz hafta, ilkokul 2.sınıftan sonra 37 yaşımda ilk bisikletimi alırken bu kadar güzel ve büyük bir dünyayla tanışacağımı bilmiyordum. sizi tanıdığıma çok memnun oldum. kendi kendime biraz kondisyon yaptıktan sonra sitedeki tur organizasyonlarına katılmak için sabırsızlanıyorum. (arkadan nal toplamayalım)
teşekkürler,
Hevesli bisikletçi aday adayı,
Ferhat...

• Beğen
slm
gürsel abi
kareler cok harika ama bize cok uzak göründüler
ama yinede bizden birinin orda bulunması cok hoş
teşekkürler..

• Beğen
Avrupa insanlarının bisikletli yaşama verdiği öneme defalarca yurtdışında şahit olmuş biri olarak, bu yazıyı okurken "Neden biz bunu Türkiye'de yapamıyoruz ki?" sorusunu bir kez daha sordum kendi kendime.... Cevabı bilen varsa söylesin lütfen...
Sizin için müthiş bir tecrübe olmuş, umarım bu tür manzaraları biz de Türkiye de görürüz.... Saygılar

• Beğen
Geri