Scudo Sports

Belçika'daydım..

Benelux ülkelerinin genel düz yapılarından dolayı, ''bisiklet bir yaşam biçimi'' olmuş durumda...

O yüzden yasalar dahi öncelik gösteriyor...

Ama Hollanda'ya gittiğimde bu işin yasa ile değil, ''eğitim ve insanlıkla'' alakalı olduğunu farkettim...

Yani bizim gibi ikisininde çok az seviyede olduğu bir toplumda daha çoook yolumuz var...

Teşekkürler Gürsel abi...:)

Scudo
Gürsel bey bu güzel seyahati ve bisiklet sevdasını bizlerede yansıttığınız için teşekkürler..
İnşaallah bizlerde o seviyelere geleceğiz geliyoruz. Bisiklete sevdalı sizlerin, bizlerin örnek olmaya çalışmamız katılımcıları teşfik ediyor sanırım..

Haydi arkadaşlar Bisiklet sporuna ve İşe, okula bisikletle devam..

Sizlere ve tüm Bisiklet Severlere S e v g i l e r i m l e..

Sadece ooof of diyebiliyorum. Ayrıca bu kadar güzel genel kültür bilgileri için çok teşekkür ederim. Aslında çok merak ettiğim bir şey var, bu geziyi 2005 yılında yapmışsınız; Türkiye'yi güzel bir şekilde temsil etmiş ve Türkler hakkında pozitif düşündüklerini yazmışsınız. Acaba şu anda durum ne vaziyette? hala eskisi kadar sıcak buluyorlar mı bizi?

Çok güzel bir yermiş yav.Böyle gezileri görünce imerniyorum.Canım çekiyor:):)Ama biz yapamıyoruz işte.
Çok güzel bir geziymiş.Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
biz de istiyoruz 5000 katılımlı bisiklet şenliği....

Gürsel Abi anlatım ve fotoğraflar için teşekkürler..

• Beğen
Çok daha fazla katılımlı amatör yarışlar yapılıyor, şenlik havasından çok yarış havası hakim olduğu için bu kadar zevkli olması imkansız.
Gürsel Beyin Belçika´da olduğu günlerde (19. Ağustos) Hamburg´da yapılan amatör bisiklet yarışmasına 22000 katılım oldu. Sadece bir haftalık süre içinde 22000 kişilik kontenjan dolmuş. Katılanlar 55 ile 65 Euro arasında ücret ödediler. 55 km mesafe için 7500, 100 km için 10000, 155 km için 4500 bisikletli yarıştı. Yarış akşamı bütün sonuçlar, katılımcılar, dereceleri internette yayınlandı. Katılanlarin listesinde bir kaç tane Türk arkadaşın ismine de rastladım umarım onlarda forumumuzun yolunu bulurlar, izlenimlerini anlatırlar.

@sbs

Evet bunu ben de duydum bu gün o yarışa katılan Amerikalı bir arkadaşımdan.. Çok acaip rakamlar bunlar.. İnsan inanamıyor..

@Necati Bilgen
Necati abi, sizin gibi bu sporu sevenler, sevdirenler çoğaldıkça oralara gelmemiz fazla sürmez diye inanıyorum..
Teşekkürler, sevgiler..

@tırt kaptan
Türkiye'deki gezi 2005 yılındaydı.. Çıkan haber de hemen o gezi sonrasıydı..O arkadaşlar beni geçen baharda davet edeceklerini söylediler.Ben de seve seve kabul ettim..16-26 Ağustos 2007 tarihlerinde oradaydım..
Belçika'da şu an ülkemiz için genelde olumsuz bir durum yok. Kiminle konuştuysam Türkiye'nin çok güzel ve ilginç ,insanların çok canayakın ve misafirperver olduğunu ya biliyorlar (gelenler) ya da duyduklarını söylüyorlar.
Tabi buradan bir genelleme yapmak doğru olur mu bilemiyorum. Ama benim kanım olumlu oldukları yönünde..Tabii bazıları bizi az tanıyor. Mesela bir arkadaşımın arkadaşı bir yemekte mönüyü okuyabilmeme şaşırdı.. Ben de o anda benim Fransızca okumama şaşırdı diye düşünmüştüm.Ama sonradan tahmin ettim ki biz hala Arap alfabesini kullanıyoruz sandı galiba...Tabii ki cehalet her yerde var.. Avrupa, Amerika farketmiyor..

Paylaşımınız için teşekkürler.Gezi için söyleyebileceğimiz fazla bişey yok.Açıkçası nutkum tutuldu.Umarım biir gün bizde bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapıp ,diğer ülkelerdeki bisikletçi dostlarımızı misafir ederiz.

Saygılarımla

• Beğen
@punisher89
Teşekkürler..Ama yaşın genç, önünde yıllar var.. Elbet daha güzellerini bile yaşarsın..
Selamlar..
Gürsel

Merhabalar.Çok güzel bir gezi olmuş.Gerçekten Belçika güzel bir ülkeymiş.Bu arada Arden ormanlarının 2.Dünya savaşında da çok büyük bir önemi vardır.Paylaşım için çok teşekkürler.Saygılarımla.

• Beğen
Gürsel bey,
Gezinizi ve bizi bilgilendirmenizi çok beğendim. Siz bizim için bir idolsünüz.
Sporcu kişiliğiniz ve kibarlığınız beni çok etkilemişti.
Ve biz ailecek bisiklet sevdalısı olduk.
Ancak Türkiyem insanını acizane analiz edersem :
Spor diye bilinen yalnazca futbol oda seyretmek için,
Ulaşım için motorlu taşıtlar,
Boş zaman için televizyon,
Sağlık için sigara,
Ve sonuçta sağlıksız,obesite, aceleci, sinirli, kazalarda ölen bir toplum.
Bizler yinede örnek olabilirmiyiz acaba...

• Beğen
Tepkiler: S.GUCLU
@coşkun ayaz
Çok teşekkür ederim Coşkun bey..Bu asıl sizin kibarlığınız ..
Ailecek bisiklet sevdalısı olmanız çok güzel, tebrik ederim..
Malesef ülkemizde yazdıklarınız birer gerçek.

Fakat emin olun hepimiz güzel şeyler için diğer insanlara örnek oluyoruz..
Selamlar..Ailenizle güzel ve "bisikletli günler" dilerim..

Gerçekten harika... Foruma bir alkış smileı koyulması gerektiğini farketmiş bulunuyorum :)

Herkesin sizin gibi bisikleti sevmesi dileğiyle..

• Beğen
Sunumunuzu başından sonuna hayranlık bir o kadar da gıptayla okudum.
Gürsel hocam.Siz güzel İnsan'a bir kez daha hayran kaldım.İyinin dedikodusu Arkadan olurmuş derler anadolu da.Siz güzel İnsanın dedikodusu da Bisiklet Ailesinin hemen hemen tüm fertleri tarafındn layıkıyla yapılıyor.
Eşsiz engin altyapınızla ve bizleri zengin kılan verimli paylaşımlarınız için siz güzel İnsan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
İçinizdeki bu güzelliğin ve aşkın daha diri,daha canlı kalması dileklerimle.
Tüm güzel günler sizinle olsun.

Yüreğim ve Sevgimle.

• Beğen
selam gursel,
hem yazi hem de fotograflar cok hos. ben de belcika'da bisiklete bindigimi gunleri yad ettim. gercekten de bisiklet hayatlarinin cok onemli bir parcasi. darisi bizim basimiza!
gizem

• Beğen
Geri