Scudo Sports

Bel çevresindeki yağlar

Evde barfiks çekecek bir düzenim var. Zamanım ve halim olmadığı için en azından bunu yapayım diyorudum.
Her gün çektiğim için vücut alıştı ve zorlanmadan 3x10 yapabiliyorum.
Fakat vücut alıştığı için midir nedir, kaslarda bir gelişme olmuyor. Çalışmadan sonra olması gereken şişme hissini yaşamıyorum.

Scudo
Bence idmanlar bünyedeki kas yapisina göre kaslarin sertlesmesi SIKILASmasi için ve vücutta birikmeye çalisan yag depolarinin yakimi için.Şişkin kas için extra artarak ve uzun süreli idman yapmak lazim.Ama alt yapi önemli diye düsünüyorum yani bünyenin sahip oldugu kas yapisi nedir.O önemli.Bazi kas şişirten içecekler var diye biliyorum ve haplar.Ben bunlarin hormon takviyeli oldugunu okumuştum.Pek saglikli bulmuyorum.Bence spordan amaç diri bir vücuda sahip olmak.Belli bir yaştan sonra bunun faydasini daha çok görecegiz.

@Başar

Zorlanmadan 3*10 yapabiliyorsanız 3*12 yapmaya başlayın .Vücut %60 tan daha az yüklenmeler tepki vermez...

• Beğen
Tepkiler: bisikletci
Bisiklet forma girmiş bir vücut için mükemmel bir spor.Forma girmek için bisiklet tercih ediliyorsa uzun mesafelerde ancak bu başari saglanabilir.
Kosu ile bisiklet birbirine ters iki spordur.Farkli kaslari çalistirir.Koşucu birinin bisiklete binmesi kaslari şişirir ve agirlaştirir.Farkli kaslar çalistigi için bacaklarda gereksiz şişkinlik ve agirlik olur.Eski bir kisa mesafe kosucusu ve eski bir milli atlet olarak ben bunlari bizzat görüyorum :)

Bacaklardaki gereksiz şişkinliğin sebebi bisiklete binemeye alışık olmadığınızdandır.

Şişme kası yapan hormon steroid dir . İğne ile yapılıyor . Anabolizanlar olarak geçer .. Ve herkez gibi steroide bende karşıyım ..

Kas gelişimi için OXSY nin dediği gibi 3x12 yapmaya gayet et , kasa belli bi yükleme yapki kas buna tepkiyi verebilsin . tabi beslenmede önemli. Bol protein ..

• Beğen
Tepkiler: basar
Teşekkürler.
Eve geç geliyorum ve sporu da geç saatte yapıyorum. Yemek büyük sorun oluyor. Sanırım supplemente ihtiyacım var. Spordan yarım saat sonra bir kaşık whey proteini süt ile karıştırıp almayı önerir misiniz? Veya ne yapmalıyım? Bu arada, karaciğerimi yormak istemiyorum, günde iki yumurta yesem sivilceler çıkıyor!
Yeterince zorlandığımı hissetmediğim için şu anda supplement almıyorum. Bileklerime ağırlık takmayı da düşünüyorum...

• Beğen
Tepkiler: bisikletci
Supplementler karaciğeri zorlamaz aşırıya kaçmadığın sürece .. Ben haftada 3-4 gun antrenman yapıp antrenmandan sonra akşam yemeği yerine hep whey + süt karışımı içiyorum ..

Senin içinde aslında su dakkada cok önemli whey cunki gec saatte gelip spor yaptıktan sonra whey içip yatman cok verimli olur .. Etkisini kısa zamanda gorursun ..

Benim salon antrenmanlarım bitti .. sadece her aksam 1-2 saatlik düz koşuya cıkıyorum .. Koşu sonrasında 70 gr whey + 400 ml yağsız süt mixer le karıstırıp içiyorum .. 470 gr lık şey 1 lt oluyor mixerle cırpınca .. Ve hem doyruruyor hemde alabilecegin en iyi verimi almıs oluyosun .

Ama şu da var eger bi ihtiyac hissetmiyorsan yumurta da sana yeter . ama sarısını yeme , sivilce haricinde yağ var ..

@oxsy

Evet haklisin.Profesyonel bir atlet olarak bisiklet ve yüzme kesinlikle yasakti.Bu sebeple uzun süre bisiklete ara verdim.Simdi geri dönüs yapiyorum.

Yag yakimi konusunda; antreman için ise sabah erken saatlerini tercih ederseniz yag yakim hizi daha fazla olacaktir.Vücut sabah saatlerinde dinlenmis oldugundan, metabolizmamizin enerji yakim orani sabah yüksek olur ve aksama dogru gittikçe yavaslar. Küçük hatirlatici bir mesaj bilenler için.

@xcangel

Çok doğru.

Yalnız bence yanlış olan birşey var. Ülkemizde bisiklet sporcularınada koşu sporcularınada kendi branşlarından başka her sporu yasaklıyorlar.

Örnek olarak kazak Triathlete Dmitry Gaag ı vereyim 2004 te dünya şampiyonu olmuş ve daha birçok başarısı olan bir triathlete. Aynı zamanda olimpiyatlarda 10.000 m final koşmuş bir atlet. Adam koşarken aynı zamanda yüzme antremanları yapıyormuş. Adamın olimpiyatlardaki derecesi 27 dakika civarı ki türkiyede bu dereceyi koşan bir sporcu yok. Türkiye rekoru 28.14( zeki öztürk tarafından 1995 kırılmış)

Triathlondada 1500m(18 dakika civarı) yüzüp 40 km (53 dakika) bisiklete bindikten sonra 10.000 i 29 dakika civarlarında koşuyor :D :D

Evet Triathlon konusunda çok sıkı bir sporcu oldugunu biliyorum.Bana çok uzak benim için çok zor bir dal.O zaman da konustugumuz üzere ben sprinterim.Yani kisa mesafe.100 metre içinde %100 performans saglamak ile triathlon birbirine çok uzak.
Triathlon yarislarini segrettigimde benim için ne kadar zor ve uzak oldugunu iyice anlamıştım.Bisiklet+uzun mesafe koşu+yüzme.Benim için yani sprinter olarak yarışı bitirmek bile basarı olurdu :) Triathlonda da spor dallarında yasaklama olmasına şaşırdım.Triathlonda kısıtlama olması Türkiyede bazı yanlış yönlendirmeler oldugunu göstermiyormu sence?

@xcangel

Burayı tam anlayamadım. Yani Triathlon yapanlar için başka sporları yapmama kısıtlamasından bahsediyorsunuz galiba. Öyle birşey varsa tabikide yanlış bir uygulama. Yani sezon dışında birçok değişik spor denenebilir ve denenmelidirde. Yabancı sporcularda bunların örneklerini çok çok görebilirz (aslında bunu ayrı bir konu başlığında tartışmaya açabiliriz)...

@Murat CER

Harika Murat, bu kendine vereceğin en büyük hediye olacaktır, daha sağlıklı daha enerjik bir beden...

@Mesut Girgiç

Teşekkür ederim Mesut Bey, biz de sizin neden bu kadar genç göründüğünüzü ve enerjik olduğunuzun sırrını çözmüş olduk :rolleyes:

Göğüs ve bel çevresindeki yağlar nasıl eritilir arkadaşlar?

Serbay,Öncelikle kesinlikle "Doktor kontorolünde olmalı".

Yüksek proteinden uzak kal.Va zayıflama ile ilgili daha önce bir çok konu açıldı.
Akşamları ekmek özellikel yememek ve sürekli olarak spor yap.Zaten yaşında oldukca küçük.Tabi vücuda yatırım da bu yaşlarda olur.
Zaman'ım azdı bu kadar yazabildim.

Sağlıklı bir yaşam diliyorum.

Kaynak: (link)

• Beğen
Tepkiler: Serbay Akar
Maddi açıdan sorunun yoksa fitness center' a yazıl. Antranöre derdini anlat, sana uygun yemek ve spor programını ayarlamasını söyle . Üstünede supplement takviyesi yaparsan en iyi sonuca ulaşırsın. Kısacası düzenli cardio, düzenli beslenme, biraz çaba-inanç ve birazda zaman ;) .

• Beğen
Tepkiler: Serbay Akar
Aslında kilo vermek veya bölgesel zayıflamak isteyen insanlar aynı zamanda bunu neden yapamadıklarınıda bilirler.:)
Muhtemelen sende neleri yanlış yaptığını biliyorsun fakat bunu sana başkasının söylemesi sanırım daha cazip geliyor.
O yüzden ilk başta kendini tanımaya çalış ???
beslenmede neleri yanlış yapıyorsun kendini bir izle , nelere karşı zafın var bunları keşfet , nelere hayır diyemiyorsun ve neden , bunları öğren.
Hekim kontrolünden geçtikten sonra bir spor salonuna üye olarak hedeflerine ulaşabilirsin.
Yok hayır ben kendim birşeyler yapmak istiyorum diyorsan , haftada 3 gün minimum 50 km bisiklete bin orta bir tempoda , kış dönemi olduğundan trainer da binebilirsin , evde yapabileceğin ve internette bulabileceğin bel ve göğüs egzersizleri yapabilirsin.

İstemek ve farkında olmak bu işin yarısı.!!!

(link) sitesinde fitnes ve beslenme sağlık kısımlarından faydalanabilirsin.

bel çevresi için 2 adet 5lt lik su şişeleriyle,hazırol vaziyetindeyken sağa ve sola esneyerek sadece bel çevresini yakabilirsiniz.çok basit vede çok etkili yöntemdir.

Aslında fazla bir kilom yok, 190cm'e 88 kiloyum sıkıntım belli bölgelerde. Malesef dersler yüzünden evden çıkmaya zaman ayıramıyorum.Doktorumun dediği sadece "yediklerine dikkat et" .
Dambıl alıp eritmeyi denesem nasıl olur sizce?

Geri